Ειδήσεις και News για Showbiz-gossip, Σειρές, Media & μουσική

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
showbiz

Αχιλλέας Αγγελόπουλος στο Alterinfo: Η συνεργασία με τον Γιάννη Σπανό, η απώλεια του πατέρα του και η μεγάλη δισκογραφική επιστροφή!

Πριν λίγες μέρες ξεκίνησε εμφανίσεις στο πλευρό της Κατερίνας Λιόλιου στο Lux

Αχιλλέας Αγγελόπουλος στο Alterinfo: Η συνεργασία με τον Γιάννη Σπανό, η απώλεια του πατέρα του και η μεγάλη δισκογραφική επιστροφή!

Ο Αχιλλέας Αγγελόπουλος σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο Alterinfo, μιλάει για την διαδρομή του στον χώρο του τραγουδιού, τις δυσκολίες που συνάντησε, αλλά και τις σημαντικές συνεργασίες που τον στιγμάτισαν, όπως αυτή με τον καταξιωμένη συνθέτη Γιάννη Σπανό.

Ο ταλαντούχος τραγουδιστής με καταγωγή από την Πάτρα, πριν λίγο καιρό εντάχθηκε στο δυναμικό της Panik Records, ενώ πριν λίγες μέρες ξεκίνησε εμφανίσεις στο πλευρό της Κατερίνας Λιόλιου στο Lux. Ο Αχιλλέας Αγγελόπουλος έχει καταφέρει να κερδίσει το ενδιαφέρον του κοινού με την γνήσια λαϊκή φωνή του, αλλά και τον οικείο χαρακτήρα του, ο οποίος έχει μείνει αναλλοίωτος.

Πριν λίγες μέρες εντάχθηκες στην δισκογραφική οικογένεια της Panik Records. Πες μας τα πρώτα σου συναισθήματα.

Νιώθω υπέροχα που ανήκω σε μια πολύ δυνατή ομάδα, και που μαζί μπορούμε να οργανώσουμε νέα πράγματα και να τα παρουσιάσουμε στο κοινό.

Εγκαινίασες τη συνεργασία σου και παρουσίασες το «Δε Με Ξέρεις Καλά», ένα τραγούδι σε μουσική Τόνυ Μαυρίδη και στίχους StratiVoy & Δημήτρη Καπετανάκη. Μίλησε μας για το τραγούδι αυτό.

Είναι ένα τραγούδι που από τη πρώτη στιγμή που το άκουσα στο στούντιο του Τόνι Μαυρίδη είπα «να ένα ωραίο λαϊκό τραγούδι», και ειδικά εξάρι ρυθμός που λείπει αυτό το διάστημα. Το δοκίμασα, και είμαι πολύ χαρούμενος που το έχω στη φαρέτρα μου. Εύχομαι να αρέσει και στον κόσμο και εγώ προσωπικά θέλω να πω ένα ευχαριστώ και στους προαναφερθέντες δημιουργούς του τραγουδιού μας.

Υπάρχει κάποιος στίχος από το τραγούδι σου που να σε εκφράζει πολύ;

Σίγουρα, δεν έχω πιεί τα βαριά…αλλά με χαρακτηρίζει – ειδικά στους δικούς μου ανθρώπους – η φράση “άκου και μια συμβουλή” !!!

Στο videoclip βλέπουμε να συμπρωταγωνιστείς με την Κάτια Ταραμπάνκο. Πως ήταν η συνεργασία σας;

Άψογη η Κάτια! Μάλιστα, γελάσαμε αρκετά, κάτι το οποίο όταν το βρω σε άνθρωπο αμέσως με κερδίζει. Το χιούμορ εξάλλου είναι και δείκτης ευφυΐας.Της εύχομαι κάθε επιτυχία και στην υποκριτική που με τόσο ζήλο ασχολείται!!!

Μουσικά live στην Πάτρα και έκλεψες τις εντυπώσεις στο «Χάραμα» παρέα με την μοναδική Μελίνα Ασλανίδου – πως ήταν η εμπειρία αυτή; Θα σου λείψει τώρα που ο κύκλος ολοκληρώθηκε;

Το «Χάραμα» στη Πάτρα, δεν είναι απλά άλλο ένα κέντρο διασκέδασης που έχουμε στην επικράτεια. Πρόκειται για ένα ιστορικό όνομα , που από τα παλαιότερα χρόνια, ανέδειξε μεγάλους καλλιτέχνες. Νιώθω ευλογημένος που έχω υπάρξει μέλος της μουσικής οικογένειας του «Χαράματος», και θέλω να πιστεύω πως τίποτα δεν τελειώνει – απλά αλλάζει μορφή. Όσο για την Μελίνα Ασλανίδου, έχω να πω πως όσοι γνωρίζουν τη Μελίνα καταλαβαίνουν γιατί αυτή η καλλιτέχνιδα ειναι μοναδική. Ένας άνθρωπος δοτικός, χαρισματικός και με το εξαιρετικό προνόμιο να ελίσσεται σε όλα τα είδη μουσικής, με την ίδια επιτυχία. Είναι οικογένεια πια η Μελίνα μου…

