Ειδήσεις και News για Showbiz-gossip, Σειρές, Media & μουσική

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
life

Τι είναι το δίκτυο 5G; – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Τι εννοούμε όταν λέμε 5G; Είναι τελικά κακό για την υγεία μας αλλά και για τα προσωπικά μας δεδομένα;

Τι είναι το δίκτυο 5G; – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Από το 2020 σε αρκετές χώρες θα τεθεί σε εφαρμογή το δίκτυο 5G. Ήδη σε κάποιες χώρες και πόλεις λειτουργεί πιλοτικά.

Τι όμως είναι το 5G, πως μπορεί να αλλάξει τη ζωή μας και τι επιπτώσεις θα έχει σε αυτήν;

Τι εννοούμε με τον όρο 5G;
Τα δίκτυα 5G αποτελούν την επόμενη γενιά σύνδεσης κινητών συσκευών στο διαδίκτυο, προσφέροντας πιο γρήγορες από ποτέ ταχύτητες αλλά και πιο αξιόπιστες συνδέσεις σε smartphones και άλλες συσκευές. Σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες, το 5G δίκτυο θα μπορεί να προσφέρει συνδέσεις που θα απέχουν παρασάγγης από τις υφιστάμενες. Οι ταχύτητες λήψης, δηλαδή, που θα είναι περίπου 1GBps, θεωρούνται ο κανόνας στην εποχή του 5G.

Τι ήρθε να κάνει;
Τα πλεονεκτήματα που θα επιφέρουν τα νέα δίκτυα 5G είναι πoλυάριθμα και σημαντικά, καθώς θα αυξήσουν σημαντικά τις ταχύτητες αλλά και την αξιοπιστία των συνδέσεων σε smartphones και άλλες συσκευές. Σύμφωνα δε με όσα δημοσιεύει το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF), το 5G αναμένεται να είναι 100 φορές ταχύτερο από το 4G, επιτρέποντας το streaming ταινιών υψηλής ανάλυσης σε μερικά δευτερόλεπτα.

Το 5G σχεδιάζεται για έναν κόσμο, όπου δεκάδες δισεκατομμύρια συσκευές εξαρτώνται από τη συνεχή σύνδεση τους στο διαδίκτυο και αυτό, ίσως να εξηγεί πολλά. Το 5G θα είναι ακραία γρήγορο, πολύ σταθερό και ιδιαιτέρως πολύπλευρο αφού θα υποστηρίζει ακόμα περισσότερους ταυτόχρονους χρήστες και συσκευές, προσφέροντας ταχύτητες κατά πολύ υψηλότερες από αυτές του 4G. Η ταχύτητα του θα αρκεί για να βλέπουμε ανεμπόδιστα βίντεο σε ποιότητα ανάλυσης 8Κ ή για να κατεβάσουμε μία ταινία 3D μέσα σε 30 δευτερόλεπτα, όταν με το 4G, θα χρειαζόσασταν περίπου έξι λεπτά.

Ακολουθήστε το Alterinfo στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
PRODUCED BY WHISKEY