Ειδήσεις και News για Showbiz-gossip, Σειρές, Media & μουσική

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρήσιμες πληροφορίες για την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ – Την Παρασκευή η 1η δόση

Μέχρι την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου πρέπει να καταβληθεί η πρώτη από τις πέντε μηνιαίες δόσεις του ΕΝΦΙΑ από τους υπόχρεους φορολογούμενους. 

Χρήσιμες πληροφορίες για την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ – Την Παρασκευή η 1η δόση

Μέχρι την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου πρέπει να καταβληθεί η πρώτη από τις πέντε μηνιαίες δόσεις του ΕΝΦΙΑ από τους υπόχρεους φορολογούμενους. 

Επισημαίνεται ότι από τα τέλη Ιουλίου όσοι επιλέγουν να εξοφλούν τη δόση του φόρου εισοδήματος ή του ΕΝΦΙΑ με μετρητά στα γκισέ των τραπεζών επιβαρύνονται με προμήθεια, καθώς με απόφαση της ΑΑΔΕ το κόστος της προμήθειας θα καλύπτεται από την ΑΑΔΕ μόνο για τα φυσικά πρόσωπα που τη στιγμή της συναλλαγής ανήκουν σε κάποια από τις κάτωθι συγκεκριμένες ομάδες:

i) άνω των 70 ετών

ii) σε δικαστική συμπαράσταση

iii) παρουσιάζουν βαριές αναπηρίες σε ποσοστό 80% και άνω

iv) κάτοικοι μη τουριστικών περιοχών με πληθυσμό κάτω των 500 κατοίκων ή κάτοικοι μη τουριστικών νησιών με πληθυσμό κάτω των 3.100 κατοίκων, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ από την τελευταία διαθέσιμη απογραφή ή από την τελευταία διαθέσιμη απογραφή.

Σημειώνεται ότι θα πραγματοποιηθεί νέα εκκαθάριση ΕΝΦΙΑ πριν το τέλος Σεπτεμβρίου, για τους χαμηλοσυνταξιούχους δικαιούχους της εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης του Ν.4445/2016, καθώς στο συνολικό φορολογητέο οικογενειακό εισόδημα του προηγούμενου φορολογικού έτους που λήφθηκε υπόψη για τη χορήγηση εκπτώσεων από το ΕΝΦΙΑ συνυπολογίστηκε και η εφάπαξ οικονομική ενίσχυση, η οποία δεν συνιστά εισόδημα. Όσοι εισέπραξαν την 13η σύνταξη θα πρέπει πριν την πληρωμή του φόρου να ελέγξουν εάν υπήρξαν διορθώσεις στο ποσό του ΕΝΦΙΑ μετά τη νέα εκκαθάριση.

Την Παρασκευή λήγει και η προθεσμία καταβολής της δεύτερης δόσης του Φόρου Εισοδήματος ενώ η τρίτη θα καταβληθεί στο τέλος του Νοέμβρη.

Σε κάθε περίπτωση πριν την καταβολή οφειλών προς την εφορία χρήσιμο είναι να ελέγχεται το υπόλοιπο της οφειλής / δόσης μέσω της εφαρμογής «Προσωποποιημένης Πληροφόρησης».

 

e-forologia.gr

Ακολουθήστε το Alterinfo στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
PRODUCED BY WHISKEY