Από το εμβληματικό Χάραμα στην Πάτρα, στο ιστορικό Mercedes στην Γλυφάδα. Τι διαφορές εντoπίζεις στην νυχτερινή ζωή;

Έχω κάνει αρκετές συνεργασίες στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις πριν το Mercedes. Οπότε, γνωρίζω καλά ότι διαφορές ουσιαστικές δεν υπάρχουν. Κοινός παρονομαστής είναι η καλή και ποιοτική διασκέδαση. Αν κάτι διαφέρει λίγο, είναι ότι εκτός Αθηνών, το κοινό επιθυμεί να γνωρίσει τον εκάστοτε καλλιτέχνη και ως άνθρωπο, για να γίνει πιο οικείος και αποδέκτος. Αυτό δεν αποτελεί κανόνα βέβαια, αλλά υπάρχει σαν επιθυμία του κοινού.

Τώρα σε βρίσκουμε στο άκρως ανακαινισμένο Lux Stage Athens στο πλευρό της εκρηκτικής Κατερίνας Λιόλου. Μίλησε μας για αυτή την συνεργασία.

Είμαι πολύ χαρούμενος για αυτή τη συνεργασία. Μου αρέσει να συνεργάζομαι με ταλαντούχους ανθρώπους, όπως είναι η Κατερίνα Λιόλιου. Είναι ένας χώρος γεμάτος ενέργεια και όρεξη για διασκέδαση όπου ο κόσμος κάθε Παρασκευή και Σάββατο μας επιλέγει για τη διασκέδασή τους, κάνοντας soldout τις βραδιές μας. Κάθε βραδιά και έκπληξη!

Σε πετυχαίνουμε σε μια πολύ δημιουργική στιγμή της καριέρας σου. Νέα δισκογραφική οικογένεια – Panik Records, νέο τραγούδι, νέο σχήμα. Πως διαχειρίζεσαι αυτές τις νέες αλλαγές;

Επειδή έχω διαδρομή στο χώρο, δεν μου είναι πρωτόγνωρες οι αλλαγές. Απλά, νιώθω μια ευθύνη να μπορέσω να καταφέρω αυτά για τα οποία με εμπιστεύτηκαν. Μεγάλο στοίχημα για μένα να δικαιώσω και την επιλογή του κυρίου Θανάση Παπαγεωργίου στο πρόσωπο μου.

Πώς αντιλαμβάνεσαι κάθε μουσική συνάντηση που έχεις με το κοινό και ποια είναι η ανταπόκριση που εισπράττεις από αυτό; Πώς νιώθεις όταν βρίσκεσαι επί σκηνής;

Μου φαίνεται πολύ οικεία η σκηνή πλέον. Πέρα από το άγχος για τα νέα τραγούδια και τους στίχους, στις πρεμιέρες, δεν έχω κάποιο άλλο θέμα. Νιώθω, ότι θα βγω να διασκέδασω με φίλους, και έχω την ευθύνη να περάσουμε καλά. Οταν καταλάβει το κοινό την πρόθεση αυτή, τότε εκφράζεται μαζικά και δημιουργείται μια μαγική ατμόσφαιρα μέσα στο χώρο.

Θα σε πάμε μερικά χρόνια πίσω – Η μουσική πως προέκυψε στη ζωή σου; Πώς ακριβώς ξεκίνησες; Ποια ήταν τα πρώτα σου βήματα;

Με τη μουσική από τα σχολικά χρόνια αγαπηθήκαμε, αλλά χωρίς σκέψη επαγγελματικής ενασχόλησης μαζί της. Βέβαια, κοιτώντας πίσω πια, όλα έχουν εξήγηση. Είχαμε την τύχη δάσκαλος μουσικής στο σχολείο να είναι ο Πατέρας Λάμπρος, ιερέας της ενορίας μας, που είχε μεγάλη δράση στα πολιτιστικά δρώμενα. Ανάμεσα στην πληθώρα των συμμετοχών μας χαρακτηριστική ήταν το Ηρώδειο, πράγμα που μας εντυπωσίασε τότε. Η επιθυμία ήρθε πολύ αργότερα, σε μεγαλύτερη ηλικία για πιο ουσιαστική επαφή με το αντικείμενο, με μαθήματα φωνητικής στη κυρία Λία Βίσση, και έπειτα με δουλειές που ομολογουμένως διαδέχονταν η μια την άλλη.

