Ειδήσεις και News για Showbiz-gossip, Σειρές, Media & μουσική

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
MEDIA

Ο Σερβετάλης θα γίνει… πειραματόζωο!

Είναι από τους καλύτερους ηθοποιούς της γενιάς του και ιδιαίτερα στο θέατρο έχει ερμηνεύσει επιτυχώς πολύ δύσκολους και απαιτητικούς ρόλους.

Ο Σερβετάλης θα γίνει… πειραματόζωο!

Είναι από τους καλύτερους ηθοποιούς της γενιάς του και ιδιαίτερα στο θέατρο έχει ερμηνεύσει επιτυχώς πολύ δύσκολους και απαιτητικούς ρόλους.

\r\n

Από τον Οκτώβριο λοιπόν ο Άρης Σερβετάλης θα γίνει… πειραματόζωο στα χέρια της κυβέρνησης που θα προσπαθήσει να «καταπνίξει τη βία που έχει μέσα του». Όλα αυτά για τις ανάγκες του έργου «Κουρδιστό πορτοκάλι» που θα ανέβει στο «Θέατρο Αποθήκη» σε σκηνοθεσία του Γιάννη Κακλέα, ενώ την απόδοση του σπουδαίου κι ανατρεπτικού έργου του Anthony Burgess υπογράφει ο Θοδωρής Πετρόπουλος.

\r\n

Η ιστορία μας μεταφέρει σε κάποιο μέρος της γης, καθώς ο χρόνος και ο τόπος δεν έχει καμία σημασία για αυτά που θέλει να πει ο συγγραφέας. Ήρωας ο Άλεξ ένας νεαρός που είναι… βουτηγμένος στο έγκλημα και στην παρανομία περνώντας τη μέρα του κλέβοντας, βασανίζοντας, βιάζοντας, σκοτώνοντας…! Όταν συλλαμβάνεται όμως, δέχεται να γίνει «πειραματόζωο» της κυβέρνησης που θέλει να δοκιμάσει έναν… πρωτοποριακό τρόπο σωφρονισμού. Η αγάπη του Άλεξ για την 9η Συμφωνία του Μπετόβεν θα παίξει καθοριστικό ρόλο στη σωφρονιστική επανένταξή του, ενώ η «Ωδή της χαράς» που χρησιμοποιείται από το συγγραφέα περνά ένα ακόμα μήνυμα στους θεατές για τη βία που παίρνει… πολλές μορφές!

\r\n

Αξίζει να αναφέρω ότι το μυθιστόρημα εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1962 και σαράντα χρόνια αργότερα περιλήφθηκε στη λίστα του περιοδικού Time με «τα 100 κορυφαία μυθιστορήματα του 20ού αιώνα». Στο μεταξύ όμως, είχε αποκλειστεί από πολλές δημόσιες και σχολικές βιβλιοθήκες «λόγω θέματος» και «λόγω λεξιλογίου». Το 1971, το «Κουρδιστό Πορτοκάλι» μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο από τον Stanley Kubrick, ενώ η προβολή του φιλμ απαγορεύτηκε σε αρκετές χώρες όπως στο Ηνωμένο Βασίλειο που πήρε… άδεια το 1999! Το 1987 όμως, ο Burgess διασκεύασε το έργο για το θέατρο κυρίως λόγω των καλλιτεχνικών διαφορών που είχε με τον Kubrick σχετικά με την κινηματογραφική μεταφορά του. Στην Ελλάδα παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1991 από το «Θέατρο Έρευνας» του Δημήτρη Ποταμίτη και από τον Οκτώβριο θα ανέβει στο «Θέατρο Αποθήκη», όπου εκτός με τον Άρη Σερβετάλη τους υπόλοιπους ήρωες θα ερμηνεύσουν (αλφαβητικά), οι Αλεξάνδρα Αϊδίνη, Αντίνοος Αλμπάνης, Νεκτάριος Λουκιανός, Χρήστος Μαλάκης, Ευδοκία Ρουμελιώτη, Κίμων Φιορέττος.

\r\n

Ένα έργο, μία ιστορία, ένα… κούρδισμα που μπορεί να συμβεί σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου…! Μία παράσταση που σίγουρα αξίζει να παρακολουθήσουμε…!

\r\n

Πηγή: newsit

Ακολουθήστε το Alterinfo στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
PRODUCED BY WHISKEY