Έλληνες τα έσπασαν σε ολλανδικό θέατρο!

Σάλος προκλήθηκε στην Ολλανδία, απ’ την οργισμένη αντίδραση μιας ομάδας επτά Ελλήνων στην Ουτρέχτη, οι οποίοι έσκισαν πανό θεάτρου όπου πάνω από την Ελληνική σημαία αναγραφόταν η λέξη SALE (πωλείται), ενώ από κάτω έγραφε στα Ολλανδικά: «Griekenland in de uitverkoop!» (Η Ελλάδα πωλείται!)

\r\n

\r\n

Πρόκειται για μια παράσταση της θεατρικής ομάδας «New Utrecht Drama» στο θέατρο Kikker της Ουτρέχτης η οποία – όπως γράφει η ιστοσελίδα του θεάτρου – θα εξετάσει εάν η πιθανή χρεοκοπία της Ελλάδας έχει επιπτώσεις και σε εκείνα που έχει προσφέρει ο Ελληνικός πολιτισμός στη δημοκρατία, τις επιστήμες, την φιλοσοφία και το θέατρο.

\r\n

\r\n

\r\n

Στην διάρκεια της παράστασης θα γίνονται φιλοσοφικές συζητήσεις , ενώ την ημέρα θα πωλούνται και Ελληνικά προιόντα.

\r\n

\r\n

\r\nΌπως έγραψε η Ολλανδική ηλεκτρονική εφημερίδα ad.nl , σε άρθρο υπό τον τίτλο “Προσβεβλημένοι Έλληνες γκρέμισαν πανό“, δύο από τους Έλληνες που έσκισαν το πανό συνελήφθησαν, ενώ σύμφωνα με τον καλλιτεχνικό διευθυντή της θεατρικής ομάδας Greg Nottrot , (ο ίδιος είπε πως είναι μισός Έλληνας), «η Ελλάδα είναι το παράδειγμα για την παραγωγή της κρίσης, επειδή είναι το λίκνο του σύγχρονου πολιτισμού. Το ερώτημα που θέτουμε είναι αν υπάρχει κρίση και στην αξία του διαλόγου και της συζήτησης. Αν δείτε τι έχει συμβεί τώρα, νομίζετε ότι έχει δοθεί η απάντηση».

Αφήστε το σχόλιό σας

σχόλια

Related posts