Ειδήσεις και News για Showbiz-gossip, Σειρές, Media & μουσική

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΒΙΒΛΙΟ

11 Έλληνες συγγραφείς προτείνουν βιβλία που ξεχώρισαν

Το βιβλίο είναι το καλύτερο δώρο για τις γιορτές και γι αυτό Έλληνες συγγραφείς προτείνουν βιβλία που ξεχώρισαν για να βοηθήσουν στις επιλογές σας.

11 Έλληνες συγγραφείς προτείνουν βιβλία που ξεχώρισαν

Της Κέλλης Κρητικού

Άννα Γαλανού

image

«Πρόβα ζωής», Πασχάλης Λαμπαρδής (Εκδόσεις Αρμός)

image

https://armosbooks.gr/shop/logotexnia/mythistorima/prova-zois/

Μυθιστόρημα που χαράζει δρόμους ελπίδας. Είναι η ιστορία ενός καθηγητή με ειδικές ψυχολογικές και παιδαγωγικές γνώσεις, ο οποίος ορίζει σκοπό της ζωής του να βοηθήσει παιδιά με τραυματικές εμπειρίες και κακοποιητικές συμπεριφορές, μέχρι ότου καταφέρουν να σπάσουν τα δεσμά της φυλακισμένης τους ψυχής και να πετύχουν τους στόχους τους.

«Ήτανε Κισμέτ», Έφη Μαχιμάρη (Εκδόσεις Ταξιδευτής)

image

Μυθιστόρημα με καταιγιστική, αφηγηματική ροή, ζωντανούς διαλόγους και έντονο συναίσθημα. Μια μεγάλη μουσική διαδρομή, με οδηγό την τραγουδίστρια Στέλλα Χασκίλ, που ταυτόχρονα ξεδιπλώνει μπροστά μας μια ανθρωπογεωγραφία του 20ου αιώνα, η οποία βρίθει πολιτικών γεγονότων και εντάσεων.

Το τελευταίο βιβλίο της Άννας Γαλανού «Λιμάνια ονείρων» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα

Κλαίρη Θεοδώρου

THEODOROY-KLAIRH-Copyright

«Εικασία 3ν+1», Τεύκρος Μιχαηλίδης (Εκδόσεις Ψυχογιός)

3

https://www.psichogios.gr/el/eikasia-3n-syn-1.html

Ένας κάποτε πολλά υποσχόμενος ποδοσφαιριστής, ο «Κριστιάνο», βρίσκεται άγρια δολοφόνος. Και κάπως έτσι, η «εικασία» αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά. Τα σκοτεινά κυκλώματα της νύχτας και της πορνείας, στημένα παιχνίδια και παράνομα στοιχήματα, μια στριπτιζέζ μαθηματικός, ένας κατεστραμμένος από τα ναρκωτικά τεχνοκράτης, ένας άστεγος καθηγητής και φυσικά η αστυνόμος Όλγα Πετροπούλου συνθέτουν έναν γρίφο που αξίζει να τον λύσετε!

«Τα πτώματα δεν πληρώνουν», Δημήτρης Μαμαλούκας (Εκδόσεις Κέδρος)

image

https://www.kedros.gr/product/9188/ptwmata-plirwnoyn.html

Ένας ντετέκτιβ πολύ διαφορετικός απ’ όλους τους άλλους και μία ιστορία καταιγιστική,γεμάτη δράση, αίμα και θάνατο. Μια καλά σχεδιασμένη απαγωγή που ακολουθεί όμως με μαθηματική ακρίβεια τον Νόμο του Μέρφι. Διότι ό,τι μπορεί να πάει στραβά, πολύ απλά πηγαίνει: Για όλους, «καλούς», «κακούς», σκύλους, λοιπά ζώα (ακόμα κι ένα μουλάρι!). Το διάβασα μέσα σε μία νύχτα και, όταν τελείωσε, μπήκα στον πειρασμό να το ξεκινήσω και πάλι από την αρχή!

