Ειδήσεις και News για Showbiz-gossip, Σειρές, Media & μουσική

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
MEDIA

Κώστας Μπίγαλης: «Πλακωθήκαμε κανονικά και μου λέει “έξω αλήτη από το γραφείο μου”»

Γιατί έπεσε θύμα λογοκρισίας από τη Χούντα;

Κώστας Μπίγαλης: «Πλακωθήκαμε κανονικά και μου λέει “έξω αλήτη από το γραφείο μου”»

Στην εκπομπή, Στούντιο 4, βρέθηκε καλεσμένος ο Κώστας Μπίγαλης και μιλά για τη μουσική του την περίοδο της Χούντας αλλά και το μεγάλο deal που έχασε λόγω του μάνατζερ που είχε στην Αμερική.

«Ήμουν με τα δεδομένα της εποχής ανήλικος. Όταν ασχολήθηκα περίπου ένα χρόνο και είπα στον μπαμπά μου “Θα ασχοληθώ με τη μουσική”. Σε ένα χρόνο μέσα μετά από μια μυθιστορηματική αρχή με ένα φεστιβάλ που πήραμε μέρος και παίζαμε ένα τραγούδι. Ήμασταν τόσο ερασιτέχνες που αν μας έλεγαν παίξτε άλλο ένα τραγούδι, δεν ξέραμε. Έπεσα θύμα λογοκρισίας στη Χούντα γιατί ο τίτλος του τραγουδιού ήταν “Πρέπει να φωνάξουμε”. Μου είπαν ότι πρέπει να αλλάξουμε το τραγούδι και μου λέει “Σε βαστάει κανένας και δεν σε αφήνει να φωνάξεις;”. Ήταν κοινωνικό το τραγούδι, όχι ερωτικό. Και μου είπαν να το κάνω ερωτικό διότι δεν θα περνούσε αλλιώς. Αυτός ήταν ένας διαγωνισμός για ερασιτεχνικά συγκροτήματα και πήραμε ένα βραβείο σύνθεσης. Τα παιδιά που είχαμε το συγκρότημα ήταν φίλοι μου από τη γειτονιά».




«Ήταν ένας δεύτερος δίσκος και δεν έγινε ποτέ. Πλακώθηκα με τον διευθυντή της εταιρείας. Μου είπε “έξω αλήτη από το γραφείο μου”. Ήταν ένας άνθρωπος που πίστευε σε μένα αλλά ήθελε να γίνονται με το δικό του τρόπο. Ήθελε να παίξω κομμάτια του επόμενου δίσκου με μια κιθάρα στο γραφείο του. Του είπα ότι θέλω να παρουσιάσω κάποιες μακέτες και επέμενε. Είχε τρελαθεί να του τα παίξω σε στυλ καντάδα. Γιατί του είπα “δεν το κάνω αυτό” και δεν το ανέχτηκε. Με πέταξε έξω και εγώ έφυγα! Με πίστεψε πολύ και του χρωστάω αλλά δεν πίστευε ότι θα μπορούσα να φέρω αντίρρηση. Δεν πάω κάπου κολλητός με τίποτα. Αυτός πλήρωνε τα πάντα, ήμουν το πουλέν του. Είχε κάνει επιστολές στη Νέα Υόρκη και με πίστευε σαν συνθέτη και τραγουδιστή. Αντέδρασε γιατί δεν ήθελε να έχω κάποια αντίδραση. Πίστευε ότι τσακωθήκαμε και θα ξαναπήγαινα. Αλλά δεν ξαναπήγα! Δεν ήταν θέμα εγωισμού αλλά μου την έσπασε. Με είπε αλήτης, εγώ δεν ήμουν αλήτης απλά είχα διαφορετική γνώμη. Έφυγα Αμερική μέσω ενός μάνατζερ που άκουσε τα τραγούδια μου και τα δειγμάτισε. Από ένα λάθος του μάνατζερ αυτού δεν υπέγραψα προσύμφωνο, ένα τεράστιο deal και τελικά ματαιώθηκε. Ενώ ήταν να βγει ο δίσκος στη Νέα Υόρκη και να βγει από την CBS, είπαν να πάω στη Γερμανία και μετά να ξαναπάω σαν έτοιμη παραγωγή. Πήγε στη Γερμανία, υπέγραψα το προσύμφωνο και όταν ήταν έτοιμο να γίνει το κανονικό συμβόλαιο με πήρε τηλέφωνο και μου λέει “πάγωσε”. Οι τοπικοί Γερμανοί είχαν κάποιες επιφυλάξεις. Ήταν λάθος κρίση του μάνατζερ. Διαφώνησαν οι local και το deal ακυρώθηκε».




Πηγή

Ακολουθήστε το Alterinfo στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
PRODUCED BY WHISKEY