Αυτά είναι τα σενάρια πρόκρισης της Εθνικής στους «16» του Μουντιάλ

Μπορεί η Ελλάδα να μην έχει παίξει το καλύτερο ποδόσφαιρο μέχρι στιγμής στο Μουντιάλ, αλλά στον αγώνα με την Ιαπωνία παρά την αποβολή του Κώστα Κατσουράνη, έδειξε πως έχει όχι μόνο τις δυνατότητες να περάσει στην επόμενη φάση, αλλά και τις ελπίδες.

\r\n

Στο άλλο παιχνίδι η Κολομβία νίκησε την Ακτή Ελεφαντοστού και όπως όλα δείχνουν, καθάρισε την υπόθεση πρόκριση. Η Ελλάδα έμεινε στο 0 με τους Ιάπωνες και έχει έναν βαθμό. Στο τελευταίο παιχνίδι η νίκη επί της Ακτής Ελεφαντοστού, είναι επιβεβλημένη εάν θέλουμε να περάσουμε. Ωστόσο έτσι όπως εξελίχθηκε ο όμιλος δεν εξαρτάται μόνο από εμάς. Θέλουμε και λίγη τύχη…

\r\n

Τα σενάρια πρόκρισης στην επόμενη φάση έχουν ως εξής:

\r\n\r\n

    \r\n

  • Να νικήσουμε την Ακτή Ελεφαντοστού (με οποιοδήποτε σκορ) και η Ιαπωνία δεν νικήσει την Κολομβία. Αυτό είναι το «απλό» σενάριο.
  • \r\n

  • Αν νικήσουν Ελλάδα και Ιαπωνία, τότε τα πράγματα περιπλέκονται. Με δεδομένο ότι στην ισοβαθμία που θα προκύψει στους 4 βαθμούς ανάμεσα στις δύο ομάδες (η Ακτή μένει τελευταία με 3 πόντους) μετρά ως πρώτο κριτήριο η συνολική διαφορά τερμάτων στον όμιλο και μετά η καλύτερη επίθεση συνολικά στον όμιλο, έχουμε τα εξής δεδομένα:
  • \r\n

\r\n

α) Η Ελλάδα θέλει νίκη τουλάχιστον με 3 γκολ διαφορά απέναντι στην Ακτή, ώστε να μετατρέψει το -3 της διαφοράς τερμάτων που έχει, τουλάχιστον σε 0 (3-3 ή 4-4 αν βάλει τέσσερα γκολ και δεχθεί ένα), με την Ιαπωνία να νικά την Κολομβία με ένα γκολ διαφορά, ή πιο σωστά, με 1-0.

\r\n

β) Αν η Ιαπωνία νικήσει με δύο γκολ διαφορά την Κολομβία, τότε θα πάει τη δική της διαφορά τερμάτων στο +1 (3-2 με νίκη 2-0). Άρα, η Ελλάδα θα θέλει νίκη με τέσσερα γκολ διαφορά τερμάτων απέναντι στην Ακτή. Με αυτή τη λογική, λοιπόν, όσο πιο «άνετη» (σε διαφορά τερμάτων) είναι η νίκη της Ιαπωνίας επί της Κολομβίας, τόσο μεγαλύτερη από το «δεδομένο» +3 θα πρέπει να είναι η νίκη της Ελλάδας επί της Ακτής.

\r\n

Το «ευχάριστο» για την Ελλάδα είναι ότι λογικά, αν προκύψει τελικά ίδια διαφορά τερμάτων με την Ιαπωνία, τότε θα προκριθεί με βάση το επόμενο κριτήριο, που είναι η καλύτερη επίθεση, καθώς θα έχει βάλει δεδομένα περισσότερα γκολ συνολικά από την Ιαπωνία, μιας και θα πρέπει να καλύψει μεγαλύτερο χάντικαπ στη διαφορά που υπάρχει τώρα (-3 έναντι -1).

\r\nΑνακαλύψτε το νέο TRAVIAN τώρα! Παίξτε δωρεάν!\r\n

Και η… κλήρωση

\r\n

Όμως, αν για παράδειγμα η Ελλάδα νικήσει 3-0 την Ακτή και η Ιαπωνία 2-1 την Κολομβία, τότε και οι δύο θα έχουν 3-3 γκολ συνολικά. Άρα, απόλυτη ισορροπία σε όλα τα κριτήρια (με δεδομένο και το 0-0 στο μεταξύ μας παιχνίδι) και τη λύση θα δώσει η κλήρωση της οργανωτικής επιτροπής του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Το ίδιο θα ισχύσει και σε περίπτωση νίκης 3-2 της Ιαπωνίας και 4-1 της Ελλάδας κ.ο.κ.

\r\n

koolnews.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

σχόλια

Related posts