Βρίσκεσαι χρόνια στο μουσικό στερέωμα χαράσσοντας την δική σου πορεία. Κατά την γνώμη σου τι λειτουργεί καλύτερα – γρήγορη επιτυχία ή αργά και σταθερά βήματα;

Δεν υπάρχει συνταγή για αυτό. Πολλά πράγματα γίνονται γρήγορα και λόγω συγκυριών, χωρίς να αναιρείται το ταλέντο. Άλλες φορές, σε κάποιες συνθήκες χρειάζεται να έρθει η κατάλληλη στιγμή. Νομίζω ότι σημασία έχει η σωστή δουλειά και προετοιμασία σε αυτό που αγαπάς, ώστε να είσαι έτοιμος για την ευκαιρία που θα σου δωθεί, όποτε και αν εμφανιστεί αυτή.

Στο ενεργητικό σου μετράς πολλές συνεργασίες με σπουδαίους Έλληνες τραγουδιστές του ελληνικού πενταγράμμου. Ποια συνεργασία ξεχωρίζεις και γιατί;

Νομίζω όλες οι συνεργασίες μου δώσανε κάτι ξεχωριστό η κάθε μία. Θα ήθελα να αναφέρω μόνο δύο όμως που μου έχουν μείνει συναισθηματικά έντονες. Η μια αφορά στο παρελθον και στον μοναδικό Γιάννη Σπανό – τον μεγάλο συνθέτη μας, που με είχε εμπιστευθεί και στηρίξει στα πρώτα μου βήματα και θα του είμαι για πάντα ευγνώμων που δίδαξε με το έργο του, όχι μόνο σε εμένα αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, το καλό τραγούδι. Η δεύτερη είναι η συνεργασία με τη Μελίνα Ασλανίδου, σε ένα αλησμόνητο καλοκαίρι και μια εκπληκτική ομάδα (Γρηγόρης Πετράκος – Μύρωνας Στρατής -Μαρία Ζούκα – Μυρτώ Καμβυσίδη) στο Χάραμα Πάτρας πέρυσι.

Μοιράσου μαζί μας μία έντονη στιγμή από κάποιο live, που δεν θα την ξεχάσεις ποτέ.

Η δυσκολία του να πρέπει να βρίσκομαι στη σκηνή λίγες μέρες αφού έχασα τον πατέρα μου. Αλλά ταυτόχρονα και η λύτρωση μου, παρόλο που μετά την εμφάνιση στην σκηνή και το πρόγραμμα, ειδικά τις πρώτες μέρες, το ξέσπασμα ήταν πρωτόγνωρο.

Τα τελευταία χρόνια η επιλογή του ελαφρύ, λαϊκού είδους μουσικής έχει αναπτυχθεί σε σχέση με παλαιότερα και του πιο λαϊκού ρεπερτορίου. Πιστεύεις ότι έχει να κάνει με τις προτιμήσεις του κοινού ή την προσωπική επιθυμία του εκάστοτε ερμηνευτή;

Νομίζω συνυπάρχουν και τα δύο… Ένας καλλιτέχνης που πρωτοεμφανίζεται και συστήνεται στο ευρύ κοινό, δεν έχει τη δύναμη να πάει κόντρα στα μουσικά ρεύματα που επικρατούν, τα οποία διαμορφώνει ένα σύνολο παραγόντων και όχι μόνο οι προτιμήσεις του κοινού. Ένας όμως εδραιωμένος καλλιτέχνης με βαρύτητα, μπορεί να καταφέρει να επιβάλλει τη δική του προτίμηση.

Σαν καλλιτέχνης νιώθεις ότι τα πράγματα κυλούν έτσι όπως θα ήθελες στην καριέρα σου; Έχεις σκεφτεί ότι ίσως κάποιες επιλογές σου να ήταν λάθος;

Φυσικά και έχω κάνει λάθη και κάνω συχνά την αυτοκριτική μου. Αν και δεν ξέρω σίγουρα αν θα άλλαζα κάτι, γιατί και από τα λάθη μου έπαθα και έμαθα. Το μόνο που πλέον θέλω να αλλάξω, είναι να είμαι λιγότερο αυστηρός με τον εαυτό μου, και να χαίρομαι περισσότερο το κάθε τι που ζούμε. Να ζω στο τώρα και αντιλαμβάνομαι πλήρως τι συμβαίνει γύρω μου.

Με ποιον τραγουδιστή/τραγουδίστρια θα ήθελες να συνεργαστείς;

Είναι αρκετοί που θαυμάζω, όπως η Πίτσα Παπαδοπουλου, ο Χρήστος Νικολοπουλος, ο Γιώργος Νταλάρας και άλλοι… Με έναν που ήθελα πάρα πολύ να έλεγα έστω και demo του, αλλά δεν πρόλαβα καν να τον γνωρίσω, είναι ο Αντώνης Βαρδής, τον οποίο έχω και ως ίνδαλμα μουσικό.

Ποιο μήνυμα θα ήθελες να στείλεις μέσω του AlterInfo;

Να έχουμε υγεία και να προσπαθούμε όλοι για το καλύτερο, γιατί μόνο έτσι μπορούμε να πετύχουμε πολλά σαν κοινωνία.

Ακολουθήστε το Alterinfo στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
PRODUCED BY WHISKEY