Ειδήσεις και News για Showbiz-gossip, Σειρές, Media & μουσική

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Επίδομα 800€: Ποιοι θα το λάβουν και πότε

Πότε και πώς θα καταβληθούν τα 800 ευρώ στους εργαζόμενους με αναστολή

Επίδομα 800€: Ποιοι θα το λάβουν και πότε

Αύξηση της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για όσους εργαζόμενους μπουν σε αναστολή σύμβασης εργασίας κατά 266 ευρώ ειδικά για τον μήνα Νοέμβριο εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συνεπώς από 534 ευρώ η ειδική αποζημίωση θα ανέλθει τον Νοέμβριο στα 800 ευρώ και θα αντιστοιχεί, προφανώς, σε διάστημα 30 ημέρων για τον μήνα Νοέμβριο.

Πρόσβαση στο μέτρο των αναστολών έχουν οι εργαζόμενοι που είχαν προσληφθεί έως και την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου.

Όσοι τεθούν σε αναστολή ολόκληρο τον μήνα Νοέμβριο θα λάβουν 800 ευρώ, ενώ όσοι τεθούν σε αναστολή για τμήμα του μηνός Νοεμβρίου αναμένεται να λάβουν 26,66 ευρώ ανά ημερολογιακή ημέρα αναστολής.

Στις 15 Νοεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ για την υποβολή δηλώσεων για τους εργαζόμενους που θα τεθούν σε αναστολή τον μήνα Νοέμβριο.

Η γενική γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Άννα Στρατινάκη, μίλησε για τα παραπάνω ζητήματα στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα ΜEGA».

Σύμφωνα με την κ. Στρατινάκη, καταβάλλεται προσπάθεια για όσους εργαζόμενους τέθηκαν σε αναστολή να λάβουν ως Δώρο Χριστουγέννων τον ονομαστικό τους μισθό και να μην υπολογιστεί με βάση τα 534€ για το διάστημα που ήταν σε αναστολή, όπως συνέβη με το Δώρο του Πάσχα.

Ακολουθήστε το Alterinfo στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
PRODUCED BY WHISKEY