Ειδήσεις και News για Showbiz-gossip, Σειρές, Media & μουσική

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
showbiz

Συνέντευξη | Χάρης Σιανίδης: «Η ζωή μου είναι η δουλειά μου, αλλά έτσι χτίζονται οι καριέρες»

Η Beautiful People, οι δημόσιες σχέσεις και οι δυσκολίες του χώρου...

Συνέντευξη | Χάρης Σιανίδης: «Η ζωή μου είναι η δουλειά μου, αλλά έτσι χτίζονται οι καριέρες»

Συνέντευξη στην Ελεάννα Καπάνταη και στο Alterinfo παραχώρησε ο Χάρης Σιανίδης.

Ο γνωστός pr manager -αν και άνθρωπος των δημοσίων σχέσεων- λέει πάντα τα πράγματα με το όνομα τους. Ιδιαίτερη προσωπικότητα, επαγγελματίας και με όλα τα events που διοργανώνει να στέφονται με απόλυτη επιτυχία, γνωρίζει τον χώρο της showbiz όσο λίγοι.

Διαβάστε παρακάτω όσα μας είπε…

Οι συστάσεις είναι περιττές αλλά θέλω να σας γυρίσω λίγο στο παρελθόν και στο πώς φτάσατε μέχρι εδώ…

Η δική μου περίπτωση είναι μία περίπτωση στην οποία τίποτα δεν έγινε τυχαία. Ήξερα από πέντε χρονών τι ήθελα να κάνω. Μπορεί να μην το είχα προσδιορίσει ακριβώς στο μυαλό μου, αλλά υπήρχε πάντα ένα ταλέντο στην επικοινωνία και ήξερα ότι θα ασχοληθώ με κάτι που έχει να κάνει με πολύ κόσμο και εμπεριέχει έντονα αυτό το στοιχείο. Στα 18 μου με ανακάλυψε ο Βασίλης Τσιλιχρήστος, ο οποίος εκείνη την εποχή ήταν ιδιοκτήτης των σημαντικότερων clubs-restaurants, όπως το «Privilege», το «King Size», το «Amfitheatro». Ιστορικοί χώροι διασκέδασης τότε…
Επειδή δεν είχα κλείσει τα 18, πήραν άδεια από τους γονείς μου και κάπως έτσι ξεκίνησα να είμαι ένα νέο παιδί, αρκετά ιδιαίτερο, όπου υποδεχόταν τους επώνυμους της εποχής, τους πήγαινε στα τραπέζια τους, μιλούσε μαζί τους. Μετά όλα ήρθαν από μόνα τους.
Για ένα διάστημα ήμουν στυλίστας και στη συνέχεια συνεργάστηκα με τα μεγαλύτερα clubs της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας για διάφορες εκδηλώσεις με τραγουδιστές, με επώνυμους, με μοντέλα κλπ.
Το 2010 σταμάτησα και δημιούργησα τη δική μου εταιρεία, την “Beautiful People Pr Events”, που έχει να κάνει καθαρά με οργάνωση εκδηλώσεων, pr events, social collaborations κτλ.

Ομολογουμένως είναι μία από τις πιο γνωστές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο των δημοσίων σχέσεων. Ποιο θα λέγατε ότι είναι το μυστικό της επιτυχίας;

Σίγουρα το μυστικό της επιτυχίας είναι η πολύ σκληρή δουλειά! Επίσης, είναι το ότι έχουμε κάνει focus σε ένα συγκεκριμένο κομμάτι -στο οποίο πραγματικά θεωρώ ότι είμαστε οι καλύτεροι- στην οργάνωση εκδηλώσεων και γενικότερα στο event planning, αλλά και σε οτιδήποτε έχει να κάνει με openings, με εταιρικές εκδηλώσεις, με προώθηση στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και στα social media και γενικά με οτιδήποτε γίνεται talk of the town. Eίμαι πολύ περήφανος για την αλληλεπίδραση που έχουμε στα social media. Είμαστε μακράν η πρώτη εταιρεία με πάνω από 700.000 μοναδικούς επισκέπτες την εβδομάδα, κάτι που είναι πολύ δύσκολο να επιτευχθεί, γιατί δεν είμαστε ένα περιοδικό ή ένα site.
Η αγορά μιλάει από μόνη της. Ό,τι και να πούμε εμείς φαίνεται ποιος δουλεύει, ποιος κάνει καλή δουλειά και ποιος μπορεί να δημιουργήσει events τα οποία θα έχουν ένα αποτέλεσμα για τον πελάτη.

Υπό τις συνθήκες της πανδημίας πόσο δύσκολο είναι να οργανώσετε τη δουλειά σας;

Γενικότερα όλοι μας περνάμε μία δύσκολη φάση και έχουν αλλάξει σχεδόν τα πάντα. Δυστυχώς τα περισσότερα πράγματα έχουν περάσει στο πιο digital κομμάτι και εμείς προσπαθούμε να προσαρμοστούμε στις συνθήκες.
Ο δικός μου κλάδος πλήττεται όσο κανείς, γιατί έχει να κάνει με εκδηλώσεις, με κόσμο, με συνωστισμό. Έχει να κάνει με το αν είναι ανοιχτή η αγορά.
Προσπαθούμε όλο αυτό να το διαχειριστούμε με ψυχραιμία, να μην μας παίρνει από κάτω και να συνεχίσουμε τη δουλειά μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ως άνθρωπος των δημοσίων σχέσεων, πόσο σημαντικό πιστεύετε ότι είναι το κομμάτι αυτό για μία επιχείρηση; Ο Έλληνας επιχειρηματίας το έχει συνειδητοποιήσει;

