Ειδήσεις και News για Showbiz-gossip, Σειρές, Media & μουσική

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
MEDIA

Kitchen Lab: Τι θα δούμε στο σημερινό επεισόδιο

Κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 16:40, στον Alpha.

Kitchen Lab: Τι θα δούμε στο σημερινό επεισόδιο

Συνταγές  με πλούσιες γεύσεις, νηστίσιμες και θρεπτικές, προτείνει ο Άκης Πετρετζίκης  στο «Kitchen Lab» για το Σάββατο 06 και την Κυριακή 07 Μαρτίου, στις 16:40.

Το σαββατιάτικο μενού ανοίγει ένα ψωμί σήμα – κατατεθέν της περιόδου της Σαρακοστής, μια λαγάνα… Γαλλική, μία τραγανή fougasse. Ο Άκης ξεκινάει τη διαδικασία παρασκευής στον κάδο του μίξερ, όπου βάζει μαγιά ξηρή, χλιαρό νερό, ζάχαρη και ανακατεύει. Προσθέτει αλεύρι σκληρό και χτυπάει μέχρι να σχηματιστεί η ζύμη. Ρίχνει αλάτι, μεταφέρει σε αλευρωμένο μπολ, καλύπτει με μεμβράνη και αφήνει να διπλασιαστεί. Τοποθετεί τη ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο, κόβει σε 4 κομμάτια, ανοίγει το κάθε κομμάτι με έναν πλάστη, και μεταφέρει σε ταψί με λαδόκολλα. Σε μπολ βάζει νερό, ζάχαρη και ανακατεύει. Απλώνει ζαχαρόνερο, κάνει τομές στη ζύμη, πασπαλίζει την κάθε λαγάνα με σουσάμι ή με παπαρουνόσπορο ή με δεντρολίβανο και αλάτι και ψήνει για 13-15 λεπτά. Στο μεταξύ, σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά βάζει βούτυρο, αφήνει να λιώσει και να πάρει λίγο χρώμα και σερβίρει τις λαγάνες με το λιωμένο βούτυρο.

Σουπιές ψητές, ένα φαγητό με υπέροχα αρώματα και γεύση, προτείνει για κυρίως γεύμα.

Πρώτα ρίχνει πατάτες κυδωνάτες σε ένα ταψί, τους βάζει μαρινάδα από νερό, ελαιόλαδο, μουστάρδα, μέλι, χυμό λεμονιού, σκόρδο ψιλοκομμένο και νοστιμιά και ψήνει για 30-40 λεπτά. Απλώνει καθαρισμένες σουπιές στον πάγκο εργασίας του και χαράζει χιαστί στην εσωτερική επιφάνεια. Κόβει και τα πλοκάμια, απλώνει νοστιμιά, ελαιόλαδο και ανακατεύει. Βάζει τις σουπιές σε δόσεις σε καυτό τηγάνι ψήνει για  1-2 λεπτά συνολικά την κάθε δόση. Σερβίρει με φέτες λεμονιού, μαϊντανό, ελαιόλαδο και πιπέρι.

Για επιδόρπιο, ο Άκης ολοκληρώνει το μενού με το πιο χαρακτηριστικό γλυκό της περιόδου που πλησιάζει, τον χαλβά με ταχίνι. Πρώτα βάζει σε ένα μεγάλο μπολ ταχίνι, ενώ σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά ρίχνει ζάχαρη, γλυκόζη, νερό και ανακατεύει μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αφαιρεί από τη φωτιά και βάζει σε τρεις δόσεις στο μπολ με το ταχίνι. Προσθέτει εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύει μέχρι να πήξει το μείγμα. Μεταφέρει σε φόρμα για χαλβά, αφήνει να κρυώσει και σερβίρει με μέλι ή χυμό λεμονιού.

«Kitchen Lab», κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 16:40

Ακολουθήστε το Alterinfo στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
PRODUCED BY WHISKEY