Το αστυνομικό μυθιστόρημα της Κλαίρης Θεοδώρου «Ο βασιλιάς πεθαίνει τελευταίος» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός, ενώ μόλις κυκλοφόρησε το δεύτερο βιβλίο που γράφει μαζί με τη Λένα Μαντά με τον τίτλο «Φίλια πυρά», που επίσης κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Δήμητρα Ιωάννου

IOANNOU-DIMITRA

«Το τελευταίο καλοκαίρι στη Ρώμη», Gianfranco Calligarich (Εκδόσεις Ίκαρος, μτφρ. Δήμητρα Δότση)

image

https://ikarosbooks.gr/1054-teleytaio-kalokairi-sti-romi.html

Αυτό το εξαιρετικά ατμοσφαιρικό μυθιστόρημα είναι μια ωδή στη Ρώμη της δεκαετίας του 70, μια περιήγηση στη γοητευτική πόλη της DolceVitaκαι του Φελίνι. Ο συναισθηματικά αποστασιοποιημένος νεαρός δημοσιογράφος ΛεοΓκατζάρα γίνεται ένα με την πόλη και παρατηρεί σιωπηλός τη ζωή να κυλά γύρω του, συναντώντας ανθρώπους και αναζητώντας απαντήσεις στα βαθύτερα υπαρξιακά του ερωτήματα.

«Το κορίτσι Α», AbigailDean, (Εκδόσεις Ψυχογιός, μτφρ. Χριστίνα Σωτηροπούλου)

image

https://www.psichogios.gr/el/koritsi-a.html

Η Λεξ καταφέρνει να αποδράσει από το Σπίτι του Τρόμου και από τη φρίκη που βίωσε από την ίδια της την οικογένεια. Πολύ έντονα συναισθήματα για τα παιδιά που πάλεψαν να συνεχίσουν τη ζωή τους μετρώντας τα τραύματά τους ως ενήλικες. Εξαιρετικά δομημένοι χαρακτήρες και ο αναγνώστης δεν μπορεί κανείς να αποφασίσει ποιος ήταν τελικά ο χειρότερος… Ο παρανοϊκός πατέρας ή η εγκληματικά αδύναμη μητέρα;

Το τελευταίο μυθιστόρημα της Δήμητρας Ιωάννου «Η νοσοκόμα» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός

Μαίρη Κόντζογλου

MAIRH-KONTZOGLOY-FEB-2021

«Να μάθω να μιλώ με τα φυτά» Μάρτα Οριόλς (εκδ. Καστανιώτη, μτφρ. Κωνσταντίνος Παλαιολόγος)

image

https://www.kastaniotis.com/na-matho-na-milo-me-ta-futa-978-960-03-6867-3-c.html

Η τακτοποιημένη ζωή μιας νεογνολόγου ανατρέπεται μετά τον θάνατο του συντρόφου της και την ανακάλυψη ότι εκείνος ετοιμαζόταν να της ζητήσει να χωρίσουν.Τι πρέπει να διαχειριστεί πρώτα; Την απώλεια ή την οργή της για την εγκατάλειψη εξαιτίας μιας άλλης γυναίκας;

«Σάγκι Μπέιν» DouglasStuart (εκδ. Μεταίχμιο, μτφρ. Σταυρούλα Αργυροπούλου)

image

https://www.metaixmio.gr/el/products/%CF%83%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CE%B9-%CE%BC%CF%80%CE%B5%CE%B9%CE%BD

Η ιστορία ενός παιδιού που παραμένει δίπλα στην αλκοολική μητέρα του όταν όλοι την έχουν εγκαταλείψει. Στην παρακμασμένη Γλασκόβη το αγόρι θα πολεμήσει για εκείνη και τον εαυτό του κόντρα στη φτώχεια, τις κοινωνικές προκαταλήψεις με μόνο του όπλο την αγάπη.

Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφόρησε μόλις το μυθιστόρημά της «Μια νύχτα στο βιβλιοπωλείο», ένα βιβλίο για τη συγγραφή, τους αναγνώστες που αγαπούν τη λογοτεχνία, τα βιβλιοπωλεία.

Κώστας Κρομμύδας

credits-georgiasietou

«Ανθρωπότητα», Bregman Rutger (εκδόσεις Κλειδάριθμος, μτφρ. Μιχάλης Μακρόπουλος)

image

https://www.klidarithmos.gr/anthropotita/

Μιλάμε για ένα βιβλίο που ξεκαθάρισε την ομίχλη που υπήρχε σε πολλά θέματα που απασχολούν τους ανθρώπους παγκοσμίως. Με ρεαλισμό και έρευνα, ο συγγραφέας αναλύει κάποιους μύθους και αναδεικνύει την αλήθεια πίσω από αυτούς. Κατά τη γνώμη μου βιβλίο που θα έπρεπε να διδάσκεται στα σχολεία.

