Ειδήσεις και News για Showbiz-gossip, Σειρές, Media & μουσική

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
MEDIA

Συνέντευξη | Φανή Χαλκιά: «Δεν μου αρέσει να έχω απωθημένα, θέλω να ολοκληρώνω τους κύκλους της ζωής μου»

Το χρυσό μετάλλιο, η δημοσιογραφία και ο ρόλος της μητρότητας στη ζωή της.

Συνέντευξη | Φανή Χαλκιά: «Δεν μου αρέσει να έχω απωθημένα, θέλω να ολοκληρώνω τους κύκλους της ζωής μου»

Κορυφαία αθλήτρια και συνάμα χαλαρός άνθρωπος. Αυτοί είναι οι πρώτοι χαρακτηρισμοί που σου έρχονται στο μυαλό όταν ακούς το όνομα της.

Η Φανή Χαλκιά κατάγεται από τη Λάρισα, και αυτό είναι κάτι που φροντίζει να αναφέρει σε κάθε ευκαιρία καθώς λατρεύει την ιδιαίτερη πατρίδα της. Στις 25 Αυγούστου 2004, χάρισε στη χώρα μας το χρυσό μετάλλιο στα 400μ. εμπόδια, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

Πλέον, οργανώνει αθλητικά events, ενώ παράλληλα διατηρεί γυμναστήρια μαζί με τον σύντροφο της, Λούη και είναι πρωταθλήτρια στον πιο σημαντικό στίβο, αυτόν της μητρότητας!

Η σπουδαία αθλήτρια παραχώρησε συνέντευξη στο Alterinfo και, μεταξύ άλλων, στάθηκε στο ρόλο που παίζουν οι γονείς στην ενασχόληση των παιδιών με τον αθλητισμό.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην Ελεάννα Καπάνταη…

Θα περάσω κατευθείαν στην -αθλητικά- μεγαλύτερη στιγμή σου. Πως μπορεί να νιώθει ένας Ολυμπιονίκης; Πως είναι αυτό το συναίσθημα;

Είναι πολλά συναισθήματα μαζί. Νόμιζα ότι είναι κλισέ αυτό που λένε ότι “δεν περιγράφεται με λόγια” αλλά δεν είναι κλισέ τελικά, όντως δεν περιγράφεται. Ήταν μαγική στιγμή, δεν την ξεχνάς. Είχα πάρει ενέργεια για δέκα ζωές.

Είναι γνωστό ότι για ένα διάστημα είχες ασχοληθεί ενεργά με την δημοσιογραφία. Τι γεύση σου άφησε και πως τελικά επέστρεψες στην μεγάλη σου αγάπη, τον αθλητισμό;

Είναι ένα πολύ δύσκολο επάγγελμα εάν το κάνεις καλά. Με τον αθλητισμό μου είχε μείνει απωθημένο γι’ αυτό ξαναγύρισα. Δεν μου αρέσει να έχω απωθημένα και θέλω να ολοκληρώνω τους κύκλους της ζωής μου, όπως και έγινε. 127874934-384518092604006-5923974265824000412-n

Υπήρξε ποτέ το δίλημμα δημοσιογραφία ή αθλητισμός ή σου ήταν ξεκάθαρο;

Όχι, δεν υπήρξε. Γενικά είμαι παρορμητική και αυθόρμητη και ό,τι σκέφτομαι το κάνω. Δεν έχω διλήμματα και αν έχω, διαρκούν μερικά δευτερόλεπτα.

Θα έλεγες ότι λειτουργείς με την καρδιά δηλαδή;

Ναι, σχεδόν πάντα.

Σήμερα με τι ασχολείσαι; Διατηρείς και έναν σύγχρονο χώρο εκγύμνασης μαζί με τον σύντροφο σου από όσο ξέρουμε;

Ναι έχουμε γυμναστήρια. Διοργανώνω και αθλητικά events -που τώρα δεν το κάνω λόγω του κορωνοϊού. Η αγάπη μου είναι να βοηθάω τους αθλητές και βρίσκω χορηγίες για τους αθλητές. Γενικά δεν βαριέμαι, είμαι πολυπράγμων. Με ευχαριστούν πολλά πράγματα και γι’ αυτό τα κάνω ταυτόχρονα.

Τα τελευταία τρία χρόνια έχει προστεθεί και ο ρόλος της μητέρας στη ζωή σου. Πόσο σε έχει αλλάξει αυτό;

Δεν θεωρώ ότι σε αλλάζει η μητρότητα, απλά βάζεις άλλες προτεραιότητες. Ό,τι έχεις μέσα σου το μεγιστοποιεί. Νιώθεις τα συναισθήματα στο max.

Τα παιδιά σου θα ήθελες να ασχοληθούν με τον αθλητισμό, είτε ερασιτεχνικά, είτε επαγγελματικά;

Θα ήθελα πολύ να ασχοληθούν γιατί ο αθλητισμός είναι μεγάλο σχολείο. Είναι μικρόκοσμος της έξω κοινωνίας, που μέσα από αυτόν μπορείς να την μάθεις πολύ γρήγορα και από μικρή ηλικία, οπότε σαφώς θα ήθελα. Από εκεί και πέρα, δεν νομίζω ότι θα πιέσω ποτέ καμία κατάσταση γιατί θέλω να κάνουν αυτό που πραγματικά γουστάρουν και τους κάνει χαρούμενους.

Πιστεύεις ότι στη σημερινή εποχή τα μικρά παιδιά μυούνται στον αθλητισμό ή το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους το αφιερώνουν στην τεχνολογία;

Εξαρτάται το προς τα που θα στρέψεις το παιδί. Είναι στο χέρι των γονιών. Αν δεν βαριέται ο γονιός, δεν θα βαριέται και το παιδί να κάνει πράγματα. Όλα ξεκινούν από την οικογένεια.
Βέβαια, οι περισσότεροι γονείς κουράζονται πολύ μέσα στη μέρα και τους δικαιολογώ, οπότε φαντάζομαι ότι είναι πιο εύκολο να απασχολούν τα παιδιά με κάτι μέσα στο σπίτι. 128159385-718630285450742-3225921260886928137-n

Ποια θα έλεγες ότι είναι η πιο δύσκολη στιγμή στην πορεία σου μέχρι και σήμερα;

Παραδόξως, η δυσκολότερη στιγμή μου ήταν να αποφασίσω να ξαναγυρίσω στον αθλητισμό όταν εργαζόμουν ως δημοσιογράφος. Ήταν πολύ μεγάλη απόφαση και μάτωσα για να το κάνω! Ήταν πολύ δύσκολο να καταφέρω να κάνω πράξη αυτό που είχα μέσα στο κεφάλι μου.

Και επειδή τώρα πλησιάζουμε στο 2021, τι θα ήθελες να σου φέρει ο νέος χρόνος;

Υγεία μόνο! Για την οικογένεια μου, για εμένα, για τους φίλους μου. Υγεία και ψυχραιμία σε όλο τον κόσμο! Όλα τα άλλα έρχονται. Είτε τα βρίσκεις, είτε τα δημιουργείς.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνέντευξη | Δημήτρης Ουγγαρέζος: «Περισσότερο έχω μετανιώσει γι’ αυτά που δεν έχω πει, παρά για όσα έχω πει»

Συνέντευξη | Ειρήνη Δανιήλ: «Αν λειτουργήσουμε οργανωτικά και με επιμονή οποιοσδήποτε στόχος είναι εύκολο να επιτευχθεί»

Ακολουθήστε το Alterinfo στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
PRODUCED BY WHISKEY