Ειδήσεις και News για Showbiz-gossip, Σειρές, Media & μουσική

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Κλείδωσε η ημερομηνία των εκλογών – Τι θα γίνει με το debate

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιστρέφουν από τις Βρυξέλλες και ξεκινούν τον σχεδιασμό για την τελική εκλογική μάχη.

Κλείδωσε η ημερομηνία των εκλογών – Τι θα γίνει με το debate

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιστρέφουν από τις Βρυξέλλες και ξεκινούν τον σχεδιασμό για την τελική εκλογική μάχη.

Το Μαξίμου βρίσκεται σε αναζήτηση αφηγήματος, ενώ στην Πειραιώς με τον αέρα της νίκης στην ευρωκάλπη, έχουν επιλέξει να κρατήσουν «χαμηλά την μπάλα» στην αντιπαράθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυβέρνηση δια στόματος Δημήτρη Τζανακόπουλου ανακοίνωσε πως οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 7 Ιουλίου, κάτι το οποίο αναμένεται και τυπικά να οριστικοποιηθεί μετά την συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στις 10 Ιουνίου και όχι τελικά μετά τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Κόντρα για τη δικαιοσύνη

Η κίνηση αυτή πυροδότησε έντονες αντιδράσεις από την πλευρά της αντιπολίτευσης καθώς θεωρούν πως στόχος της κυβέρνησης είναι να κρατήσει ανοιχτή τη βουλή προκειμένου να προχωρήσει σε αλλαγές στην πυραμίδα της δικαιοσύνης. «Για λόγους στοιχειώδους πολιτικής και ηθικής τάξης δεν νοείται να λαμβάνει στο εξής καμία απόφαση που θα δεσμεύσει την χώρα για τα επόμενα χρόνια. Πολύ περισσότερο κρίσιμες αποφάσεις που αφορούν την ηγεσία της Δικαιοσύνης» ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ΝΔ. Ανάλογη ήταν και η αντίδραση του ΚΙΝ.ΑΛ που κάλεσε την κυβέρνηση να μην προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση.

Με δήλωση του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγόρησε τη ΝΔ ότι προσπαθεί να χειραγωγήσει τη δικαιοσύνη. «Η χώρα έχει σύνταγμα, έχει κυβέρνηση, έχει έννομη τάξη που καθορίζει αρμοδιότητες. Μάλλον κάποιοι θέλουν οι θεσμοί να μείνουν ακέφαλοι ενόψει εκλογών.

Το ερώτημα είναι ένα: Γιατί η Νέα Δημοκρατία ακολουθώντας τον κ. Βενιζέλο εκδηλώνει τέτοιο άγχος για τον ορισμό της ηγεσίας της δικαιοσύνης κατά το γράμμα και το πνεύμα του συντάγματος και του νόμου;» τόνισε χαρακτηριστικά.

Συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία

Μετά την βαριά εκλογική ήττα της Κυριακής είναι συνεχείς οι συσκέψεις των κομματικών οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Πρωθυπουργός έχει συγκαλέσει για το μεσημέρι την Πολιτική Γραμματεία προκειμένου να συζητηθεί η στρατηγική ενόψει των εθνικών εκλογών.

Τα ανοίγματα και οι πιέσεις προς τον χώρο της κεντροαριστεράς αναμένεται να συνεχιστούν καθώς στο Μαξίμου εκτιμούν πως είναι ο μοναδικός χώρος, εκτός από εκείνων των αναποφάσιστων, που μπορούν να αντλήσουν ψηφοφόρους. Ωστόσο η κάθετα αρνητική απάντηση της Φώφης Γεννηματά που είδε να ενισχύεται στις ευρωεκλογές, δημιουργεί προβληματισμό στο κυβερνών κόμμα.

Πρωτίστως όμως στην Κουμουνδούρου καλούνται να σβήσουν τις «φωτιές» που έχουν ανάψει για τα καλά στον εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Στο στόχαστρο της κριτικής των στελεχών βρίσκεται το επικοινωνιακό επιτελείο το οποίο θεωρούν υπεύθυνο για την μεγάλη εκλογική ήττα από τη ΝΔ.

Επανέρχεται η συζήτηση για το ντιμπέιτ

Η προκήρυξη των πρόωρων εκλογών έφερε στο προσκήνιο εκ νέου τη διεξαγωγή τηλεμαχίας μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Το ζήτημα είχε τεθεί από τον πρωθυπουργό και κατά την περίοδο των ευρωεκλογών αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης το είχε απορρίψει τονίζοντας πως ντιμπέιτ γίνεται στις εθνικές εκλογές όταν δηλαδή η βουλή θα είναι κλειστή.

Την αρχή έκανε ο Νίκος Παππάς ο οποίος υποστήριξε ότι θα πρέπει να γίνει τηλεμαχία προκειμένου ο «λαός να γνωρίζει με λεπτομέρειες τι ακριβώς διακυβεύεται» είπε χαρακτηριστικά. Το «γάντι» σήκωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος ο οποίος σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον Alphaτόνισε πως «ασφαλώς και θα γίνει. Εθνικές εκλογές έχουμε» είπε χαρακτηριστικά επαναλαμβάνοντας ουσιαστικά την θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στο Μαξίμου θεωρούν ως προνομιακό πεδίο αντιπαράθεσης μια τηλεμαχία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη η οποία μπορεί να τους βοηθήσει να γυρίσουν το σε βάρος τους κλίμα. Από την άλλη πλευρά όμως ο πρόεδρος της ΝΔ όπως έδειξε και στις τελευταίες συγκρούσεις του με τον Αλέξη Τσίπρα στη βουλή που κέρδισε τις εντυπώσεις, είναι έτοιμος να ανταποκριθεί και σε αυτή την αναμέτρηση παρά το γεγονός πως θα είναι η πρώτη φορά που θα παίρνει μέρος σε ένα ντιμπέιτ.

Πηγή: thetoc.gr

Ακολουθήστε το Alterinfo στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
PRODUCED BY WHISKEY