Ειδήσεις και News για Showbiz-gossip, Σειρές, Media & μουσική

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΕΛΛΑΔΑ

Κοντά στο «μπαμ» η ελληνική κοινωνία, λόγω της Τρόικας

Περίεργο παιχνίδι παίζεται από την κυβέρνηση και την τρόικα, ερήμην των αντοχών των Ελλήνων πολιτών, με τη διαπραγμάτευση να εξελίσσεται σε διελκυστίνδα των δύο πλευρών, που εγκυμονεί κινδύνους να τιναχτεί στον αέρα η εύθραυστη ισορροπία της κοινωνίας.

Κοντά στο «μπαμ» η ελληνική κοινωνία, λόγω της Τρόικας

Περίεργο παιχνίδι παίζεται από την κυβέρνηση και την τρόικα, ερήμην των αντοχών των Ελλήνων πολιτών, με τη διαπραγμάτευση να εξελίσσεται σε διελκυστίνδα των δύο πλευρών, που εγκυμονεί κινδύνους να τιναχτεί στον αέρα η εύθραυστη ισορροπία της κοινωνίας.

\r\nΟι δανειστές διατυπώνουν ακραίες και παράλογες αξιώσεις, όπως γράφει η εφημερίδα «Real News», για τους πλειστηριασμούς, τις ομαδικές απολύσεις και τον ΦΠΑ στην εστίαση, ανεβάζοντας ταυτόχρονα το δημοσιονομικό κενό σε δυσθεώρητα ύψη, με την απαίτηση να ληφθούν πρόσθετα μέτρα.\r\n\r\nΕίναι ενδεικτικό ότι η «τρύπα» του προϋπολογισμού του 2014, όπως ισχυρίζεται η τρόικα, έχει ξεπεράσει και πάλι τα 2 δισ., με την προσθήκη των περίπου 200 εκατ. ευρώ που εκτιμάται πως θα χαθούν από τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων, ενώ στο τραπέζι έχει πέσει φορτικά και το κενό της διετίας 2015-2016, το οποίο από την τρόικα υπολογίζεται σε 5 με 5,6 δισ. ευρώ.\r\n\r\nΟι πράκτορες του ΤΖΑΜΠΑ σε καλούν στην MEDIA MARKT! Γράψου τώρα για να μη χάνεις καμία ΤΖΑΜΠΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ!\r\n\r\nΕίναι φανερό πως εκεί που το υπουργείο Οικονομικών αγωνιζόταν να ανακαλύψει μέτρα το πολύ ένα δισ. ευρώ για το 2014, τώρα καλείται να προετοιμαστεί για παρεμβάσεις άνω των 8 δισ. ευρώ την επόμενη τριετία.\r\n\r\nΠαρά τις συνεχείς παραδοχές αξιωματούχων του ΔΝΤ και της ΕΕ ότι η ελληνική «συνταγή» στηρίχθηκε σε εσφαλμένες εκτιμήσεις, Τόμσεν, Μορς και Μαζούχ επιμένουν στις σκληρές συνταγές λιτότητας αρνούμενοι να υπολογίσουν τη σοβούσα ανθρωπιστική κρίση και τη σχοινοβατούσα πορεία του κυβερνητικού σχηματισμού.\r\n\r\nΌπως επισημαίνει στην εφημερίδα κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης, «είναι τόσο μεγάλη η πίεση και η αμφισβήτηση αλλά και η προδιάθεση να τραβήξουν τη διαπραγμάτευση όσο χρειαστεί για να πετύχουν αυτά που θέλουν, που μας έχουν προκαλέσει τεράστια εντύπωση και προβληματισμό».\r\n\r\nΚατά το ίδιο στέλεχος, «η στάση της τρόικας μας οδηγεί στην εκτίμηση πως το μόνο που επιδιώκει είναι να μας οδηγήσει στην υποχρεωτική σύναψη τρίτου μνημονίου, μέσω της δημιουργίας αδιεξόδων και ασφυκτικού κλοιού στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης».\r\n\r\nΤο πήγαινέλα της τρόικας στην Αθήνα διακόπτεται την επόμενη Τετάρτη και θα επαναληφθεί στα μέσα Ιανουαρίου με τα σημαντικότερα ζητήματα να έχουν μείνει ανοιχτά. Στόχος της κυβέρνησης, «για να σωθεί η παρτίδα του 2013», όπως αναφέρουν αρμόδια στελέχη, είναι η εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ η οποία πολιτικά έχει εγκριθεί από τον Ιούλιο. Το «αγκάθι» που απομένει είναι η αποδοχή από την πλευρά της τρόικας του σχεδίου που προτείνει η κυβέρνηση για την αναδιάρθρωση της ΕΑΣ.\r\n\r\nΜε δεδομένο τον αναβρασμό που επικρατεί μεταξύ των βουλευτών της συμπολίτευσης, η παράταση των εκκρεμοτήτων αποσταθεροποιεί την κυβέρνηση και δημιουργεί ανησυχία για το ενδεχόμενο να ξεσπάσει κοινωνική αναταραχή, με αιχμή την προωθούμενη ρύθμιση για τους πλειστηριασμούς. Η κυβέρνηση στοχεύει στη διατήρηση του καθεστώτος προστασίας εντός του ορίου των 200.000 ευρώ αντικειμενικής αξίας για την πρώτη κατοικία και με πρόσθετο κριτήριο το οικογενειακό εισόδημα των 20.000- 25.000 ευρω το χρόνο. Η τρόικα προτείνει την άμεση και πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών αν και δέχεται τη μεταβατική περίοδο ενός έτους.\r\n\r\nΠηγή: newsbeast

Ακολουθήστε το Alterinfo στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
PRODUCED BY WHISKEY