Ειδήσεις και News για Showbiz-gossip, Σειρές, Media & μουσική

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ευχή ή κατάρα; Τι έπαθαν όσοι ηθοποιοί υποδύθηκαν το ρόλο του Ιησού

Ένας μύθος που επανέρχεται κάθε χρόνο τέτοιες μέρες στο προσκήνιο είναι αυτός της «κατάρας» όσων ηθοποιών έχουν υποδυθεί τον Ιησού.

Ευχή ή κατάρα; Τι έπαθαν όσοι ηθοποιοί υποδύθηκαν το ρόλο του Ιησού

Ένας μύθος που επανέρχεται κάθε χρόνο τέτοιες μέρες στο προσκήνιο είναι αυτός της «κατάρας» όσων ηθοποιών έχουν υποδυθεί τον Ιησού.

Άλλοι μετά από την ενσάρκωση του ρόλου είδαν τη καριέρα τους να σβήνει, άλλοι είδαν τις ζωές τους να καταστρέφονται και άλλοι απέκτησαν σοβαρά προβλήματα υγείας με κάποιους να πεθαίνουν από αυτά.

Σκεπτόμενοι όμως αν όντως αυτός ο μύθος έχει υπόσταση ή αν πρόκειται για μια θεωρία που έχει εδραιωθεί στο πέρασμα των ετών ανατρέξαμε στις καριέρες ορισμένων ηθοποιών που υποδύθηκαν τον Ιησού και τις αναλύσαμε διεξοδικά.

Η αλήθεια είναι πως ο συγκεκριμένος ρόλος είναι κατά σειρά ο δεύτερος δημοφιλέστερος ρόλος σε μικρή και μεγάλη οθόνη με περίπου 350 εμφανίσεις (τόσοι είναι περίπου και οι ηθοποιοί που τον υποδύθηκαν) ενώ πρώτος είναι αυτός του Άγιου Βασίλη με 850 εμφανίσεις.

Και αναρωτιόμαστε… Ανάμεσα σε 350 ηθοποιούς δεν είναι πολύ πιθανό κάποιοι από αυτούς να αποκτήσουν προβλήματα υγείας, να πάει κάτι λάθος στη καριέρα τους και γενικότερα στη ζωή τους και κάποιοι να πεθάνουν; Μήπως δεν είναι κατάρα αλλά απλά λογική συνέπεια των πραγμάτων;

Ας δούμε αναλυτικά μερικά παραδείγματα ηθοποιών που ενώ υποδύθηκαν τον Ιησού η ζωή και καριέρα τους συνέχισε κανονικά.

H. B. Warner

Υποδύθηκε τον Ιησού στην ταινία του Cecil de Mill «Ο Βασιλεύς των Βασιλέων» το 1927.Μετρώντας ως τότε άλλες τρεις συμμετοχές σε ταινίες βωβού κινηματογράφου η καριέρα του συνέχισε κανονικά και μάλιστα με ανοδική πορεία καθώς συμμετείχε τόσο σε κινηματογραφικές (είχε προταθεί μια φορά για Όσκαρ) όσο και τηλεοπτικές παραγωγές μέχρι το τέλος της ζωής του το οποίο ήρθε σε ηλικία 83 χρόνων από ανακοπή καρδιάς.

Willem Dafoe

Για πολλούς ο Willem Dafoe που υποδύθηκε τον Ιησού το 1988 στον Τελευταίο Πειρασμό του Scorsese ανήκει στην κατηγορία όσων έχουν χτυπηθεί από την κατάρα καθώς κατά τη διάρκεια τον γυρισμάτων λόγω μιας αλλεργίας έχασε την όραση του ενός ματιού του την οποία επανέκτησε χρόνια μετά. Μάλλον όμως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι καθώς ο συγκεκριμένος ηθοποιός συνέχισε με ιδιαίτερη επιτυχία την καριέρα του η οποία περιλαμβάνει βραβεύσεις, υποψηφιότητες για Όσκαρ και πολυσυζητημένες εμφανίσεις (μια εξ αυτών και η εμφάνισή του στην ταινία Nymphomaniac).

Nicholas Ray

Ο δεύτερος «Βασιλεύς των Βασιλέων» θεωρείται ακόμα ένα ηθοποιός χτυπημένος από την «κατάρα». Ή μήπως όχι. Το γεγονός πως χώρισε 6 χρόνια μετά τη συγκεκριμένη ταινία και πέθανε στα 42 του μόλις χρόνια οδήγησε αυτόματα κάποιους στο συμπέρασμα πως φταίει ο ρόλος του Ιησού. Παρόλα αυτά ο Nicholas Ray ναι μεν χώρισε – όπως πολλά ζευγάρια –αλλά μετά την εν λόγω ταινία συμμετείχε σε πολλές ακόμη παραγωγές με επιτυχία. Όσο για το θάνατό του οφείλεται, σύμφωνα με τους γιατρούς, σε έναν τραυματισμό στο κεφάλι που του προκάλεσε εσωτερική αιμορραγία κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας Viva America το 1969 όπου υποδυόταν έναν gangster.

Max Von Sydow

Άλλος ένας ηθοποιός που η κατάρα δεν τον επηρέασε. Υποδύθηκε τον Ιησού στη ταινία The Greatest Story Ever Told το 1965.Η καριέρα του μετά τη ταινία συνεχίστηκε κανονικά ενώ παραμένει μέχρι και σήμερα, σε ηλικία 88 χρόνων, ενεργός, δανείζοντας τη φωνή του στους Simpsons.

Ted Neeley

Θύμα της κατάρας θεωρείται και αυτός ο ηθοποιός που πρωταγωνίστησε στο μιούζικαλ Jesus Christ Superstar αφού η πορεία του στην υποκριτική δεν συνεχίστηκε με επιτυχία. Αυτό όμως που αγνοούμε είναι πως ούτε πριν τη συγκεκριμένη ταινία ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένος στον τομέα της υποκριτικής καθώς η βασική του ιδιότητα είναι μουσικοσυνθέτης και τραγουδιστής. Εκεί μάλιστα τα καταφέρνει εξαιρετικά. Όσον αφορά στην προσωπική του ζωή έχει έναν πολύ επιτυχημένο γάμο με την επί 43 χρόνια σύζυγό του.

Robert Powell

Ο Robert Powell πρωταγωνίστησε το 1977 στη ταινία του Franco Zeffirelli «Ιησούς από τη Ναζαρέτ». Μέχρι εκείνη τη στιγμή είχε ελάχιστες συμμετοχές σε τηλεόραση και κινηματογράφο. Μετά την ταινία όμως το πρόσωπό του έγινε παγκοσμίως αναγνωρίσιμο και ο ίδιος έκανε τεράστια καριέρα κυρίως στην τηλεόραση της Μεγάλης Βρετανίας. Ο πρωταγωνιστής συμμετείχε σε κινηματογραφικές παραγωγές κερδίζοντας μάλιστα και το Βραβείο Ερμηνείας στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Βενετίας το 1980.Τέλος, ο Robert Powell έχει δανείσει τη φωνή του σε πολλά ντοκιμαντέρ του BBC.

Christian Bale

Ναι, ο αγαπημένος μας Batman υποδύθηκε και εκείνος τον Ιησού το 1999 στην τηλεοπτική μεταφορά της ιστορίας Mary, Mother the Mother of Jesus του NBC, η πορεία έκτοτε είναι γνωστή και μόνο «καταραμένη» δε χαρακτηρίζεται.

Πηγή: peoplegreece.com

Ακολουθήστε το Alterinfo στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
PRODUCED BY WHISKEY