Ειδήσεις και News για Showbiz-gossip, Σειρές, Media & μουσική

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Όλες οι κρίσιμες προθεσμίες για αναστολές, αιτήσεις, δώρα, επιδόματα

Το δώρο Χριστουγέννων θα καταβληθεί μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου, ενώ η έκτη δόση του οικονομικού επιδόματος θα καταβληθεί στα τέλη Δεκεμβρίου.

Όλες οι κρίσιμες προθεσμίες για αναστολές, αιτήσεις, δώρα, επιδόματα

Μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου είναι η προθεσμία για τις αιτήσεις εργοδοτών και εργαζομένων που μπαίνουν πρώτη φορά σε αναστολή. Οι πληρωμές θα γίνουν από τις 11 μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου.

Το δώρο Χριστουγέννων θα καταβληθεί μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου, ενώ η έκτη δόση του οικονομικού επιδόματος θα καταβληθεί στα τέλη Δεκεμβρίου.

Επίδομα και δώρο ΟΑΕΔ θα δοθεί από τις 7 Δεκεμβρίου, ενώ τα αναδρομικά και οι αυξήσεις των συνταξιούχων θα καταβληθούν από τον Ιανουάριο.

Στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» μίλησαν ο εργατολόγος, Γιάννης Μαυρωνάς, η δικηγόρος, Αριάδη Νούκα και ο φοροτεχνικόες, Μιχάλης Αντωνόπουλος, για τις κρίσιμες προθεσμίες για αναστολές, αιτήσεις, δώρα και επιδόματα, αλλά και για τους ιδιοκτήτες ΙΧ.

Ο κ. Αντωνόπουλος μίλησε για τα αναδρομικά των κληρονόμων των συνταξιούχων, ενώ η κυρία Νούκα μίλησε για τις αναστολές στις πληρωμές των δανείων. Συγκεκριμένα είπε ότι υπάρχει διαφορετική αντιμετώπιση σε αυτούς που είχαν ήδη λάβει αναστολή και σε αυτούς που θα λάβουν τώρα αναστολή.

Όσον αφορά αυτούς που θα λάβουν τώρα αναστολή, έχουν το δικαίωμα να κάνουν αίτηση στην τράπεζα ώστε να λάβουν αναστολή για 9 μήνες έως τις 31/3/2021.

Αναφορικά με το πρόγραμμα «Γέφυρα», σημείωσε πως όσοι τυγχάνουν του προγράμματος έχουν την υποχρέωση να καταβάλουν μόνο το ποσό που υποχρεούνται, ενώ το υπόλοιπο καταβάλλεται από το Δημόσιο.

Σχετικά με του ιδιοκτήτες ΙΧ, ο κύριος Αντωνόπουλος εξήγησε πως θα υπάρξει γενναία παράταση στην πληρωμή των τελών κυκλοφορίας, από έναν έως δύο μήνες, με τη δυνατότητα πληρωμής με άτοκες δόσεις με τη χρήση πιστωτικής κάρτας.

Παράλληλα, όσον αφορά τη δήλωση ακινησίας οχημάτων, η δήλωση πινακίδων γίνεται πλέον ηλεκτρονικά, ενώ η άδεια κυκλοφορίας φυλάσσεται από τον ιδιοκτήτη. Όσοι παρανομούν, θα έχουν πρόστιμο 10.000 ευρώ και διπλασιασμό των τελών κυκλοφορίας. Σε περίπτωση υποτροπής, το πρόστιμο ανέρχεται στα 30.000 ευρώ και η αφαίρεση διπλώματος είναι τριετής.

Ακολουθήστε το Alterinfo στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
PRODUCED BY WHISKEY