Ειδήσεις και News για Showbiz-gossip, Σειρές, Media & μουσική

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
MEDIA

«Kitchen Lab»: Street food με πινελιές από Γαλλία και Ιταλία

«Kitchen Lab», κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 16:40

«Kitchen Lab»: Street food με πινελιές από Γαλλία και Ιταλία

Σαββατοκύριακο, 09 και 10 Δεκεμβρίου, με «Kitchen Lab» και τα πιο νόστιμα πιάτα που έχετε δοκιμάσει! Ένα street και χορταστικό μενού προτείνει ο Άκης Πετρετζίκης στο «Kitchen Lab» για αύριο Σάββατο 09 Δεκεμβρίου στις 16:40, αφού οι συνταγές του είναι ιδιαίτερες αλλά έχουν και στοιχεία κλασικών γεύσεων, που όμως εκείνος τις εξελίσσει με τον δικό του, μοναδικό τρόπο.

Ένα γευστικό ορεκτικό, χωνάκια με κιμά, εύκολα στην παρασκευή τους, ένα καταρχήν πανέμορφο πιάτο πολύ γεμάτο σε γεύση που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από οποιοδήποτε street food στον κόσμο, αφού ο συνδυασμός του, καθώς και το στήσιμο, θα προσφέρουν ένα αποτέλεσμα που θα σας μείνει αξέχαστο. Σερβίρει με ψιλοκομμένο σχοινόπρασο. Για κυρίως γεύμα συνεχίζει με ένα ακόμη street food, το κεμπάπ με κοτόπουλο, που απογειώνει την απόλαυση. Σε λαδόκολλα σε ξύλο κοπής τοποθετεί τα κεμπάπ, ντομάτα σε φέτες, κρεμμύδι σε φέτες ανακατεμένο με μαϊντανό, αραβικές πίτες κομμένες στη μέση, ρίγανη, πατάτες τηγανητές, το ντιπ μαγιονέζας και σερβίρει. Για επιδόρπιο ετοιμάζει το απόλυτο βουτυρένιο γλυκό των γιορτών, τους κουραμπιέδες. Όμως οι κουραμπιέδες που θα μας δείξει είναι διαφορετικοί, είναι πιο εκλεπτυσμένοι και έχουν ένα μαγικό μυστικό σε σχέση με το βούτυρο που θα κάνει τη διαφορά. Αυτοί οι κουραμπιέδες είναι του Άκη και αποτελούν εγγύηση για τα τραπέζια σας.

Την Κυριακή 10 Νοεμβρίου, ο Άκης Πετρετζίκης παραδίδει ένα Kitchen Lab στις 16:40 πολύ δημιουργικό και γκουρμέ, καθώς πλησιάζουν οι γιορτές και η εποχή το επιτρέπει.

Το μενού ανοίγει μια γαλλική τερίνα με παντζάρια, ανθότυρο και τυρί κρέμα. Η τερίνα είναι μια συνταγή της γαλλικής κουζίνας, σαν πατέ που παίρνει το σχήμα στο οποίο ψήνεται. Παραδοσιακά στη Γαλλία, οι τερίνες συνόδευαν το κρασί, κάτι σαν τον δικό μας μεζέ με το ουζάκι, και ο Άκης μας δείχνει μια εκδοχή που απογειώνει κάθε έννοια δημιουργίας στην κουζίνα. Σερβίρει με ρόκα, βαλσάμικο ξίδι, ελαιόλαδο και φιλέτα πορτοκαλιού. Για κυρίως γεύμα επιλέγει το απόλυτο γιορτινό φαγητό, μπριζόλα μαύρου χοίρου με τραχανότο μανιταριών και σερβίρει με σχοινόπρασο, ελαιόλαδο και πιπέρι. Για επιδόρπιο προτείνει να πάμε προς την Ιταλία για να ετοιμάσει το πιο εύκολο πανετόνε, με λιωμένη κουβερτούρα και sprinkles, μια συνταγή που αξίζει να δοκιμάσετε.

Δείτε το trailer εδώ

«Kitchen Lab», κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 16:40

Ακολουθήστε το Alterinfo στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
PRODUCED BY WHISKEY