«Ανήφορος», Νίκος Καζαντζάκης (εκδόσεις Διόπτρα)

image

https://www.dioptra.gr/vivlio/nikos-kazantzakis/aniforos/

Πρόκειται για ένα ακόμα αριστούργημα του Νίκου Καζαντζάκη. Αντιπολεμικό, μοιάζει περισσότερο με μια ομολογία του συγγραφέα για το μέλλον του κόσμου που προσπαθεί να αναγεννηθεί από τις στάχτες του. Με πλούσιο και φιλοσοφημένο λεξιλόγιο χορταίνεις να το διαβάζεις. Με έχει σημαδέψει η φράση του βιβλίου. «Δε με νοιάζει ο θάνατος, με νοιάζει η φθορά, αυτή εξευτελίζει τον άνθρωπο. Αυτήν πρέπει να νικήσω»

Το τελευταίο βιβλίο του Κώστα Κρομμύδα «Δούρειος Ίππος» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα

Τέση Παπαθανασίου

image

«Φοβάμαι, Ταυρομάχε», Πέδρο Λεμεμπέλ, (Εκδόσεις Καστανιώτη, μτφρ. Κώστας Αθανασίου)

image

https://www.kastaniotis.com/catalog/product/view/id/15964/s/fobamai-tauromache/

Ένα μυθιστόρημα με λόγο ποιητικό, μουσική, χιούμορ και δράμα, πολιτική και έρωτα, γεμάτο αλληγορίες όπου τα πάντα είναι αμφίσημα. Με κλιμακούμενο ρυθμό, συντονίζεται με την καρδιά μας και την κάνει να χτυπάει σαν τρελή.
Η Τρελή από Απέναντι, ένας μοναδικός χαρακτήρας στη λογοτεχνία , κυριεύει το μυαλό και την ψυχή και ήρθε για να μείνει μέσα μας για πάντα.

«Η Ελένα ξερει», Κλαούδια Πινιέιρο (Εκδόσεις Carnívora, μτφρ. Ασπασία Καμπύλη)

image

https://www.carnivora.gr/elena-sabe

Η Ελένα ξέρει. Εκείνη τη μέρα έβρεχε και η κόρη της φοβάται τη βροχή.
Η Ελένα ξέρει. Μα προτιμά να περάσει τη δική της μικρή Οδύσσεια, παρά να παραδεχτεί.
Η Ελένα ξέρει. Μα επιλέγει να ζει, όσο κι αν υποφέρει. Αλαζονικά. Λίγο, λίγο. Μέχρι το επόμενο χάπι.
Μια καταγγελία με υπαινικτική γραφή, σε νουάρ ατμόσφαιρα, που συνταράσσει τον αναγνώστη.

Το αστυνομικό μυθιστόρημα της Τέσης Παπαθανασίου «Λουκουμόσκονη» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κύφαντα

Σπύρος Πετρουλάκης

Petroulakis-Spyros-Apr-2020

«Ζώνη 5», Ειρήνη Βαρδάκη, Εκδόσεις Μίνωας

5

https://minoas.gr/product/zoni-5/

Η Ζώνη 5 είναι μια συγκλονιστική δυστοπία για μια γυναίκα που πασχίζει να συναντήσει ξανά το παιδί της. Ένα ανατρεπτικό βιβλίο που ξεδιπλώνει μέχρι πού μπορεί να φτάσει η ανθρώπινη φρίκη.

«Ο θησαυρός της Σμύρνης», Ελευθερία Μεταξά, Εκδόσεις Μίνωας

image

https://minoas.gr/product/o-thisayros-tis-smyrnis/

Ένα ασύλληπτο ψυχολογικό θρίλερ το οποίο ενώνει αριστοτεχνικά τη μελανή περίοδο της Μικρασιατικής καταστροφής με τη σημερινή εποχή. Ένα συγκλονιστικό βιβλίο γεμάτο ανατροπές.

Το τελευταίο μυθιστόρημα του Σπύρου Πετρουλάκη «Κατά Ιωάννη» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας, όπως και το μυθιστόρημά του «Σασμός» που έχει μεταφερθεί στη μικρή οθόνη από τη συχνότητα του Alpha.

