Ειδήσεις και News για Showbiz-gossip, Σειρές, Media & μουσική

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
MEDIA

Συνέντευξη | Δημήτρης Ουγγαρέζος: «Περισσότερο έχω μετανιώσει γι’ αυτά που δεν έχω πει, παρά για όσα έχω πει»

Μία εφ' όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Δημήτρης Ουγγαρέζος στην Ελεάννα Καπάνταη και στο Alterinfo.

Συνέντευξη | Δημήτρης Ουγγαρέζος: «Περισσότερο έχω μετανιώσει γι’ αυτά που δεν έχω πει, παρά για όσα έχω πει»

Μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Δημήτρης Ουγγαρέζος στην Ελεάννα Καπάνταη και στο Alterinfo.

Ο γνωστός παρουσιαστής και ραδιοφωνικός παραγωγός μίλησε για το τηλεοπτικό σκηνικό, για το πόσο έχει αλλάξει όλα αυτά τα χρόνια, για τις φιλίες του χώρου και αποκάλυψε τι είναι αυτό που του λείπει από την τηλεόραση.

Διαβάστε παρακάτω όσα μας είπε…

Πως είσαι αυτό διάστημα; Πως είναι η διάθεση σου;

Είναι μία ερώτηση που έχει συγκεκριμένο ταβάνι όσον αφορά στην καλή της εκδοχή. Δεδομένων των συνθηκών δεν μπορείς να πεις ότι έχω την καλύτερη διάθεση, ωστόσο έχουν αλλάξει πάρα πολλά πράγματα στη ζωή μου τα τελευταία δύο χρόνια και προσπαθώ να βλέπω με τι υλικά έχω να κάνω, ούτως ώστε κάθε μέρα με αυτά τα υλικά να φτιάχνω την καλύτερη δυνατή πραγματικότητα. Λέω δόξα τω Θεώ που έχω την υγεία μου, προσεύχομαι να γίνουν καλά όλοι όσοι περνούν τη δοκιμασία του κορωνοϊού και χαίρομαι που έχω δουλειά. Προσπαθώ να εκτιμώ αυτά που έχω αυτήν την περίοδο και να είμαι καλά.

Θα περάσω κατευθείαν στο ζουμί… Φέτος η τηλεοπτική πίτα είναι μοιρασμένη. Βλέπουμε πολλές εκπομπές και νέα πρόσωπα. Εσένα πως σου φαίνεται αυτό;

Είμαστε έντεκα εκπομπές φέτος… από τις 9:00 μέχρι τις 13:00 διαδέχονται η μία την άλλη και βρίσκονται απέναντι έστω και για μισή ώρα έντεκα εκπομπές.
Εμένα μου αρέσει πολύ γιατί αυτό που κάνω -και χαίρομαι που το κάνω- είναι να βλέπω τη δουλειά μου ως παρηγοριά για τους τηλεθεατές που μας κάνουν την τιμή και μας παρακολουθούν, ως έναν τρόπο να τους κάνω να χαμογελούν. Και το ραδιόφωνο κατ’ επέκταση, το Mappes Show στον Ρυθμό 949. Και εγώ και η ομάδα μου κάνουμε τηλεόραση για τους τηλεθεατές, όχι για τον εαυτό μας, ούτε για τον χώρο μας. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν σεβόμαστε τον χώρο μας και τον εαυτό μας. Άρα λοιπόν είναι καλό το να υπάρχουν πολλές επιλογές, γιατί είναι καλό ο τηλεθεατής να ξεχνιέται, να βλέπει τα προβλήματα του και την καθημερινότητα του αποστασιοποιημένα, ώστε να μπορεί να τα αντιμετωπίσει πιο εύκολα. Αυτό είναι το moto που έχουμε και στο ραδιόφωνο… “Χαμογελάμε για να κάνουμε τους άλλους να ανησυχούν”. Εμείς στο ραδιόφωνο γελάμε με τα παθήματα μας, βλέπουμε ότι και άλλοι περνάνε τα ίδια και μέσα από αυτή τη διαδικασία -εξού και το moto μας- γελάμε και αυτόματα καταλαβαίνουμε ότι αφού μπορέσαμε να γελάσουμε δεν είναι τόσο δύσκολα τα πράγματα. Όλα μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε. Οπότε χαίρομαι που υπάρχουν πολλές εκπομπές για να μπορεί ο τηλεθεατής να ξεφεύγει.

