Ειδήσεις και News για Showbiz-gossip, Σειρές, Media & μουσική

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
MEDIA

Πέτρος Γαϊτάνος για τα ομόφυλα ζευγάρια: «Δεν πρέπει να κατηγορούμε την ερωτική διάθεση – Να αφήσουμε ελεύθερους τους ιεράρχες να εκφραστούν»

Η συνέντευξη που έδωσε στην Κατερίνα Καινούργιου - Τι είπε για τα ομόφυλα ζευγάρια, τον Γιώργο Νταλάρα, τη διαφήμιση που έκανε;

Πέτρος Γαϊτάνος για τα ομόφυλα ζευγάρια: «Δεν πρέπει να κατηγορούμε την ερωτική διάθεση – Να αφήσουμε ελεύθερους τους ιεράρχες να εκφραστούν»

Στην Κατερίνα Καινούργιου έδωσε μια αποκλειστική συνέντευξη ο Πέτρος Γαϊτάνος και όπως χαρακτηριστικά είπε στην αρχή, «έχω επιλέξει να μην εμφανίζομαι συχνά στην τηλεόραση. Δεν θέλω να με βαριούνται».

Για το γεγονός ότι οι άνθρωποι τον ξεχωρίζουν είτε για τα τραγούδια του είτε για τους ύμνους του, είπε ότι «ο καθένας επιλέγει από έναν καλλιτέχνη αυτό που τον αφορά».

Γιατί όμως μιλάει χαμηλόφωνα;

«Μιλάω χαμηλόφωνα γιατί αυτός είναι ο φυσικός τρόπος ομιλίας μου. Αν προσπαθήσω να μιλήσω δυνατά είναι αφύσικο».




«Αισθάνομαι άβολα να εκφέρω άποψη για τον Γιώργο Νταλάρα. Ίσως θα πρέπει να είναι λίγο πιο χαλαρός. Υπάρχει μια ανάγκη να λέει ο καθένας δημοσίως την άποψή του. Είναι ένας βιασμός της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Όταν είμαστε θυμωμένοι λέμε λάθος λόγια. Χρειάζονται λιγότερα λόγια και περισσότερη αγάπη».




«Δεν με ενδιαφέρει αν ο Γιώργος Νταλάρας διαφωνούσε με τη διαφήμιση που έκανα. Δεν έχω μετανιώσει που πήρα μέρος, αυτό που με παρακίνησε ήταν να δει ο κόσμος μια πιο χαλαρή πλευρά μου αλλά και ότι ο Πέτρος Γαϊτάνος δεν θα έκανε τίποτα φτηνό. Αυτό έλεγε το σενάριο» ανέφερε για τη viral διαφήμιση γνωστής αλυσίδας παιχνιδιών που έκανε πριν από μερικά χρόνια.




«Θα ήθελα σε εκπομπές για το τραγούδι να μην υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν χαβαλέ»
Ο Πέτρος Γαϊτάνος μίλησε και για τις τηλεοπτικές προτάσεις που έχει δεχτεί.

«Μου έχει γίνει πρόταση για κριτική επιτροπή και είπα όχι γιατί θέλω να γίνονται υπό προϋποθέσεις που θα νιώθω άνετα. Είμαι λεπτολόγος στη δουλειά μου. Δουλεύω πολύ ψιλοβελονιά. Με αυτή τη λογική δεν προέκυψαν τα στοιχεία για να νιώθω καλά για να πω ναι σε μια πρόταση. Δεν σνομπάρω την τηλεόραση.

Υπάρχουν κάποιες εκπομπές που είναι πολύ χάλια, από δελτίο ειδήσεων μέχρι πολύ χαβαλέ εκπομπή. Δεν μου αρέσει το ευτελές, το ψεύτικο. Θα ήθελα σε εκπομπές που αφορούν το τραγούδι να μην υπάρχουν άνθρωποι που κάνουν χαβαλέ. Βλέπω συχνά στις τηλεοράσεις να κρατούν μικρόφωνο και να τραγουδούν άσχετοι άνθρωποι. Εμείς οι τραγουδιστές τραγουδάμε πολύ λιγότερο.

