Το ΣΔΟΕ ερευνά 220 πρόσωπα του αθλητισμού

Λίστα (με 27 περιπτώσεις) που αφορά σε γνωστούς Ελληνες επιχειρηματίες, πολιτικούς (πρώην και νυν) και διάφορους άλλους παράγοντες, ορισμένοι εκ των οποίων εμπλέκονται ακόμα και σε υποθέσεις χρηματισμού από αμερικανικές ή ευρωπαϊκές εταιρείες – κολοσσούς.\r\n\r\nΟπως αναφέρει η συγκεκριμένη ιστοσελίδα, «στη λίστα αυτή περιλαμβάνονται περισσότερα από 500 φυσικά πρόσωπα και διάφορες πολυεθνικές εταιρείες, μεταξύ των οποίων και ορισμένοι από την αφρόκρεμα του επιχειρηματικού, εφοπλιστικού και εκδοτικού χώρου, καθώς και του αθλητισμού.\r\n\r\nΤις περιπτώσεις αυτές ερευνά από τις αρχές του καλοκαιριού το ΣΔΟΕ, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν γίνει γνωστά τα αποτελέσματα, παρά μόνον για 2-3 περιπτώσεις εξ αυτών.\r\n\r\nΝα σημειωθεί ότι τη δεύτερη θέση στη σχετική λίστα έχει η υπόθεση των στημένων ποδοσφαιρικών αγώνων. Αφορά στο άνοιγμα λογαριασμών 221 ατόμων (ποδοσφαιριστών, καλαθοσφαιριστών, διαιτητών, αθλητικών παραγόντων κ.λπ.) που ερευνά το ΣΔΟΕ.\r\n\r\nΤα 220 άτομα φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση των στημένων αγώνων και το ένα (πρόκειται για τον μεγαλοκαναλάρχη του ΑΝΤ1, Μ. Κυριακού) για τη δράση του στον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο. Στα άτομα για «τα στημένα» περιλαμβάνονται, σύμφωνα με άριστα πληροφορημένες πηγές:\r\n\r\n«Γνωστοί παράγοντες, πολλοί από τους οποίους έχουν προφυλακιστεί, ενώ ελέγχονται τουλάχιστον 20 ποδοσφαιριστές (Α’, Β’, Γ’ κατηγοριών), πρώην μπασκετμπολίστες, επτά (7) διαιτητές και τέσσερις (4) προπονητές.\r\n\r\nΟι υπόλοιποι είναι παράγοντες κάθε κατηγορίας και… κλάσης, καθώς και παρένθετα πρόσωπα, ως είθισται, που λειτουργούν ως μεσάζοντες. Μάλιστα οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ορισμένοι εξ αυτών, σε μία πρώτη έρευνα των ελεγκτικών μηχανισμών, δεν μπόρεσαν με τίποτα να δικαιολογήσουν πάρα πολύ μεγάλες καταθέσεις τους, σε σχέση με τις φορολογικές τους δηλώσεις.\r\n\r\nΑπό την έρευνα, του «S&B» προκύπτει ότι ποσά από 5 έως και 250 εκατ. ευρώ (!) τα οποία βρέθηκαν σε λογαριασμούς εμπλεκομένων προσώπων αυτής της κατηγορίας, δεν έχουν καμία επίσημη πηγή προέλευσης.\r\n\r\nΠέραν τούτου, όμως, από την πλευρά του ΣΔΟΕ δεν υπάρχει μέχρι σήμερα καμία επίσημη ενημέρωση για το πού βρίσκονται οι σοβαρότατες αυτές υποθέσεις, παρά το γεγονός ότι ο αθλητισμός μας πνέει τα λοίσθια και εξαιτίας της αναξιοπιστίας που προκύπτει ακριβώς από παρόμοια γεγονότα», αναφέρει σχετικά το sportandbusiness.gr.\r\n\r\nΠηγή: SportDay\r\n\r\n\r\n

Λίστα (με 27 περιπτώσεις) που αφορά σε γνωστούς Ελληνες επιχειρηματίες, πολιτικούς (πρώην και νυν) και διάφορους άλλους παράγοντες, ορισμένοι εκ των οποίων εμπλέκονται ακόμα και σε υποθέσεις χρηματισμού από αμερικανικές ή ευρωπαϊκές εταιρείες – κολοσσούς.