Θεωρείς ότι θα συνεχιστεί αυτό ή θα ξεκαθαρίσει το τοπίο από του χρόνου;

Εκ των πραγμάτων, εφόσον υπάρχουν τόσα κανάλια θα υπάρχουν και αντίστοιχες προτάσεις. Εγώ γενικά δεν πίστευα ποτέ ότι ο ανταγωνισμός είναι μόνο ανάμεσα σε ομοειδείς εκπομπές, παρόλο που πολλές φορές με συνέφερε. Είναι εύκολο να λες ότι είμαι πρώτος ανάμεσα σε ίδιες εκπομπές… Όμως ο πρώτος πρέπει να είναι πρώτος απέναντι σε όλους και ο καθένας να προσφέρει κάτι διαφορετικό. Εμένα μου αρέσει που υπάρχει ποικιλία και διαφορετικές προτάσεις.. Ας είναι η επιλογή του τηλεθεατή!

Τι νιώθεις να έχει αλλάξει μέσα σου με το πέρασμα των χρόνων;

Πολλά… τα τελευταία δύο χρόνια όλα έχουν έρθει τούμπα. Πήρα τη ζωή μου στα χέρια μου, έφυγαν οι γονείς μου, χώρισα. Είμαι πια εγώ κύριος του εαυτού μου. Το πιο απλό πράγμα, που το συζητούσα και πρόσφατα, είναι ότι παίζω μουσική, επιστρέφω και αφήνω την τσάντα με τα cd μου στο πάτωμα και αν δεν την μαζέψω μετά από έναν μήνα θα είναι εκεί. Πλέον είμαι υπεύθυνος για το πιο απλό μέχρι το πιο σύνθετο πράγμα στη ζωή μου και αν δεν το διευθετήσω εγώ δεν θα το κάνει κανείς. Αυτό από τη μία αυτό σε περνάει σε μία πιο ώριμη φάση στη ζωή σου, από την άλλη προσδίδει μία μοναξιά αλλά ίσως και να είναι αναγκαίο. Είναι φοβερό το ότι αυτή τη στιγμή μπορεί να ασχολούμαι από το να πάω να πάρω μανταλάκια, μέχρι το να γράψω ένα κείμενο για το ραδιόφωνο ή να πληρώσω λογαριασμούς.
Τώρα, εσωτερικά είμαι πολύ πιο ψύχραιμος. Δεν θα με στεναχωρήσει κάτι. Ό,τι είναι καλό το εκτιμώ, ό,τι με ζορίζει το βάζω σε μία σειρά και το επόμενο μου βήμα είναι να σκεφτώ πως να το διορθώσω. Δεν πανικοβάλλομαι. 118849718-343100346737518-6592090027012162324-n

Σε τι βαθμό θεωρείς ότι μπορεί κάποιος να είναι ο εαυτός στην τηλεόραση; Εξαρτάται και από το πόσα χρόνια είναι στην τηλεόραση βέβαια.

Αυτό είναι ένα καλό επιχείρημα αλλά δεν θα το χρησιμοποιούσα. Φυσικά και μπορεί ο καθένας να είναι ο εαυτός του στην τηλεόραση. Δεν μου αρέσει να περιαυτολογώ αλλά εγώ είμαι ένα τέτοιο παράδειγμα. Είμαι ο εαυτός μου πλήρως, χωρίς να σημαίνει ότι δεν λειαίνω λίγο τις άκρες διότι πρέπει να προσαρμόζεσαι στο κάθε περιβάλλον. Όταν είσαι έξω φωνάζεις, όταν είσαι μέσα μιλάς πιο χαμηλόφωνα… αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μιλάς με τη φωνή σου. Έχω πληρώσει τις εξάρσεις μου, τις υπερβολές μου και τα λάθη μου, αλλά είμαι ο εαυτός μου. Όποιος με πάει, με πάει γι’ αυτό που είμαι, αντίστοιχα και όποιος δεν με πάει! Το μόνο σίγουρο είναι ότι κοιμάμαι ήρεμος τα βράδια. Και τώρα αν θέλεις κοιμάμαι. Επειδή ακριβώς είμαι ο εαυτός μου δεν έχω αυτήν την αλλοτρίωση που μπορεί να βρεις στον χώρο… το να είσαι άλλος στη δουλειά και άλλος στην προσωπική σου ζωή. Ίσα ίσα εμένα η δουλειά μου με ισορροπεί και με ηρεμεί. Είναι ένα κομμάτι του εαυτού μου και νιώθω τυχερός που την κάνω. Δεν μπορώ να με φανταστώ να κάνω κάτι άλλο από τις 5:30 το πρωί μέχρι τις 23:00 το βράδυ. Είμαι ευγνώμων! Γι’ αυτό και μεταξύ σοβαρού και αστείου, για την προσωπική μου ζωή λέω “εντάξει δεν πειράζει”. Ο Θεός με ευεργέτησε στο επαγγελματικό κομμάτι. Ας μην τα θέλω όλα δικά μου. Όχι πως έχω παράπονο, το λέω απλά επειδή τώρα δεν είμαι με κάποιον άνθρωπο.

