Ειδήσεις και News για Showbiz-gossip, Σειρές, Media & μουσική

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
MEDIA

Kitchen Lab: Τι θα δούμε στο σημερινό επεισόδιο

Κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 16:40, στον Alpha.

Kitchen Lab: Τι θα δούμε στο σημερινό επεισόδιο

Συνταγές χριστουγεννιάτικες, γιορτινές, εντυπωσιακές, ενδελεχώς μελετημένες και ιδανικές για το εορταστικό σας τραπέζι προτείνει ο Άκης Πετρετζίκης στο «Kitchen Lab» για το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου, στις 16:40.

Ένα υπέροχο ορεκτικό, μια σαλάτα με παντζάρι και γκοργκοντζόλα, θρεπτική και χρωματιστή, ανοίγει το σαββατιάτικο μενού. Σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά με νερό ο Άκης βράζει τα παντζάρια, σουρώνει, προσθέτει χυμό πορτοκάλι, αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο και αφήνει στην άκρη. Σε τηγάνι σε δυνατή φωτιά ρίχνει μέλι, λίγο τσίλι και αφήνει να πάρει μια βράση. Προσθέτει καρύδια, ανακατεύει 1 λεπτό, μεταφέρει το μείγμα σε ταψί με λαδόκολλα, ψήνει για 8-10 λεπτά, αφαιρεί και αφήνει να κρυώσει. Για το dressing, σε μπολ σερβιρίσματος βάζει μέλι, μουστάρδα, ξύσμα και χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύει. Προσθέτει αργά ελαιόλαδο και ηλιέλαιο ανακατεύοντας συνέχεια, ρίχνει αλάτι, πιπέρι, ανάμεικτη σαλάτα, λάχανο και ανακατεύει. Προσθέτει τα παντζάρια, γκοργκοντζόλα σε κομμάτια, τα καρύδια, ένα πορτοκάλι σε κομμάτια και σερβίρει με δυόσμο, ελαιόλαδο και πιπέρι την πιο γιορτινή σαλάτα της χρονιάς.

Για κυρίως γεύμα, ο Άκης προτείνει ένα χοιρινό με δαμάσκηνα στον φούρνο, ένα αμιγώς γιορτινό πιάτο, Ξεκινάει τη διαδικασία στην γάστρα, όπου βάζει ελαιόλαδο, 2 κρεμμύδια σε μεγάλα κομμάτια, 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες, πολύχρωμες πιπεριές σε μεγάλα κομμάτια και σοτάρει. Σε μπολ βάζει χοιρινό μπούτι σε κομμάτια μαζί με ελαιόλαδο και νοστιμιά και ανακατεύει. Το μεταφέρει σε τηγάνι σε δυνατή φωτιά, σοτάρει, σβήνει με κονιάκ, κόκκινο κρασί, βάζει δαμάσκηνα, μέλι, νοστιμιά, μπαχάρια σε κόκκους, 2 στικ κανέλας, γαρίφαλα, νερό, ξύσμα και χυμό από ένα πορτοκάλι, το κρέας, ανακατεύει, καλύπτει τη γάστρα και ψήνει για 2 ½ -3 ώρες.

Σε μπολ, βάζει γλυκοπατάτες κομμένες κυδωνάτες, νοστιμιά, ελαιόλαδο, 2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες και ανακατεύει. Μεταφέρει σε ταψί, ψήνει για 40-45 λεπτά, αφαιρεί και σερβίρει.

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά επιδόρπια που υπάρχουν στον κόσμο τόσο σε γεύση όσο και σε εμφάνιση, το croquembouch με πατισερί λευκής σοκολάτας, αυτή η εντυπωσιακή πυραμίδα από σου, ολοκληρώνει το κυριακάτικο μενού. Πρώτα, ξεκινάει με την πατισερί, βάζοντας σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά γάλα και ζάχαρη. Ο Άκης αφήνει να ζεσταθεί καλά το μείγμα ενώ στο μεταξύ σε ένα μπολ βάζει κρόκους από 6 αυγά, ζάχαρη και ανακατεύει καλά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτει γάλα, κορν φλάουρ, βανίλια, αλάτι και ανακατεύει καλά. Μεταφέρει το μείγμα της κατσαρόλας στο μπολ ανακατεύοντας συνέχεια. Βάζει όλο το μείγμα στην κατσαρόλα και μεταφέρει σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύει μέχρι να δέσει το μείγμα, αφαιρεί από τη φωτιά, βάζει λευκή κουβερτούρα κομμένη σε κομμάτια, βούτυρο σε κομμάτια και ανακατεύει. Απλώνει σε ένα ταψάκι, καλύπτει με μεμβράνη και βάζει στο ψυγείο .

Για τα σου, σε μια κατσαρόλα βάζει νερό, γάλα, βούτυρο, αλάτι, ζάχαρη και μεταφέρει σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύει μέχρι να λιώσει το βούτυρο, βάζει αλεύρι και ανακατεύει συνέχεια. Μεταφέρει στο μίξερ και χτυπάει για 2-3 λεπτά. Βάζει 7-8 αβγά, και συνεχίζει να ανακατεύει. Βάζει το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και φτιάχνει τα σου του. Τα βάζει σε ταψί με λαδόκολλα, απλώνει έναν αραιωμένο με νερό κρόκο και πιέζει ελαφρά με το χέρι. Ψήνει για 20-25 λεπτά, ανακατεύει την κρέμα πατισερί να αφρατέψει και τη βάζει σε σακούλα ζαχαροπλαστικής. Με ένα μαχαίρι τρυπάει την κάτω πλευρά από τα σου και γεμίζει με την πατισερί.

Σε τηγάνι σε χαμηλή φωτιά βάζει ζάχαρη, αφήνει να λιώσει και προσθέτει άλλη μια δόση ζάχαρης. Ακολουθεί την ίδια διαδικασία 3-4 φορές ανακατεύοντας με μια μαρίζ, κάνει έναν κύκλο με σου στη βάση μιας πιατέλας σερβιρίσματος και απλώνει λίγη από την καραμέλα για να κολλήσουν τα υπόλοιπα. Τοποθετεί από πάνω άλλον έναν κύκλο και απλώνει λίγη καραμέλα. Ακολουθεί την ίδια διαδικασία μέχρι να έχει έναν πύργο και για το τέλος απλώνει κουβερτούρα και λευκή κουβερτούρα λιωμένες, διακοσμητικά ζαχαροπλαστικής κας κας και σερβίρει το πιο εντυπωσιακό και γιορτινό γλυκό!

Ακολουθήστε το Alterinfo στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
PRODUCED BY WHISKEY