Ειδήσεις και News για Showbiz-gossip, Σειρές, Media & μουσική

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Συνέντευξη | Ειρήνη Δανιήλ: «Αν λειτουργήσουμε οργανωτικά και με επιμονή οποιοσδήποτε στόχος είναι εύκολο να επιτευχθεί»

Η γνωστή personal trainer μας δίνει διατροφικές συμβουλές και οδηγίες για άσκηση.

Συνέντευξη | Ειρήνη Δανιήλ: «Αν λειτουργήσουμε οργανωτικά και με επιμονή οποιοσδήποτε στόχος είναι εύκολο να επιτευχθεί»

Η Ειρήνη Δανιήλ είναι γνωστή τόσο από τον χώρο του πρωταθλητισμού, όσο και από την επιτυχία της ως personal trainer τα τελευταία χρόνια.

Γεννήθηκε στη Χίο και από μικρή ηλικία έδειξε την κλίση της στον αθλητισμό. Οι γονείς της δεν ήθελαν να ακολουθήσει αυτόν τον δρόμο, όμως λόγω του πηγαίου ταλέντου της, αυτό στάθηκε αναπόφευκτο.

Ήταν πρωταθλήτρια Ελλάδας στο έπταθλο, καθώς και μέλος της Εθνικής Ομάδας.

Πλέον, διατηρεί το δικό της γυμναστήριο, Reshape Boutique Gym ( Κασσάνδρας 8Γ, Γκάζι), ή όπως λέει και η ίδια «το δεύτερο σπίτι της».

 

Γνωρίστε την καλύτερα παρακάτω…

  124844987-363099824756589-582639816039953530-n

Είσαι ιδιαίτερα γνωστή τόσο από τον χώρο του πρωταθλητισμού, όσο και από την επιτυχία σου ως personal trainer. Πόσο εύκολο ή δύσκολο ήταν το να πετύχεις τους στόχους σου;

Ο αθλητισμός με έμαθε να βάζω στόχους και μάλιστα υψηλούς σε πρώτη φάση και σε δεύτερη να τους υλοποιώ. Οι στόχοι μου ήταν άλλοτε βραχυπρόθεσμοι και άλλοτε μακροπρόθεσμοι, άλλοτε μικροί άλλοτε μεγάλοι και το μόνο που είχε σημασία για μένα ήταν να επιτευχθούν! Δεν θα πω αν ήταν εύκολο ή δύσκολο… όποιον στόχο έχουμε και λειτουργήσουμε οργανωτικά και με επιμονή είναι εύκολο να επιτευχθεί!

Είχες κάποια πρότυπα τα οποία έπαιξαν ρόλο στο να ακολουθήσεις αυτόν τον δρόμο;

Κατά κύριο λόγο τα πρότυπα μου ήταν Έλληνες αθλητές με διεθνή αναγνώριση όπως η Βούλα Πατουλίδου και ο Πύρρος Δήμας. Με ενέπνευσαν στο να ακολουθήσω μια αθλητική πορεία και εν συνεχεία, αφού η μεγάλη μου αγάπη ήταν ο αθλητισμός, να ασχοληθώ με τη γυμναστική και σε επαγγελματικό επίπεδο.

Ποια είναι κατά τη γνώμη σου η λεπτή γραμμή που διαφοροποιεί τον αθλητισμό από τον πρωταθλητισμό;

Η λεπτή γραμμή είναι ότι ο πρωταθλητισμός χρειάζεται αφοσίωση, όραμα και υψηλούς στόχους σε συνδυασμό με ταλέντο και επιμονή, συγκριτικά με τον αθλητισμό ο οποίος χρειάζεται θέληση και αγάπη για το άθλημα που κάνεις.

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μία στροφή προς έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Ποια η γνώμη σου γι’ αυτό;

Οι άνθρωποι που συνεργάζομαι σε επαγγελματικό πλαίσιο παρατηρώ ότι φροντίζουν τη σωματική και την ψυχική τους υγεία, καθώς και τη διατροφή τους.
Τα παραπάνω με οδηγούν στο συμπέρασμα ότι αυτός είναι ένας υγιεινός τρόπος ζωής αλλά και η φροντίδα προς τον εαυτό μας. Αυτό θεωρώ ότι έρχεται ως αντίβαρο σε μια αρκετά δύσκολη καθημερινότητα που βιώνουμε όλοι τα τελευταία χρόνια.

Έχεις συνεργαστεί με αρκετούς επώνυμους όπως η Μιμή Ντενίση και η Αλεξάνδρα Παναγιώταρου. Πως προέκυψαν οι συνεργασίες αυτές;

Είχα όραμα και στόχο τα τελευταία χρόνια να προσφέρω υψηλής ποιότητας εκγύμναση. Η επιμονή και η θέληση μου με έφτασαν σε ένα επίπεδο, όπου το να βοηθάω ανθρώπους να βρίσκουν τη φυσική τους κατάσταση και να ασχολούμαι με τη σωματική τους διάπλαση ήταν το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή μου. Αυτό είχε ως απόρροια να αναγνωριστούν οι επαγγελματικές μου δεξιότητες και από πιο επιφανείς ανθρώπους. 125333718-1007515669754832-8846069932371895264-n

Πρόσφατα ένα μεγάλο σου όνειρο έγινε πραγματικότητα, το «Reshape Boutique Gym». Πες μας λίγα λόγια γι’ αυτόν τον νέο χώρο.

Το όνειρο του «Reshape Boutique Gym» αφορά και τη Μαρία Ευθυμίου με την οποία συντονίσαμε τη δημιουργία του συγκεκριμένου χώρου, με πολύ αφοσίωση και αγάπη για την ολοκλήρωση του! Πληρεί προδιαγραφές νεοϋορκέζικου γυμναστηριακού μοντέλου.

Ποιοι είναι οι επόμενοι, προσωπικοί σου στόχοι;

Οι μελλοντικοί μου στόχοι αφορούν κυρίως το επαγγελματικό μου πλαίσιο απλά επειδή βρίσκονται ακόμα στη διαδικασία της οργάνωσης δεν θα ήθελα να τους αποκαλύψω.

Εν μέσω ενός δεύτερου lockdown, ποιες διατροφικές συμβουλές και οδηγίες για άσκηση θα μας έδινες;

Προκειμένου να διατηρήσουμε τη φυσική μας κατάσταση κατά τη διάρκεια της καραντίνας, στο πρωινό γεύμα θα συμβούλευα να ενταχθούν φρούτα, γιαούρτι, δημητριακά. Θεμιτό θα ήταν τα γεύματα να έχουν απόσταση μεταξύ τους 2 με 3 ώρες. Κυρίως γεύματα θα προτείνονταν τα παρακάτω: κοτόπουλο, ψάρι, λαχανικά και όσπρια. Επίσης, καλό θα ήταν το τελευταίο γεύμα να είναι αρκετά ελαφρύ όπως για παράδειγμα μια ομελέτα ή σαλάτα μειώνοντας παράλληλα στην καθημερινότητα μας το αλάτι, τη ζάχαρη και προσθέτοντας 3 λίτρα νερό. Για την καλύτερη λειτουργία του καρδιαγγειακού, έστω και το περπάτημα μιας ώρας σε καθημερινή βάση είναι ιδανικό.

Για περισσότερο ασκησιολόγιο μπορείτε να ακολουθήσετε την Ειρήνη Δανιήλ στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

Συνέντευξη & Επιμέλεια: Ελεάννα Καπάνταη

Ακολουθήστε το Alterinfo στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
PRODUCED BY WHISKEY