Σίγουρα το έχει συνειδητοποιήσει και ιδίως τώρα που τα social media έχουν μπει σε έναν τεράστιο βαθμό στη ζωή μας, που το διαφημιστικό κομμάτι φεύγει από αγορές που μέχρι τώρα έδινε μεγαλύτερη βάση, όπως είναι ο έντυπος τύπος και που τα ηλικιακά κοινά έχουν αλλάξει. Αναλόγως με το κάθε προϊόν ή υπηρεσία, γίνεται και μία διαφορετική έρευνα αγοράς.
Όπως και να ‘χει όμως, η εκδήλωση είναι κάτι που πάντα αρέσει! Harris-Sianides-20160706-0219

Πώς θα χαρακτηρίζατε τον εαυτό σας σε σχέση με τη δουλειά;

Η αλήθεια είναι ότι είμαι ένας ιδιαίτερος άνθρωπος. Είμαι τελειομανής, είμαι συγκεντρωτικός.

Να σας διακόψω… δίνετε την εντύπωση του εργασιομανή.

Είμαι εργασιομανής. Σίγουρα η ζωή μου είναι η δουλειά μου, αλλά έτσι χτίζονται οι καριέρες. Κάτι κερδίζεις και κάτι χάνεις. Δίνεις ένα κομμάτι της ψυχής σου, για να μπορείς είκοσι δύο και πλέον χρόνια να υπάρχεις. Το δυσκολότερο πράγμα στη δουλειά μας είναι η διάρκεια. Προσπαθώ με υπομονή, με επιμονή και με ομαδική δουλειά, γιατί τίποτα δεν γίνεται χωρίς ομαδική δουλειά. Αυτό το κατάλαβα τα τελευταία δέκα χρόνια. Υπάρχει ένας “καπετάνιος” αλλά είναι πολύ σημαντική και η ομάδα.

Ο ελεύθερος χρόνος του Χάρη Σιανίδη πως είναι; Υπάρχει;

Για πάρα πολλά χρόνια δεν υπήρχε ελεύθερος χρόνος. Αυτό βέβαια κάποια στιγμή στη ζωή σου το πληρώνεις. Μπορεί να το πληρώσεις με διάφορα ξεσπάσματα. Είτε σωματικά, είτε ψυχολογικά.
Εδώ και κάποια χρόνια, λοιπόν, προσπαθώ όσο μπορώ να μην είμαι τόσο πολύ στα “κόκκινα”.
Το 2019 ήταν μία πάρα πολύ δύσκολη και απαιτητική χρονιά. Έτσι, χωρίς να γνωρίζω τι θα συμβεί με τον κορωνοϊό, είχα αποφασίσει το 2020 να είμαι πιο χαλαρός.
Γενικά με χαλαρώνει να ταξιδεύω, να βλέπω περισσότερο τη μητέρα μου και να κάνουμε πράγματα μαζί, να βλέπω τους φίλους μου.
Δυστυχώς, όσο κάνω αυτή τη δουλειά, δεν γίνεται να είμαι απόλυτα χαλαρός. Πρέπει συνέχεια να είμαι διαθέσιμος και υπ’ ατμόν. Είναι και αυτό μέρος της επιτυχίας. Δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα.

Στην καριέρα σας έχουν υπάρξει δύσκολες στιγμές; Κάποια δύσκολη χρονιά ή κάποια κακή συνεργασία;

Γενικότερα είναι μία δύσκολη δουλειά. Δεν έχω να θυμάμαι κάτι συγκεκριμένο αλλά είναι μία απαιτητική δουλειά που χρειάζεται αρκετή υπομονή. Όσο μεγαλώνουμε βλέπουμε διαφορετικά τα πράγματα, από άλλο πρίσμα.

Ποιοι είναι οι επόμενοι στόχοι σας, τόσο σε επαγγελματικό, όσο και σε προσωπικό επίπεδο;

Αυτή η ερώτηση συνδυάζει όλα τα παραπάνω. Ο επόμενος βασικός στόχος μου είναι να μπορώ να έχω περισσότερο χρόνο για τον εαυτό μου. Το 2020 συνέβη κάπως αυτό, αλλά όχι επειδή το επέλεξα. Θέλω να μπορώ να το κάνω και από επιλογή, να βάζω και λίγο τον εαυτό μου πάνω από τη δουλειά.
Να καταλάβω ότι η δουλειά δεν τελειώνει ποτέ.
Να καταλάβω επίσης ότι τα ωραία και τα καλά χρόνια περνάνε. Να λέω “δεν πειράζει, δεν χρειάζεται να πάρω όλες τις δουλειές που θα μου προτείνουν”.
Ας αφήνω και κάποιες αρκεί να ασχοληθώ λίγο παραπάνω με εμένα.

  IMG-1108 IMG-1797new IMG-7534new

Συνέντευξη & Επιμέλεια: Ελεάννα Καπάνταη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνέντευξη | Δημήτρης Ουγγαρέζος: «Περισσότερο έχω μετανιώσει γι’ αυτά που δεν έχω πει, παρά για όσα έχω πει»

Ακολουθήστε το Alterinfo στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
PRODUCED BY WHISKEY