Χαμηλότερες τιμές στα σούπερ μάρκετ ζητάει η τρόικα

\r\n

Παρεμβάσεις για την αύξηση του ανταγωνισμού μεταξύ των ελληνικών αλυσίδων σούπερ-μάρκετ ζητά η τρόικα από την Κυβέρνηση καθώς έχει διαπιστώσει πως διαχρονικά πλήθος προϊόντων στην Ελλάδα διατίθενται από τα σούπερ-μάρκετ σε τιμές πολύ υψηλότερες από ότι στην Ευρώπη.\r\n\r\nΗ τρόικα που με προηγούμενες παρεμβάσεις της έχει επιτρέψει στα σούπερ-μάρκετ την πώληση προσυσκευασμένου κρέατος, τυριού και ψαριού, αλλά και την πώληση προϊόντων για βρέφη από τα ράφια τους, εμφανίζεται δυσαρεστημένη από τα δεδομένα που λαμβάνει σε σχέση με τις τιμές διάθεσης πολλών προϊόντων και ζητά από το υπουργείο Ανάπτυξης παρεμβάσεις σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις.

\r\n

\r\n

Στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών σε μεγάλες αλυσίδες σουπερ -μάρκετ είναι αποκαλυπτικά και δείχνουν ότι ο ανταγωνισμός δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε στην ελληνική αγορά. Εξετάζοντας τις τιμές 40 βασικών προϊόντων,

\r\n

τα οποία επελέγησαν τυχαία, προκύπτει ότι οι καταναλωτές που θα θελήσουν να τα αγοράσουν µε δυσκολία θα βρουν μεγάλες διαφορές στις τιμές ανάμεσα στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ.

\r\n

\r\n

Το θέμα αναμένεται να ανοίξει στα μέσα Φεβρουαρίου, ενώ ήδη ο αρμόδιος υφυπουργός Ανάπτυξης, Θανάσης Σκορδάς έχει ενημερωθεί για τις θέσεις της τρόικας.

\r\n

Αφήστε το σχόλιό σας

σχόλια

Related posts