Ειδήσεις και News για Showbiz-gossip, Σειρές, Media & μουσική

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
life

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Παρουσίαση της Ποιητικής Συλλογής «Ο Διέξοδος Έρωτας» της Ευτυχίας Αλεξανδροπούλου.

«Ο Διέξοδος Έρωτας» κυκλοφορεί από την ΚΑΠΑ Εκδοτική.

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Παρουσίαση της Ποιητικής Συλλογής «Ο Διέξοδος Έρωτας» της Ευτυχίας Αλεξανδροπούλου.

Την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου, στο κατάμεστο Αμφιθέατρο Cotsen Hall, της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών, η ιατρός Ευτυχία Αλεξανδροπούλου, με τη συγγραφική της ιδιότητα, παρουσίασε την Ποιητική της Συλλογή «Ο Διέξοδος Έρωτας», από την ΚΑΠΑ Εκδοτική.

Η δημοσιογράφος Αναστασία Παρετζόγλου προλόγισε την εκδήλωση και ο Ιωάννης Τσίγκας τοποθετήθηκε εκ μέρους της ΚΑΠΑ Εκδοτικής.

Σε μία ξεχωριστά δημιουργική εκδήλωση παρουσίασης, επί σκηνής, απήγγειλαν ποιήματα οι καλλιτέχνες Γιώργος Μαζωνάκης, Μαρία Αλιφέρη, Άρης Δαβαράκης, Ελένη Ζιώγα, Χριστίνα Θεοδωροπούλου και Σταύρος Ζαλμάς.

Επίσης, ανάγνωσαν ποιήματα η Άννα Νηστικάκη, η Αλίκη Κοτζιά, ο Αναστάσης Σχοινάς, η Άσπα Παπαλεξανδρή, η Λένα Τσιπούρη, ο Δημήτρης Κολυβήρας, η Αντιγόνη Βαμβακά και η Ιλεάνα Μακρή. Ιδιαίτερη στιγμή η ανάγνωση ποιήματος στα ελληνικά από τον Γαλλοκαναδό συνθέτη και πιανίστα Alain Lefèvre, όπως και ο σχολιασμός της ποιητικής συλλογής από τη συγγραφέα Καδιώ Κολύμβα.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, υποστηρίχθηκε ο φιλανθρωπικός σκοπός του Σωματείου, «ΕΛΙΖΑ-Εταιρία κατά της Κακοποίησης του Παιδιού», όπως είχε δηλώσει σχετικά και η Ευτυχία Αλεξανδροπούλου: «Αρχικός σκοπός του βιβλίου να δωρίσουμε τον Έρωτα στους φίλους μας και καλός σκοπός μέρος των εσόδων να διατεθεί για τις δράσεις του Σωματείου ΕΛΙΖΑ».

ΕΥΤΥΧΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ | Ο ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΕΡΩΤΑΣ
Σ’ αυτήν την πρώτη ποιητική συλλογή της, η Ευτυχία Αλεξανδροπούλου «πέρασε» όπως μας λέει η ίδια, «από την επιβίωση στην επιτακτική υποχρέωση για Ζωή, με όχημα έναν Έρωτα».
Ερχόμενη σε επαφή με την ψυχοθεραπεία και την ποίηση, καταλαβαίνει πως ο κόσμος συνεχίζει να υπάρχει, πως παραμένει δικός της μα δεν θα ’ναι ποτέ ο ίδιος.
Μέσα απ’ τη σταδιακή βελτίωση μα και την παλινδρόμησή της ενίοτε, συνειδητοποιεί πως όλα αυτά είναι η ανθρώπινη πορεία.
Ένας Έρωτας τη συντονίζει ψηλά και την απομακρύνει από τους χαμηλούς κραδασμούς του περιβάλλοντός της. Ένας Έρωτας -που τον βιώνει με απίστευτη ένταση- μ’ ένα ερωτικό υποκείμενο, ασθενές και απέναντι (ποτέ δίπλα, ποτέ εδώ), καθρέφτης ενός εξιδανικευμένου και ταυτόχρονα παθολογικού εαυτού, παρουσιάζεται μπροστά της.
Δυο αρνήσεις θα κάνουν μια κατάφαση. Ένα νέο τραύμα θα αρχίσει να διορθώνει το παλιό. Ένας αγείωτος, ανεκπλήρωτος Έρωτας, εξαιρετικά εξαρτητικός και συνδεδεμένος με το παραμύθι (η Χιονάτη και ο ψηλός Νάνος) γίνεται ποιητική συλλογή και οδηγεί αυτός πια (κι όχι ο εραστής) την πρωταγωνίστρια στη διέξοδο. Κι εύχεται η καταγεγραμμένη εμπειρία μιας τέτοιας ερωτικής ιστορίας να γίνει και για τους αναγνώστες, ΔΙΕΞΟΔΟΣ.

ΚΑΠΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ
H Κάπα Εκδοτική είναι ένας ελληνικός εκδοτικός οίκος που επεκτείνει την παραγωγή του σε ένα ευρύ φάσμα βιβλίων, από την ποίηση και την πεζογραφία έως το θέατρο και το παιδικό βιβλίο.
Στόχος είναι η τυπογραφικά και καλλιτεχνικά άρτια παρουσίαση των εκδόσεων, σε συνδυασμό με τις αυστηρές προδιαγραφές επιμέλειας, προκειμένου να απευθύνονται τα βιβλία τόσο στο ακαδημαϊκό ή εξειδικευμένο κοινό, όσο και σε όλους τους αναγνώστες.
Η Κάπα Εκδοτική δίνει ιδιαίτερο βάρος σε βιβλία για το θέατρο, ένα κενό που γίνεται συστηματική προσπάθεια από τους έμπειρους συνεργάτες της να καλυφθεί με την έκδοση καλαίσθητων τόμων.
Η παρουσίαση καθιερωμένων αλλά και νέων, και συχνά πρωτοεμφανιζόμενων, Ελλήνων θεατρικών συγγραφέων αποτελεί κύριο μέλημα των εκδοτικού οίκου.
Ταυτόχρονα, παρακολουθώντας τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία, η Κάπα Εκδοτική έχει προχωρήσει στην έκδοση μεταφράσεων θεατρικών έργων από το παγκόσμιο ρεπερτόριο, που παρουσιάζονται στα σημαντικότερα, κρατικά και ιδιωτικά, θέατρα της χώρας σε νέες και αναθεωρημένες μεταφράσεις κορυφαίων Ελλήνων μεταφραστών.
Σε μια εποχή δύσκολη για τα εκδοτικά δεδομένα, η Κάπα Εκδοτική επενδύει στο βιβλίο με γνώμονα την άψογη ποιότητα και την υψηλή αισθητική για τον σύγχρονο αναγνώστη.

LANCY
Η εταιρεία Lancy διαθέτει και προσφέρει μια μεγάλη γκάμα προϊόντων ιατρικής αισθητικής. Στη Lancy δεσμευόμαστε σε έναν στόχο: να παρέχουμε προϊόντα υψηλής ποιότητας σε πολύ απαιτητικούς εξειδικευμένους επαγγελματίες υγείας.
Για την εξυπηρέτηση του στόχου μας αναζητούμε συνεχώς καινοτόμα προϊόντα με αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα, ασφάλεια και άριστη ποιότητα. Έτσι, μπορούμε με υπερηφάνεια να παρέχουμε στους πελάτες μας τις καλύτερες διαθέσιμες λύσεις στον κλάδο της Ιατρικής Αισθητικής.
Δουλεύουμε σκληρά, μεγαλώνουμε γρήγορα και στοχεύουμε να γίνουμε ο κύριος διανομέας ιατρικής αισθητικής στην Ελλάδα μέσα στα επόμενα 5 χρόνια. Σκοπεύουμε να ολοκληρώσουμε την πορεία μας προς την κορυφή εκπροσωπώντας και παρέχοντας στους πελάτες μας τις καλύτερες διαθέσιμες λύσεις στον κλάδο της Ιατρικής Αισθητικής. Αντιπροσωπεύουμε ήδη star-products και προετοιμάζουμε μελλοντικές συνεργασίες για να πετύχουμε τον στόχο μας και να κατακτήσουμε την αγορά.

KAYAK
H KAYAK είναι μια καταξιωμένη ελληνική εταιρεία παγωτού όπου εδώ και τρείς δεκαετίες δραστηριοποιείται στην παραγωγή παγωτού και γλυκού.
Τα παγωτά ΚΑΥΑΚ παράγονται στην Ελλάδα από τις πιο αγνές πρώτες ύλες όπως ελληνικό φρέσκο γάλα, φρέσκια κρέμα γάλακτος, αληθινά φρούτα και ξηρούς καρπούς.
Μέχρι σήμερα η συλλογή αποτελείται από περισσότερες από 80 μοναδικές γεύσεις, οι οποίες βασίζονται στις πιο σύγχρονες γαστρονομικές τάσεις της παγκόσμιας αγοράς: αλμυρό παγωτό, εμποτισμένο με αλκοόλ και σπάνια μπαχαρικά.

ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΜΠΟΥΤΑΡΗ
Η οινοποιία Μπουτάρη αποτελεί μία από τις πιο ιστορικές ελληνικές οινοποιίες στην Ελλάδα με περισσότερο από 140 χρόνια ιστορίας. Ιδρύθηκε στη Νάουσα Ημαθίας το 1879 και σήμερα δραστηριοποιείται με 6 οινοποιεία στις σημαντικότερες οινοπαραγωγικές περιοχές της χώρας (Νάουσα, Σαντορίνη, Μαντινεία, Αττική, Κρήτη και Γουμένισσα). Η οινοποιία έχει συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη και ανάδειξη του ποιοτικού ελληνικού εμφιαλωμένου κρασιού εντός και εκτός συνόρων. Την πορεία της, μέσα στα χρόνια έχουν σφραγίσει πάνω από 550 διακρίσεις που έχουν λάβει τα κρασιά της σε ελληνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς. Από όλες τις βραβεύσεις ξεχωρίζει η εταιρική της βράβευση ως «Οινοποιείο της Χρονιάς 2020» από το διακεκριμένο αμερικάνικο κλαδικό περιοδικό Wine & Spirits, μία διάκριση που της απονέμεται για 19η χρονιά και την κατατάσσει ανάμεσα στα 6 καλύτερα οινοποιεία του κόσμου.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το: www.boutari.gr

Ακολουθήστε το Alterinfo στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
PRODUCED BY WHISKEY