Ειδήσεις και News για Showbiz-gossip, Σειρές, Media & μουσική

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
MEDIA

Kitchen Lab: Τι θα δούμε στο σημερινό επεισόδιο

Συνταγές πρωτότυπες, που συνδυάζουν μοναδικά διεθνείς κι εγχώριες γεύσεις, προτείνει ο Άκης Πετρετζίκης στο «Kitchen Lab» για το Σάββατο 01 και την Κυριακή 02 Ιανουαρίου, στις 16:50.

Kitchen Lab: Τι θα δούμε στο σημερινό επεισόδιο

Συνταγές πρωτότυπες, που συνδυάζουν μοναδικά διεθνείς κι εγχώριες γεύσεις, προτείνει ο Άκης Πετρετζίκης στο «Kitchen Lab» για το Σάββατο 01 και την Κυριακή 02 Ιανουαρίου, στις 16:50.

Ο Άκης μας καλωσορίζει στον τελευταίο μήνα του χειμώνα, με αλμυρά scones, μια σπέσιαλ επιλογή για ορεκτικό πιάτο, που δεν είναι καθόλου περίπλοκο στην εκτέλεση του. Κόβει βούτυρο σε κυβάκια και το βάζει στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια. Προσθέτει αλεύρι, αλάτι, πιπέρι και χτυπάει πολύ καλά μέχρι να πάρει το μείγμα υφή βρεγμένης άμμου. Βάζει μπέικιν πάουντερ, παρμεζάνα, γάλα και ρίγανη. Πασπαλίζει με αλεύρι τον πάγκο εργασίας του και βάζει πάνω το ζυμάρι. Πλάθει με τα χέρια του και ανοίγει με τον πλάστη το ζυμάρι. Κόβει με στρογγυλά κουπάτ και βάζει τα κομμάτια σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Το ζυμάρι που περισσεύει το πλάθει ξανά, το ανοίγει με τον ίδιο τρόπο και κόβει με το κουπάτ μέχρι να τελειώσει η ζύμη. Αλείφει με αραιωμένο κρόκο όλα τα κομμάτια, πασπαλίζει με σουσάμι και ψήνει στους 200 βαθμούς. Κόβει τα scones στη μέση και απλώνει τυρί κρέμα. Βάζει ζαμπόν, τυρί, παστράμι και σερβίρει.

Στο σαββατιάτικο μενού το κυρίως γεύμα είναι μια συνταγή με ρίζες ιταλικές που όμως έχει αγαπηθεί πολύ και στην Ελλάδα: χοιρινό ρόστο συνήθως σερβίρεται με μακαρόνια και είναι πολύ αγαπητό και διαδεδομένο στα νησιά μας. Κόβουμε το χοιρινό σε μικρά κομμάτια και απλώνουμε αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο. Μεταφέρουμε σε κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε. Κόβουμε κρεμμύδι και σκόρδο και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα, με δεντρολίβανο, θυμάρι, δάφνη, πελτέ ντομάτας και σοτάρουμε. Σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε ντομάτα και ζωμό κοτόπουλου. Καλύπτουμε με καπάκι και το αφήνουμε να σιγοβράζει σε χαμηλή φωτιά για 2 με 2 ½ ώρες. Αφαιρούμε το κρέας και το τοποθετούμε σε πιατέλα, αφού το καλύψουμε με μεμβράνη. Κρατάμε τη σάλτσα στην κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα ζυμαρικά σε δυνατή φωτιά. Σερβίρουμε τα ζυμαρικά με το κρέας, κεφαλοτύρι, ρίγανη, πιπέρι και ελαιόλαδο.

Για γλυκό, ο Άκης μας δείχνει πώς να φτιάξουμε εύκολα και γρήγορα πεντανόστιμα και βουτυρένια Biscotti με αμύγδαλο, ένα γλυκάκι που μπορεί πραγματικά να μετατραπεί σε λατρεία ενώ ταυτόχρονα είναι κλασικό, ιδιαίτερο και θρεπτικό. Στον κάδο του μίξερ βάζει αβγά με ζάχαρη και χτυπάει με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Χαμηλώνει την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνει λιωμένο βούτυρο και βανίλια. Στη συνέχεια, βάζει αλεύρι, μπέικιν, αλάτι, αμύγδαλα σπασμένα ή ολόκληρα και ανακατεύει καλά. Πασπαλίζει με αλεύρι τον πάγκο εργασίας του, παίρνει τη μισή ζύμη και την πλάθει σε μακρόστενο σχήμα. Το μεταφέρει σε ταψί με λαδόκολλα και ακολουθεί την ίδια διαδικασία και για το άλλο μισό μείγμα. Ψήνει στους 140 βαθμούς για 30 λεπτά και αφήνει να κρυώσουν. Ανεβάζει τη θερμοκρασία του φούρνου στους 160, κόβει τα καρβελάκια του σε λεπτές φέτες και μεταφέρει σε ταψιά με λαδόκολλα. Ψήνει για 10 με 15 λεπτά, αφαιρεί και σερβίρει. Για να διατηρηθούν τα Biscotti περισσότερο καιρό, βάζει λίγο ρύζι σε ένα βάζο, καλύπτει με λαδόκολλα και βάζει από πάνω τα biscotti. Κλείνει αεροστεγώς και αποθηκεύει.

Ακολουθήστε το Alterinfo στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
PRODUCED BY WHISKEY