Ειδήσεις και News για Showbiz-gossip, Σειρές, Media & μουσική

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
MEDIA

Kitchen Lab: Τι θα δούμε στο σημερινό επεισόδιο

Ένα διεθνές μενού, ταξιδιάρικο, καθώς κινείται ανάμεσα σε Ιαπωνία, Ελλάδα, Αμερική και Ιταλία, με πλούσια αρώματα και  ιδιαίτερες γεύσεις,  προτείνει ο Άκης Πετρετζίκης στο «Kitchen Lab» για το Σάββατο 09 και την Κυριακή 10 Μαΐου, στις 16:50.

Kitchen Lab: Τι θα δούμε στο σημερινό επεισόδιο

Ένα διεθνές μενού, ταξιδιάρικο, καθώς κινείται ανάμεσα σε Ιαπωνία, Ελλάδα, Αμερική και Ιταλία, με πλούσια αρώματα και  ιδιαίτερες γεύσεις,  προτείνει ο Άκης Πετρετζίκης στο «Kitchen Lab» για το Σάββατο 09 και την Κυριακή 10 Μαΐου, στις 16:50.

Για πρώτο πιάτο, ο αγαπημένος  σεφ ετοιμάζει  λαχανικά τεμπούρα, μια πολύ διάσημη Ιαπωνική συνταγή που λέγεται όμως πως έφεραν Πορτογάλοι μετανάστες στην Ιαπωνία, τον 16ο αιώνα.  Σήμερα όμως, αποτελεί  σπεσιαλιτέ της Ιαπωνίας και είναι πολύ ιδιαίτερη, αρωματική, θρεπτική, ελαφριά και πολύ – πολύ νόστιμη.  Η διαδικασία ξεκινάει στην κατσαρόλα. Ο Άκης βάζει ζάχαρη, ξίδι, κόλιανδρο, μπούκοβο, αλάτι και μεταφέρει σε δυνατή φωτιά. Αφήνει να πάρει μια βράση και να λιώσει η ζάχαρη. Παράλληλα κόβει ένα κολοκύθι και ένα καρότο σε λεπτές ροδέλες και τις βάζει σε μπολ, μαζί με  μπρόκολο και κουνουπίδι κομμένα σε μικρά μπουκετάκια. Ρίχνει  τα λαχανικά στην κατσαρόλα για να πάρουν μια βράση, μεταφέρει όλο το μείγμα σε ένα μπολ και καλύπτει με μια μεμβράνη. Φροντίζει η μεμβράνη να εφάπτεται με τα λαχανικά ώστε να μείνουν βυθισμένα μέσα στο μείγμα. Βάζει στο ψυγείο για να κρυώσουν και να μαριναριστούν κι έπειτα τα σουρώνει και τα βάζει σε ένα ταψί με κορν φλάουρ. Ανακατεύει ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνειά τους.

Για την τεμπούρα, σε μπολ βάζει κορν φλάουρ, αλεύρι και ανακατεύει. Προσθέτει την παγωμένη σόδα και ανακατεύει μέχρι να έχει έναν χυλό. Βάζει τα λαχανικά στο μείγμα της τεμπούρας και μεταφέρει σε τηγάνι με ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά. Τηγανίζει σε δόσεις μέχρι να χρυσαφίσουν και να γίνουν τραγανά και αφαιρεί σε απορροφητικό χαρτί.

Για το σερβίρισμα, σε μπολ ανακατεύει γιαούρτι, πάπρικα, κάρι, χυμό από λάιμ και νοστιμιά και σερβίρει τα λαχανικά με τη σάλτσα γιαουρτιού, τη γλυκόξινη σάλτσα και κόλιανδρο.

Μοσχαράκι στον φούρνο με dumplings είναι το κυρίως γεύμα που ακολουθεί.

Ο Άκης φτιάχνει το κρέας, βάζοντας το σε κομμάτια σε κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά με ελαιόλαδο που ιδανικά θέλουμε να μπαίνει στον φούρνο. Προσθέτει αλάτι, πιπέρι και σοτάρει μέχρι να πάρει χρώμα. Αφαιρεί σε ένα μπολ και αφήνει στην άκρη. Στην ίδια κατσαρόλα, βάζει ελαιόλαδο και ρίχνει κρεμμύδι και σκόρδο σε μικρά κομμάτια. Προσθέτει θυμάρι, αλεύρι και σοτάρει. Βάζει φύλλα δάφνης, μουστάρδα, κρέας, νερό, έναν κύβο κότας και ανακατεύει. Καλύπτει με το καπάκι, μεταφέρει στον φούρνο και ψήνει για 2,5 ώρες.

Για τα dumplings, σε μπολ βάζει αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, βούτυρο, γάλα, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και ανακατεύει μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να έχει έναν πηχτό χυλό. Αφαιρεί την κατσαρόλα από τον φούρνο και αυξάνει τη θερμοκρασία στους 200ο C. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού βάζει, διάσπαρτα μέσα στην κατσαρόλα, το μείγμα από τα dumplings. Μεταφέρει ξανά στον φούρνο, χωρίς καπάκι, και ψήνει για επιπλέον 20 λεπτά. Αφαιρεί και σερβίρει με φέτα και μαϊντανό.

Το μενού της ημέρας ολοκληρώνεται με ένα cheesecake στρατσιατέλα, ένα επιδόρπιο που χαρακτηρίζει τα αμερικάνικα αλλά και τα ιταλικά τραπέζια, αφού η στρατσιατέλα αποτελεί γεύση – σφραγίδα της ιταλικής κουζίνας.  Η διαδικασία ξεκινάει με τον Άκη να ετοιμάζει την βάση. Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια βάζει μπισκότα και ζάχαρη και χτυπάει καλά μέχρι να γίνουν τρίμμα. Προσθέτει βούτυρο και χτυπάει ξανά μέχρι να έχει το μείγμα την υφή βρεγμένης άμμου. Απλώνει το μείγμα σε φόρμα με αποσπώμενη βάση και πιέζει καλά. Για την κρέμα στον κάδο του μίξερ βάζει τυρί κρέμα, ζάχαρη, βανίλια και χτυπάει σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να σπάσει καλά το τυρί κρέμα και η ζάχαρη και να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτει 5 αβγά, κορν φλάουρ, λιωμένη λευκή κουβερτούρα, αλάτι και χτυπάει σε μέτρια ταχύτητα για να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αφαιρεί τον κάδο, ψιλοκόβει κουβερτούρα, τη βάζει στον κάδο με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύει με μια μαρίζ. Απλώνει περιμετρικά στα τοιχώματα της φόρμας βούτυρο και βάζει μέσα όλο το μείγμα της γέμισης. Ψήνει για 1 ώρα και 10 λεπτά στους 160 βαθμούς, αφαιρεί και αφήνει να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Σερβίρει με επιπλέον λιωμένες κουβερτούρες και σάλτσα καραμέλας.

Ακολουθήστε το Alterinfo στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
PRODUCED BY WHISKEY