Ειδήσεις και News για Showbiz-gossip, Σειρές, Media & μουσική

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
MEDIA

Kitchen Lab: Τι θα δούμε στο σημερινό επεισόδιο

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου, στις 16:50

Kitchen Lab: Τι θα δούμε στο σημερινό επεισόδιο

Ένα μενού που ισορροπεί ανάμεσα στο νόστιμο και το υγιεινό περιλαμβάνει το Kitchen Lab την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου.

Πρώτο πιάτο μια αντιοξειδωτική σαλάτα, πεντανόστιμη και ελαφριά, η οποία μπορεί άνετα να σταθεί στο τραπέζι σαν πρώτο πιάτο αλλά και για να συμπληρώσει το κυρίως. Βάζει στον φούρνο δύο ταψιά για να κάψουν καλά. Κόβει λαχανάκια Βρυξελλών σε λεπτές φέτες και μπρόκολο σε μικρά μπουκετάκια, τα βάζει τσε μπολ και προσθέτει ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, μπούκοβο και ζάχαρη. Βγάζει τα ταψιά από τον φούρνο και μοιράζει τα λαχανικά. Ψήνει για 15 με 20 λεπτά και στο μεταξύ ετοιμάζει το dressing. Σε ένα μπολ βάζει ξύσμα και χυμό λεμονιού, τζίντζερ, μουστάρδα, μέλι και ανακατεύει. Προσθέτει πολύ αργά ελαιόλαδο και ρίχνει αλάτι και πιπέρι. Κόβει πολύχρωμες πιπεριές σε λεπτές λωρίδες και τις βάζει στο dressing, μαζί με το μπρόκολο και τα λαχανάκια. Σερβίρει την ανάμεικτη σαλάτα σε μπολ σερβιρίσματος και προσθέτει από πάνω τα λαχανικά με το dressing. Ολοκληρώνει ρίχνοντας ηλιόσπορο, αμύγδαλο φιλέ, ρόδι, μανταρίνι και ελαιόλαδο.

Συνεχίζει με το κυρίως γεύμα, μια αρωματική μακαρονάδα με κεφτεδάκια. Για τα κεφτεδάκια, βάζει στο μούλτι κρεμμύδι και σκόρδο και χτυπάει μέχρι να γίνουν μικρά κομμάτια. Προσθέτει δυόσμο και μαϊντανό και χτυπάει πολύ καλά μέχρι να δημιουργηθεί μια πάστα. Βάζει το μείγμα σε πετσέτα και στύβει καλά για να φύγει όλη η υγρασία. Μεταφέρει το μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτει αβγό, ψωμί, αλάτι, πιπέρι, μοσχαρίσιο κιμά και ελαιόλαδο. Ανακατεύει πολύ καλά, πλάθει σε κεφτεδάκια, τα βάζει σε ταψί με αλεύρι και τηγανίζει σε βαθύ τηγάνι με ηλιέλαιο μέχρι να πάρουν χρώμα. Για τη σάλτσα, σοτάρει κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε τηγάνι σε δυνατή φωτιά με ελαιόλαδο. Προσθέτει πελτέ ντομάτας, ντομάτα κονκασέ, νερό, κύβο κότας, κανέλα, δάφνη, τα κεφτεδάκια και ανακατεύει. Σιγοβράζει μέχρι να δέσει η σάλτσα, αφαιρεί από τη φωτιά και προσθέτει βασιλικό.
Βράζει λιγκουίνι και αφού τα σουρώσει, ρίχνει σε πιατέλα σε τρεις στρώσεις, ανάμεσα στις οποίες βάζει ελαιόλαδο, πιπέρι και γραβιέρα. Καλύπτει με τα κεφτεδάκια, τη σάλτσα και σερβίρει με ελαιόλαδο, πιπέρι και γραβιέρα.

Για επιδόρπιο, ο Άκης φτιάχνει ένα κέικ καρότο με ινδοκάρυδο, ένα κέικ που θεωρείται πολύ κλασική επιλογή όταν θέλει κανείς να ξεφύγει λίγο από τα συνηθισμένα κέικ σοκολάτας ή βανίλιας. Στον κάδο του μίξερ βάζει βούτυρο, ζάχαρη και κανέλα και χτυπάει μέχρι να αφρατέψει το βούτυρο. Προσθέτει λίγο αλεύρι, αλάτι, αβγά και χτυπάει σε χαμηλή ταχύτητα. Σε ένα μπολ βάζει τα τριμμένα καρότα, αλεύρι, μπέικιν και ινδοκάρυδο. Μεταφέρει στον κάδο του μίξερ και χτυπάει για 10 δευτερόλεπτα. Βάζει το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνει για 40 με 50 λεπτά. Αφού κρυώσει, σερβίρει με ζάχαρη άχνη και φύλλα μέντας.

Ακολουθήστε το Alterinfo στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
PRODUCED BY WHISKEY