Ειδήσεις και News για Showbiz-gossip, Σειρές, Media & μουσική

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΕΞΟΔΟΣ

Sirocco: Ο επιχειρηματίας της επιχείρησης μιλάει για το συστατικό της επιτυχίας μετά από 9 χρόνια λειτουργίας

Τηλέφωνο κρατήσεων: 2832032008

Sirocco: Ο επιχειρηματίας της επιχείρησης μιλάει για το συστατικό της επιτυχίας μετά από 9 χρόνια λειτουργίας

Ο Γιάννης Μανουσάκης (ιδιοκτήτης) του εστιατορίου Sirroco στον Πλακιά στην Κρήτη έδωσε συνέντευξη σε περιοδικό της ομογένειας για την αγάπη που έχει στην εστίαση για τον τόπο του αλλά και τη νέα τουριστική περίοδο που μόλις ξεκίνησε.

Η οικογενειακή ταβέρνα Sirocco βρίσκεται στην δυτική πλευρά του Πλακιά. Η θέση της προσφέρει την δυνατότητα να απολαύσετε το γεύμα σας η το δείπνο με φόντο την θάλασσα του Λιβυκού πελάγους και το υπέροχο ηλιοβασίλεμα.

Η επιχείρηση του Γιάννη αποτελεί σημείο έλξης για τον τουρίστα και τον ντόπιο και είναι πλέον σημείο αναφοράς η επιχείρηση του.

image1

image

Διαβάστε την όμορφη κουβέντα που κάναμε….

Ξεκινάει με αισιοδοξία αυτή η σεζόν;
H σεζόν 2024 ξεκινάει πολύ δυναμικά και είναι αυτονόητο ότι ο Έλληνας, ο ξένος, ο τουρίστας θέλει να περάσει καλά, να ξεκουραστεί, να φάει καλό φαγητό και να βρίσκεται με αγαπημένα πρόσωπα.

Τι ζημιά τελικά έγινε με τον κορονοϊό θέλω να μας πει για δυο χρόνια. Τι συμπέρασμα βγάζεις εσύ Γιάννη;

Όλα τα μαγαζιά υπέφεραν , όλοι οι επιχειρηματίες ακόμα και οι πιο νέοι είχαν ανοίξει και με τις επιπτώσεις του covid προσπάθησαν να σταθούν όρθιοι και να μην κλείσουν . Άλλοι δε τα κατάφεραν ( ευτυχώς λίγοι ) και έβαλαν λουκέτο. Το συμπέρανα που έβγαλα σε όλο αυτό ότι όσοι κατάφεραν να είναι σωστοί και τίμιοι στον κλάδο μας κατάφεραν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις που είναι παρά πολλές και το αποτέλεσμα είναι ότι ακόμα είμαστε όρθιοι και με ανοιχτά μαγαζιά αρκετοί.

Έχετε καταφέρει με το μαγαζί σας να κάνετε αυτό που λέμε “φασαρία” στην περιοχή σας. Συστατικό επιτυχίας υπάρχει;

Καταφέραμε και φέτος να γίνουμε όπως λένε viral στο Νότιο Ρέθυμνο. Έχουμε καταφέρει να είμαστε σε καλή βαθμολογία σε πελατολόγιο ελληνικό αλλά και ξένο. Οι πελάτες μας τηλεφωνούν από παντού από τις πρώτες μέρες που έληξε το lockdown και κανείς από όλους τους ανθρώπους που τρώνε στο εστιατόριο μας δεν μας επιτρέπει να μείνουμε ούτε δευτερόλεπτο άλλο κλειστοί.

Ο κόσμος τελικά όσο έχει “παράδες” το φαγητό θα το έχει πάντα ως προτεραιότητα στην καθημερινότητά του;

O κόσμος γενικά και κύριος ο Ελληνικός έχει μια κουλτούρα καλοπέρασης και πόσο μάλλον οι Κρητικοί και ντόπιοι όποτε τα χρήματα που κοιτάζουμε όλοι μας είναι το τελευταίο στο να βγούμε από το σπίτι . Να σου δώσω ένα παράδειγμα για να καταλάβεις και την ψυχολογία του πελάτη . Εάν ο λογαριασμός της ΔΕΗ λήγει τη Δευτέρα και έχουμε ίσα ίσα τα χρήματα στο να τον πληρώσουμε – (είναι για όλους μας) – εννοείται πρώτα θα βγούμε Κυριακή για φαγητό και καφέ και τη Δευτέρα (έχει ο Θεός) θα πούμε και όλα θα γίνουν να είμαστε σωστοί στην υποχρέωσή μας. Αλλά επειδή όλοι οι Έλληνες πιστεύουν στον εαυτό τους πάντα βρίσκεται η λύση της πληρωμής των υποχρεώσεων.

Τι θα γευτεί κάποιος ερχόμενος στον Πλακιά και συγκεκριμένα στο Sirocco;

Στο κατάστημα μας τα τελευταία 9 χρόνια έχουμε καταφέρει να συνδυάζουμε την θάλασσα με το βουνό όποτε θα μπορεί κάποιος να γευτεί θαλασσινούς ολόφρεσκος μεζέδες ποικιλία ορεκτικών πάντα παραδοσιακών προϊόντων, κρεατικά ντόπια και ψάρια που πριν ανέβουν στη φωτιά ακόμα σπαρταράνε. Και για να μην ξεχάσω δεν υπάρχει περίπτωση να φύγει κάποιος από το μαγαζί μου χωρίς να πιει και μία τσικουδιά !

Ζεις στην Κρήτη, έχεις την οικογένεια σου , το μαγαζί σου και σίγουρα ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος . Σκέφτηκες ποτέ να μετακινηθείς στα Χανιά, στο Ηράκλειο , το Ρέθυμνο να κάνεις μαγαζί;

Zω στην Κρήτη από όταν γεννήθηκα , χαίρομαι και θαυμάζω που είμαι από αυτό το μαγεμένο μέρος και δεν θα ήθελα ποτέ να αλλάξω τρόπο ζωής η να σταματήσω τις τρέλες μου σε ότι κάνω. Και πόσο μάλλον να αλλάξω τόπο διαμονής που κατάφερα μετά από αγώνα χρόνων όνειρα και βλέψεις να τα αξιοποιήσω.
Οι δυσκολίες για να φτάσω ως εδώ ήταν πολλές , ο πόλεμος από ξένους ακόμα και δικούς μου ανθρώπους ήταν μεγάλος και τρομακτικός , αλλά το αποτέλεσμα σε αυτό είναι να κοιτάς την δουλειά σου και τα όνειρα σου για να βγουν όποτε τώρα έφτασα σε ένα στάδιο να έχω φτιάξει την οικογένεια μου να την αγαπώ να ζω για αυτήν και να μην με σταματάει τίποτα πια καμία δυσκολία κανένα εμπόδιο. Το εστιατόριο μου ήρθε στον Πλακιά έμεινε και θα συνεχίσει να παραμένει εδώ γιατί αυτός ο ευλογημένος τόπος είναι η ζωή μας….!!!

Τηλέφωνο κρατήσεων: 2832032008

Ακολουθήστε το Alterinfo στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
PRODUCED BY WHISKEY