\r\n

\r\n

Οπως αναφέρει η συγκεκριμένη ιστοσελίδα, «στη λίστα αυτή περιλαμβάνονται περισσότερα από 500 φυσικά πρόσωπα και διάφορες πολυεθνικές εταιρείες, μεταξύ των οποίων και ορισμένοι από την αφρόκρεμα του επιχειρηματικού, εφοπλιστικού και εκδοτικού χώρου, καθώς και του αθλητισμού.

\r\n

\r\n

Τις περιπτώσεις αυτές ερευνά από τις αρχές του καλοκαιριού το ΣΔΟΕ, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν γίνει γνωστά τα αποτελέσματα, παρά μόνον για 2-3 περιπτώσεις εξ αυτών.

\r\n

\r\n

Να σημειωθεί ότι τη δεύτερη θέση στη σχετική λίστα έχει η υπόθεση των στημένων ποδοσφαιρικών αγώνων. Αφορά στο άνοιγμα λογαριασμών 221 ατόμων (ποδοσφαιριστών, καλαθοσφαιριστών, διαιτητών, αθλητικών παραγόντων κ.λπ.) που ερευνά το ΣΔΟΕ.

\r\n

\r\n

Τα 220 άτομα φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση των στημένων αγώνων και το ένα (πρόκειται για τον μεγαλοκαναλάρχη του ΑΝΤ1, Μ. Κυριακού) για τη δράση του στον Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο. Στα άτομα για «τα στημένα» περιλαμβάνονται, σύμφωνα με άριστα πληροφορημένες πηγές:

\r\n

\r\n

«Γνωστοί παράγοντες, πολλοί από τους οποίους έχουν προφυλακιστεί, ενώ ελέγχονται τουλάχιστον 20 ποδοσφαιριστές (Α’, Β’, Γ’ κατηγοριών), πρώην μπασκετμπολίστες, επτά (7) διαιτητές και τέσσερις (4) προπονητές.

\r\n

\r\n

Οι υπόλοιποι είναι παράγοντες κάθε κατηγορίας και… κλάσης, καθώς και παρένθετα πρόσωπα, ως είθισται, που λειτουργούν ως μεσάζοντες. Μάλιστα οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ορισμένοι εξ αυτών, σε μία πρώτη έρευνα των ελεγκτικών μηχανισμών, δεν μπόρεσαν με τίποτα να δικαιολογήσουν πάρα πολύ μεγάλες καταθέσεις τους, σε σχέση με τις φορολογικές τους δηλώσεις.

\r\n

\r\n

Από την έρευνα, του «S&B» προκύπτει ότι ποσά από 5 έως και 250 εκατ. ευρώ (!) τα οποία βρέθηκαν σε λογαριασμούς εμπλεκομένων προσώπων αυτής της κατηγορίας, δεν έχουν καμία επίσημη πηγή προέλευσης.

\r\n

\r\n

Πέραν τούτου, όμως, από την πλευρά του ΣΔΟΕ δεν υπάρχει μέχρι σήμερα καμία επίσημη ενημέρωση για το πού βρίσκονται οι σοβαρότατες αυτές υποθέσεις, παρά το γεγονός ότι ο αθλητισμός μας πνέει τα λοίσθια και εξαιτίας της αναξιοπιστίας που προκύπτει ακριβώς από παρόμοια γεγονότα», αναφέρει σχετικά το sportandbusiness.gr.

Αφήστε το σχόλιό σας

σχόλια

Related posts