Μεταξύ συναδέλφων σου έχουμε δει πολλά… Εσύ πιστεύεις στις φιλίες του χώρου;

Μωρέ όχι… είναι δύσκολο. Αν πει κάποιος ότι έχει πάνω από 1-2 φίλους από τον χώρο, και όταν λέω χώρο εννοώ από τους ανθρώπους που εκτίθενται, όχι σκηνοθέτες, οπερατέρ κτλ, κατά τη γνώμη μου λέει ψέματα. Αφενός είναι πρακτικό το θέμα, γιατί την επόμενη σεζόν μπορεί να μην συνεργάζεστε οπότε χάνεστε. Το άγχος, η καθημερινότητα, τα νούμερα σας απομακρύνουν, ενώ αν είστε στην ίδια δουλειά σας ενώνουν. Άρα αυτό που σας ένωσε μπορεί να είναι και το ίδιο που θα σας χωρίσει. Αφετέρου υπάρχει θέμα με τη ματαιοδοξία. Για να είσαι φίλος με κάποιον πρέπει να έχεις μία ανιδιοτέλεια προς το πρόσωπο του. Επίσης, πρέπει να περνάς χρόνο μαζί του. Φίλος δεν είναι αυτός που απλά περνάς καλά. Το “συνημερεύειν” έλεγε ο Αριστοτέλης…
Είναι τέτοια η δουλειά που δεν σου επιτρέπει εύκολα να μοιραστείς το “εγώ” σου με άλλον. Κάποια στιγμή θα μπει ο ανταγωνισμός στη μέση, θα μπουν λόγια. Ίσως να είσαι και λίγο ερωτευμένος με τον εαυτό σου οπότε κανένας άλλος δεν είναι αρκετός ώστε να τον θαυμάσεις. Αν όμως τα ξεπεράσεις όλα αυτά και τα ξεπεράσει και ο άλλος τότε μπορεί να συμβεί.

Συνεργάζεσαι με τους ίδιους ανθρώπους αρκετά χρόνια, τόσο στην τηλεόραση όσο και στο ραδιόφωνο. Θα έλεγες ότι το προτιμάς το ασφαλές επαγγελματικό περιβάλλον ή θα ήθελες και μία αλλαγή;