Σχεδόν ποτέ δεν πάω στα μπουζούκια. Δεν σε ενδιαφέρει να χαλαρώσεις με το αντικείμενο της δουλειάς σου. Θα πήγαινα πιο εύκολα σε έναν χώρο τέχνης παρά σε νυχτερινό μαγαζί».




Για την τραπ μουσική
«Πολλές φορές λέμε δεν πειράζει. Υπάρχει αδιαφορία και χαλαρότητα ειδικά από τις οικογένειες για τον τρόπο που μεγαλώνουν τα παιδιά. Το να βρίζει ένας άνδρας μια γυναίκα σε ένα τραγούδι δεν πρέπει να το ανέχεται γιατί συνηθίζεις το τέρας και το προσπερνάς και το αφήνεις να εξελίσσεται. Η αδιαφορία είναι πολύ αρρωστημένο πράγμα. Δεν πρέπει να αδιαφορούμε για τίποτα. Πρέπει να παίρνουμε θέση χωρίς να δίνουμε ερμηνείες δικές μας και χωρίς να χαρακτηρίζουμε» είπε σχολιάζοντας την τραπ μουσική.




Για τα ομόφυλα ζευγάρια
Μιλώντας για τα ομόφυλα ζευγάρια και τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών αλλά και την στάση της Εκκλησίας, είπε:

«”Καίει” αυτή η κουβέντα. Εγώ δυσκολεύομαι πολύ να σχολιάζω πράγματα που αφορούν τη σύγχρονη Εκκλησία. Σέβομαι τους Μητροπολίτες και όλους τους ανθρώπους που έχουν το Σχήμα της ιεροσύνης και του μοναχισμού. Πρέπει να αφήσουμε ελεύθερους τους ιεράρχες μας να εκφραστούν και από εκεί και πέρα ο καθένας έχει τις δικές του ερμηνείες και επιλογές.

Είμαι της άποψης σε όλα να υπάρχει μια διάκριση, είναι κορυφαία αρετή. Η διάκριση χωράει πολύ νερό και κρασί μαζί. Το πώς τα αναμιγνύει ο καθένας είναι μια προσωπική επιλογή. Επίτρεψέ μου να μην θέλω να σχολιάσω. Κάποιοι άνθρωποι είναι ιδιαιτέρως αξιόλογοι. Ο Πειραιώς για παράδειγμα είναι μια πολύ σπουδαία προσωπικότητα.

Στο κομμάτι που δύο άνθρωποι όπως και να είναι μοιράζονται μια τρυφερότητα, αγάπη και έναν έρωτα, θα πρέπει να στεκόμαστε με έναν σεβασμό και με μία απάθεια. Δεν μας αφορά. Όλα τα υπόλοιπα θέλουν πολλή κουβέντα. Σκεφτείτε να είσαι ερωτευμένος με έναν άνθρωπο και να σε κυνηγούν όλοι και να σε δείχνουν γιατί αγαπάς έναν άνθρωπο. Στέκομαι στην αγάπη, την τρυφερότητα και την συντροφικότητα. Μπορεί να εξελιχθεί με διάφορους τρόπους. Δεν πρέπει να κατηγορούμε την ερωτική διάθεση. Θα πρέπει να αισθανόμαστε άβολα σε αυτό που ξεφεύγει είτε γιατί είναι πολύ επιθετικό και ακραίο είτε γιατί γίνεται πολύ προσβλητικό γύρω από τα κοινά ήθη και τις αξίες. Θεωρώ πολύ σημαντικό ότι στον έρωτα και στην αγάπη δεν πρέπει κανείς να παρεμβάλλεται. Πρέπει οι άνθρωποι να είναι ελεύθεροι.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε κάτι σημαντικό ότι ο Χριστός και η Εκκλησία του θα είναι πάντα η ίδια. Άρα δεν μπορούμε να ζητούμε και να χαρακτηρίζουμε και να βγάζουμε συμπεράσματα, για τον τρόπο που εκφράζεται η Εκκλησία, μέσα από τους κανόνες των Ευαγγελίων. Υπάρχουν κανόνες. Αυτά τα πράγματα όταν τα αποφασίζει η Εκκλησία είναι γιατί εκπορεύεται μέσα από τα λόγια των Πατέρων και ερμηνεύοντας τα λόγια των Γραφών.




Πηγή

Ακολουθήστε το Alterinfo στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
PRODUCED BY WHISKEY