Ειδήσεις και News για Showbiz-gossip, Σειρές, Media & μουσική

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
life

Μεσοθεραπεία: Τι αποτελέσματα έχει και τι ρόλο παίζει η ηλικία;

Μετά το botox στη ζωή μας μπήκε η λέξη ''μεσοθεραπεία''!

Μεσοθεραπεία: Τι αποτελέσματα έχει και τι ρόλο παίζει η ηλικία;

Μετά το botox στη ζωή μας μπήκε η λέξη ”μεσοθεραπεία”!

Ωστόσο, όπως συμβαίνει με κάθε τι που γίνεται trend, οι απόψεις περί του θέματος είναι πολλές και στο τέλος δημιουργείται μία σύγχυση σχετικά με το τι είναι αλήθεια και τι ψέμα…

Επικοινωνήσαμε με το γνωστό πλαστικό χειρουργό κ. Πέτρο Βλασταράκο, προκειμένου να του θέσουμε κάποια ερωτήματα και να μάθουμε έτσι, σε ποιες περιπτώσεις ενδείκνυται η εν λόγω θεραπεία, ποιες είναι οι μορφές της ανάλογα με το τι θέλουμε να πετύχουμε, αλλά και αν παίζει ρόλο η ηλικία…

Τι είναι η μεσοθεραπεία:
Η θεραπεία έχει ως στόχο την επαναφορά της χαμένης ελαστικότητας και δομής της επιδερμίδας. Με άλλα λόγια, μέσα από μια διαδικασία προκαλείται ένας μικροσκοποικός τραυμαστισμός, σε επίπεδο που φυσικά δεν είναι ορατός, ώστε να ενεργοποιηθεί ο οργανισμός και να “χτίσει” σε αυτό το σημείο κολλαγόνο και ιννώδη ιστό. Με τη βαθειά ενυδάτωση που επιτυγχάνεται, το δέρμα δείχνει φανερά αναζωογονημένο και αισθητά πιο απαλό.

Πώς γίνεται;
Kάθε θεραπεία περιλαμβάνει μια σειρά απο εγχύσεις βιταμινών και υαλουρονικού οξέος, μιας ιδιαίτερα υδρόφιλης ουσίας που βρίσκεται φυσιολογικά στον οργανισμό μας και διατηρεί την υγρασία στο δέρμα. Παραλλαγή της θεραπείας – και μάλιστα πολύ δημοφιλής – είναι η αυτόλογη μεσοθεραπεία, όπου αντί για το κοκτέιλ βιταμινών χρησιμοποιούμε τον ορό του αίματος του υπό θεραπεία ατόμου. Το μόνο που αλλάζει στη διαδικασία είναι η πραγματοποίηση μια μικρής αιμοληψίας πριν την έναρξη της θεραπείας.

Η χρήση του υαλουρονικού στη μεσοθεραπεία
Το υαλουρονικό χρησιμοποιείται λόγω της ιδιότητας που έχει να συγκρατεί μόρια νερού. Λειτουργεί δηλαδή σαν σφουγγάρι. Τοποθετώντας το διάλυμα μεσοθεραπείας σε όλο το πρόσωπο, τα μόρια του υαλουρονικού συγκρατούν νερό μέσα στο δέρμα, δηλαδή το ενυδατώνουν. Το υαλουρονικό βέβαια έχει χρησιμοποιηθεί και σε κρέμες για τη βελτίωση της υφής του προσώπου. Επειδή όμως το μόριο του είναι μεγάλο δεν μπορεί να διεισδύσει μέσα στο δέρμα από την επιφάνεια. Εάν όμως μπει με μεσοθεραπεια τότε έχει απίθανο αποτέλεσμα. Δεν προσθέτει όγκο στο πρόσωπο και δεν αλλοιώνει καθόλου το σχήμα του.

Συστήνεται σε όλες τις ηλικίες και ποιες ανάγκες καλύπτει;
Η μεσοθεραπεία εφαρμόζεται σε πρόσωπο, λαιμό, ντεκολτέ και στην περιοχή των χεριών. Αυτό είναι και ένας ακόμα λόγος που κάνει την τόσο ξεχωριστή μιας και υπάρχουν πολλές θεραπείες για την περιοχή του προσώπου. Αφορά τόσο τις γυναίκες όσο και τους άντρες και η συνήθης ηλικία που ξεκινά κανείς είναι τα 30 έτη. Ωστόσο, αυτό δεν είναι απόλυτο, καθώς οι ανάγκες του κάθε δέρματος, ο τρόπος ζωής, η έκθεση στον ήλιο και φυσικά το κάπνισμα. Επομένως, η ηλικία είναι σχετική και έχει να κάνει με τον καθένα ξεχωριστά.

Κάθε πότε γίνεται;
Ένα τυπικό πρόγραμμα εφαρμογής, περιλαμβάνει τρείς αρχικές θεραπείες με μεσοδιαστήματα 2 εως 4 εβδομάδων. Ακολουθούν επαναλήψεις της θεραπείας κάθε 2 εως 4 μήνες.


Πέτρος Βλασταράκος
Ο Πλαστικός Χειρουργός Πέτρος Θ. Βλασταράκος είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Πλαστικής, Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής
www.vlastarakos.com

Ακολουθήστε το Alterinfo στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
PRODUCED BY WHISKEY