Στο απυρόβλητο η νυχτερινή διασκέδαση

Απούσα τις νύχτες της καλοκαιρινής διασκέδασης, μετά τις δέκα το βράδυ, θα είναι φέτος η Εφορία. Παρά την αργοπορημένη προσπάθεια του υπουργείου Οικονομικών να «σώσει» τους προληπτικούς ελέγχους με την «επιστράτευση» εφοριακών κατόπιν εορτής, τελικώς η «νύχτα» μένει στο απυρόβλητο.

Μετά τις 10 το βράδυ, όταν… ξυπνάνε οι λάτρεις της νυχτερινής διασκέδασης και ζουν οι τουρίστες τον «μύθο» τους στην Ελλάδα, δεν θα υπάρχει κανένας φορολογικός έλεγχος, γράφει σήμερα η «Εφημερίδα των Συντακτών». Οι προληπτικοί έλεγχοι θα περιοριστούν στα εστιατόρια, τις ξαπλώστρες και τις ομπρέλες. Κέντρα διασκέδασης, συναυλίες μπαράκια και όλη η νυχτερινή ζωή να μείνουν στο απυρόβλητο. Γιατί; Διότι οι εφοριακοί από το νόμο δεν έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν προληπτικούς ελέγχους.

Τη δυνατότητα αυτή είχε μόνο το ΣΔΟΕ και η νέα υπηρεσία (ΥΕΔΔΕ) της γενικής γραμματείας Δημοσίων εσόδων η οποία παραμένει όμως στα χαρτιά.

Μέχρι στιγμής το υπουργείο Οικονομικών περιορίζεται στην απόφαση της νέας γ.γ. δημοσίων εσόδων Κατερίνας Σαβαΐδου, η οποία ζήτησε από όλες της εφορίες της χώρας να διαθέσουν τουλάχιστον ένα υπάλληλο ο οποίος θα αποσπαστεί για τον καλοκαιρινή περίοδο σε εφορία που εδρεύει σε τουριστική περιοχή.

Όσοι υπάλληλοι ενδιαφέρονται για τη διενέργεια προληπτικών ελέγχων σε τουριστικές περιοχές θα πρέπει να το δηλώσουν σήμερα στην υπηρεσία τους. Οι υπάλληλοι που θα διατεθούν για τον προληπτικό έλεγχο θα αποσπαστούν στις εφορίες Σύρου, Ρόδου, Πάτρας, Πολυγύρου, Καβάλας, Χαλκίδας, Πρέβεζας, Κέρκυρας, Βόλου και Πύργου.

Από κάθε μεγάλη ΔΟΥ θα πρέπει να μετακινηθεί με απόσπαση ένας ελεγκτής. Οι αποσπάσεις αυτές θα διαρκέσουν για όλο το υπόλοιπο της καλοκαιρινής περιόδου και θα έχουν ως αποκλειστικό σκοπό την ενίσχυση του φοροελεγκτικού μηχανισμού στις τουριστικές περιοχές της χώρας για τη διενέργεια προληπτικών φορολογικών ελέγχων.\r\n\r\nΠηγή: newsbeast.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

σχόλια

Related posts