Ειδήσεις και News για Showbiz-gossip, Σειρές, Media & μουσική

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
MEDIA

Εικόνες ντροπής στο ΔΟΛ: Στα πεζοδρόμια βάζουν τους υπαλλήλους να υπογράψουν τις απολύσεις

Θλίψη προκαλεί η τελευταία πράξη του δράματος στο ΔΟΛ, με εκατοντάδες εργαζόμενους να στέκονται στο πεζοδρόμιο, σε ουρές έξω από το κτίριο του οργανισμού για να υπογράψουν την απόλυση τους.

Εικόνες ντροπής στο ΔΟΛ: Στα πεζοδρόμια βάζουν τους υπαλλήλους να υπογράψουν τις απολύσεις

Θλίψη προκαλεί η τελευταία πράξη του δράματος στο ΔΟΛ, με εκατοντάδες εργαζόμενους να στέκονται στο πεζοδρόμιο, σε ουρές έξω από το κτίριο του οργανισμού για να υπογράψουν την απόλυση τους.

Το δράμα για τους υπαλλήλους του άλλοτε εμβληματικού δημοσιογραφικού ομίλου δεν έχει τέλος. Η πλειοψηφία από αυτούς αρνείται να υπογράψει. Ενώ σήμερα και για λίγες μέρες δεν θα κυκλοφορήσει η εφημερίδα «Τα Νέα» και το ίδιο θα γίνει με το «Βήμα» της Κυριακής.

Παράλληλα κατέβηκαν και οι ιστοσελίδες των εφημερίδων «Τα Νέα» και «Βήμα». Το μήνυμα που εμφανίζεται σε όσους προσπαθούν να τις επισκεφτούν, αναφέρει: «Η ιστοσελίδα δεν εμφανίζεται λόγω σοβαρού τεχνικού προβλήματος. Ζητάμε συγγνώμη και την κατανόησή σας. Θα επανέλθουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα».


Η διαδικασία αποχώρησης των εργαζομένων πάντως είναι απολύτως απαξιωτική. Περαστικοί και οδηγοί που περνούν από το σημείο κοιτάζουν απορημένοι τις τεράστιες ουρές στη μέση του δρόμου.

Πρόκειται για ανθρώπους οι περισσότεροι εκ των οποίων, επί δεκαετίες υπηρέτησαν το μεγαλύτερο και ιστορικότερο δημοσιογραφικό οργανισμό της χώρας. Και τώρα είναι αναγκασμένοι να περιμένουν στο δρόμο με 40 βαθμούς θερμοκρασία να έρθει η σειρά τους να υπογράψουν την απόλυση τους.  Μια απόλυση που συνοδεύεται ως γνωστόν και από το απόλυτο τίποτε όσον αφορά δεδουλευμένα και αποζημιώσεις και για τους περισσότερους απόλυτο μηδέν για το εργασιακό τους μέλλον.

Για αυτή την απαράδεκτη εικόνα, η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά τα στελέχη του ΔΟΛ που έτρεχαν το μαγαζί από τον περασμένο Ιανουάριο όταν αποχώρησε ο Σταύρος Ψυχάρης και ανέλαβαν το τελευταίο δίμηνο τις επαφές με τη νέα ιδιοκτησία, αλλά και τα σωματεία εργαζομένων.

Όλοι εκείνοι που δυστυχώς, δεν κατάφεραν σε καμία φάση της κατάρρευσης του ΔΟΛ, να περισώσουν οτιδήποτε για τους εργαζόμενους και που επιβαλλόταν να φροντίσουν τουλάχιστον η διαδικασία αποχώρησης των εργαζομένων να γίνει με ένα οργανωμένο και πάνω από όλα αξιοπρεπή τρόπο.

Έστω και αν οι τράπεζες, ο εκκαθαριστής και ο νέος ιδιοκτήτης ο καθένας για τους δικούς τους λόγους, δεν ενδιαφέρονταν για να γίνει ομαλά η διαδικασία απόλυσης. Ήταν χρέος των στελεχών του ΔΟΛ και των σωματείων να απαιτήσουν και να χτυπήσουν το χέρι στο τραπέζι αν χρειαζόταν ώστε να οργανωθεί μια αξιοπρεπής διαδικασία.

Ενώ στην περίπτωση που ο εκκαθαριστής ή όποιος άλλος επέμενε ότι πρέπει να γίνει με αυτόν τον τρόπο που γίνεται τώρα, οι διευθυντές και τα σωματεία έπρεπε να τους πουν ότι αν δεν γίνει η διαδικασία αξιοπρεπώς και με στοιχειώδη οργάνωση δεν θα επιτρέψουν οι ίδιοι να γίνει και θα μπλοκάρουν όπως μπορούν την εξέλιξη. Θα έπρεπε για πρώτη και τελευταία φορά να κάνουν μια δυναμική κίνηση υπερασπιζόμενοι το τελευταίο «ιμάτιο» που έχει απομείνει στους ταλαιπωρημένους εργαζομένους που είναι η αξιοπρέπεια τους. Αν δεν τα κατάφερναν, ας έβγαιναν να πουν ότι τουλάχιστον προσπάθησαν.

Πλέον το ερώτημα που προκύπτει είναι πως αφού δε μπόρεσαν να καταφέρουν ούτε αυτό, τι στο καλό  θα παριστάνουν από εδώ και πέρα; Οι μεν τους διευθυντές στη νέα εταιρεία και οι δε τους συνδικαλιστές που θα φροντίσουν για τα δικαιώματα των εργαζομένων;

Η ντροπιαστική αυτή διαδικασία οδήγησε στο να υπογράψουν  την απόλυση λιγότεροι από 50 εργαζόμενοι από τους περίπου 500! Με δεδομένο ότι αύριο είναι Σάββατο και μετά έρχεται την Τρίτη η αργία του 15Αυγουστου θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο αν όχι απίθανο να ολοκληρωθεί η διαδικασία στα μέσα της επόμενης εβδομάδας.

Και άρα να βγουν τα φύλλα του επόμενου Σαββατοκύριακου όπως ήταν ο αρχικός στόχος από τη στιγμή που ξεκίνησε η διαδικασία μεταβίβασης πριν από λίγες μέρες.

ependitislive.gr

Ακολουθήστε το Alterinfo στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
PRODUCED BY WHISKEY