Ωραία ερώτηση! Γενικά είμαι της φανέλας… δεν φεύγω εύκολα. Και απόδειξη η πορεία μου. Από το MAD πήγα στο Mega και από το Mega στον ANT1. Επειδή η δουλειά μας δεν είναι κάτι φοβερό ως προς τη σωματική κούραση, τον κάματο αν θες, είναι λίγα τα πράγματα που μπορεί να σε ζορίσουν. Ένα από αυτά είναι το συνεργαστείς και με ανθρώπους που μπορεί να μην έκανες ούτε καν παρέα. Εκεί πρέπει λίγο να προσαρμοστείς και να βρεις κοινά σημεία γιατί προέχει ο τηλεθεατής. Άρα πρέπει να βρω τρόπο να ταιριάξω… αυτή είναι η δουλειά μου, δεν είναι χαβαλές. Μπορεί να εμπεριέχει χαβαλέ αλλά είναι δουλειά.
Τώρα σχετικά με τις αλλαγές… εγώ γενικά πιστεύω πολύ στις ομάδες. Δεν είναι τυχαίο το ότι με τους ανθρώπους που είμαστε μαζί στο ραδιόφωνο, την Ιωάννα Λαϊου και τον Σταμάτη Din Dan Done, έχουμε γίνει έως και κουμπάροι, είμαστε συγγενείς πια. Όταν λοιπόν κάποιος θα χρειαστεί να δώσει το 100% του εαυτού του, εάν βρίσκεται σε μία δεμένη ομάδα θα το κάνει με όλη του την καρδιά. Χρειάζεται ψυχή στα media, όχι διεκπεραίωση.
Αν με ρωτάς αν θα έκανα εύκολα βήματα, ναι. Πλέον είμαι σε μία φάση που θα τολμούσα, θα ρίσκαρα. Νομίζω είναι η τελευταία μου ευκαιρία να ρισκάρω να κάνω πράγματα που δεν έχω ξανακάνει στην τηλεόραση.

Σε τιμά το ότι επιλέγεις να μένεις σταθερός, γιατί σίγουρα θα έχουν υπάρξει πολλές προτάσεις.

Τίποτα δεν είναι δεδομένο. Εγώ για να κρατάω τον εαυτό μου στη γη σκέφτομαι ότι αυτή είναι τελευταία μου χρονιά στην τηλεόραση. Κάθε φορά.

Αυτός είναι και ένας τρόπος να κάνεις ποιοτικές επιλογές;

Δεν ξέρω αν είναι ποιοτικές αλλά είναι επιλογές που τις γουστάρω εγώ, που περνάω καλά! Στο ραδιόφωνο θα με τσούξει… δεν μπορώ να σκεφτώ ότι δεν θα το κάνω του χρόνου. 125376122-405193610520925-2463066466402144679-n

Είναι πλέον συνυφασμένο με την καθημερινότητα σου. Υπάρχει κάποιος λόγος που θα σε έκανε να το αφήσεις;

Πολύ δύσκολα. Από το ραδιόφωνο έχω λείψει τρεις φορές. Και τις τρεις με πήραν όλοι τηλέφωνο γιατί ήταν σίγουροι ότι κάτι έχω πάθει. Μία όταν έφυγε ο μπαμπάς μου, μία όταν έφυγε η μαμά μου και μία όταν αρρώστησε ο Cooper και δεν μπορούσε να κουνηθεί. Τρεις φορές στα δέκα τέσσερα χρόνια.

Σε ενοχλεί όταν στο Πρωινό αναφέρονται στο πως χειρίζεσαι τα social media σου; Στο ποιον κάνεις block κτλ;

Ναι! Τα παιδιά στο Πρωινό κάνουν πλάκα αλλά όταν με ρωτάνε άλλοι το θεωρώ υποκριτικό γιατί καταλαβαίνουν πολύ καλά γιατί το κάνω. Το θεωρώ εύκολο συμπέρασμα να βγάλουμε τον Ουγγαρέζο κομπλεξικό όταν τα έχουμε κάνει και εμείς. Μπορεί εκείνη τη στιγμή να ανέβει το αίμα στο κεφάλι, να φορτώσουμε και να θέλουμε να αποκλείσουμε κάποιον. Είναι υποκριτικό να δείχνουμε με το δάχτυλο τον Ουγγαρέζο και να λέμε ότι είναι ο κομπλεξικός των social media.
Η αλήθεια -που δεν ντρέπομαι να την παραδεχτώ- είναι ότι το κάνω. Το κάνω σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, είναι δικά μου τα social media και ξέρω πολύ καλά γιατί το κάνω, όχι με το παραμικρό.
Το block ή η σίγαση, που την ανακάλυψα πρόσφατα, μπορεί να γίνεται για πολλούς λόγους. Δεν σημαίνει ότι τον άλλον τον μισώ ή δεν θέλω να τον κάνω παρέα. Μπορεί να σημαίνει και αυτό αλλά όχι απαραίτητα.
Η Μαίρη (Συνατσάκη) είναι αδελφή ψυχή μου. Το ξέρει και η ίδια ότι όταν αρχίζει τα post με τα ρούχα και τα παπούτσια την βάζω στη σίγαση, Ή αντίστοιχα, είσαι εσύ κολλητή με μία πρώην μου και ανεβάζεις συνέχεια φωτογραφίες μαζί της… εγώ δεν θέλω να την βλέπω για χίλιους δυο λόγους. Δεν φταις εσύ αλλά αναγκαστικά θα σε μπλοκάρω.

Υπάρχει κάτι για το οποίο έχεις μετανιώσει που το έχεις πει δημόσια ή που δεν το έχεις πει για να κρατήσεις ισορροπίες;

Πολλά… πιο συχνά μετανιώνω γι’ αυτά που δεν λέω. Ο κόσμος μπορεί να νομίζει ότι μετανιώνω για μερικά πράγματα που λέω… ποτέ! Ξέρω πολύ καλά τι λέω. Αυτός είναι και ένας λόγος που κοιμάμαι πολύ νωρίς, για να έχω διαύγεια… να μπορώ να υποστηρίξω ό,τι λέω στο ραδιόφωνο και στην τηλεόραση. Το κακό είναι ότι δεν λέω πολλές φορές πράγματα, όχι ότι λέω παραπάνω.
Μερικές φορές γνωρίζω πράγματα και δεν θέλω να τα πω για να μην θίξω κάποιον ή να μην φανερώσω προσωπικά δεδομένα. Με λίγα λόγια, μπορεί να πω ότι δεν είσαι σωστή συνεργάτιδα γιατί ξέρω χθες έκανες κάτι κακό. Δεν μπορώ να πω τον λόγο γιατί αφενός είναι μηνύσιμο, αφετέρου δεν ήμουν μπροστά… λέω μόνο το ότι εσύ δεν είσαι καλή συνεργάτιδα και εκτίθεμαι. Βγαίνει μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Οι μισοί μου καβγάδες στον χώρο είναι επειδή λέω κάτι και δεν μπορώ να εξηγήσω δημόσια τον λόγο.
Να ξέρεις όμως ότι όσες φορές έχω αδικήσει κάποιον, είτε μου το είπε ο ίδιος είτε το απέδειξε η ιστορία, από το ίδιο βήμα βγήκα και ζήτησα συγγνώμη! Έχει γίνει και θα το έκανα και ξανά.

Τι θα άλλαζες στην τηλεόραση αν είχες την δυνατότητα;

Θα έκανα πραγματικά casting. Όχι να παίρνω όποιον ξεχωρίζει από ένα talent show ή από ένα ριάλιτι και να τον βάζω σε ένα πάνελ. Ή επειδή έχει πολλούς followers και είναι influencer να μπαίνει στην τηλεόραση. Θα έκανα πραγματικό, τηλεoπτικό casting για να βρω νέους ανθρώπους που κάνουν για τον χώρο. Μου λείπει το νέο αίμα… που να μη θέλει να γίνει ο επόμενος Γρηγόρης και η επόμενη Ελένη. Να θέλει να τους γκρεμίσει χωρίς να τους προσβάλλει. Έτσι πρέπει να είναι η νέα γενιά… να αμφισβητήσει τον Ουγγαρέζο και να πάρει τη θέση του.
Επίσης, μου λείπει η σάτιρα από την τηλεόραση. Είχαμε μείνει μόνο με τους Ράδιο Αρβύλα και τον Λαζόπουλο. Μου λείπει η φρέσκια ματιά… η σάτιρα πρέπει να αφουγκράζεται τον παλμό και να έχει τα κότσια να ταρακουνήσει την κοινωνία από τα θεμέλια με ωραίο τρόπο και χιούμορ. Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο αυτή τη στιγμή… κάτι που να το βλέπει ο τηλεθεατής και να γελάει ενώ μπορεί να διαφωνεί πολιτικά, κοινωνικά ή θρησκευτικά.

Θα έβλεπες τον εαυτό σου σε κάτι τέτοιο;

Φυσικά… το έχω προτείνει άπειρες φορές και τώρα στον ANT1 και παλιά στο Mega.

 

 

Συνέντευξη & Επιμέλεια: Ελεάννα Καπάνταη

Ακολουθήστε το Alterinfo στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
PRODUCED BY WHISKEY