Σόνια Σαουλίδου

saoulidou-002

Ξεχώρισα το θρίλερ της Κικής Τσιλιγγερίδου «Η τελευταία θυσία» (εκδόσεις Bell).

image

Πρόκειται για ένα ασυνήθιστο θρίλερ ως προς την ψυχογράφιση των ηρώων. Πολύπλοκες προσωπικότητες όμως καλά δομημένες όπως άρτια δομημένη είναι και η πλοκή. Με εντυπωσίασε ιδιαίτερα η γραφή στις ευφάνταστες περιγραφές των τοπίων. Σκοτεινό, ατμοσφαιρικό με βάθος σε ανθρώπινες καταστάσεις, απωθημένα και χαρακτήρες. Το τέλος της ιστορίας, ανατρεπτικό όπως και οι ηρωίδες.

https://harlenic.gr/product/%ce%b7-%cf%84%ce%b5%ce%bb%ce%b5%cf%85%cf%84%ce%b1%ce%af%ce%b1-%ce%b8%cf%85%cf%83%ce%af%ce%b1/

Ξεχώρισα το αστυνομικό μυθιστόρημα της Κωνσταντίνας Μόσχου «Ραντεβού στου Μπο» (εκδόσεις Bell).

image

Θεωρώ τη Μόσχου κορυφαία στο είδος. Το τελευταίο της μυθιστόρημα είναι γεμάτο σασπένς και χιούμορ. Μία πανέξυπνη ιστορία με γρήγορη γραφή. Ένας ιδιαίτερος και αξιαγάπητος ιδιωτικός ερευνητής καθοδηγεί την πλοκή που δε σ’ αφήνει να την αφήσεις. Το βιβλίο πραγματικά διαβάζεται απνευστί κι αξίζει να του δώσετε την ευκαιρία.

https://harlenic.gr/product/%cf%81%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b5%ce%b2%ce%bf%cf%8d-%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%bc%cf%80%ce%bf/

Το τελευταίο μυθιστόρημα της Σόνιας Σαουλίδου «Ο φάρος του Κένεμπεκ» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Bell

Δημήτρης Σίμος

Dimitris-Simos-7

«Μικρά πράγματα σαν κι αυτά», ClaireKeegan (εκδ. Μεταίχμιο, μτφρ. Μαρτίνα Ασκητοπούλου)

image

https://www.metaixmio.gr/el/products/%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%81%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CE%BA%CE%B9-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%B1

Ένα έργο που μας μεταφέρει στα Χριστούγεννα του 1985 σε μια μικρή πόλη της Ιρλανδίας, όπου ο πρωταγωνιστής θα επιβεβαιώσει με τα ίδια του τα μάτια ένα κοινό μυστικό που θα τον φέρει αντιμέτωπο με την αμαρτία μιας ολόκληρης πόλης, με επίκεντρο τη δομή φροντίδας νεαρών κοριτσιών από την εκκλησία. Αριστούργημα και δυστυχώς επίκαιρο σε σχέση με τα πρόσφατα γεγονότα της χώρας μας.

«Ο ανήφορος», Νίκος Καζαντζάκης (εκδ. Διόπτρα)

image

https://www.dioptra.gr/vivlio/nikos-kazantzakis/aniforos/

Φετινό εκδοτικό ορόσημο και σίγουρα μια ακόμα ευκαιρία να ανακαλύψουμε ξανά τον ξεχωριστό Έλληνα γλωσσοπλάστη και αφηγητή. Η δημιουργία ενός βιβλίου και μιας αφήγησης με έντονο τον εσωστρεφή προβληματισμό του από μια ποικιλία αποσπασμάτων που έγραψε μετά τη δημιουργία του μυθικού Ζορμπά. Μοναδικό!

Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο πρόσφατα επανακυκλοφόρησαν οι δύο πρώτες περιπέτειες του αστυνόμου Καπετάνου «Τα βατράχια» και «Τα τυφλά ψάρια», ενώ το ψυχολογικό του θρίλερ «Σώσε με» θα το δούμε στη μικρή οθόνη σε μια σειρά 8 επεισοδίων που θα κάνουν πρεμιέρα από τις 19 Δεκεμβρίου 2022 στον ΑΝΤ1+.

Χριστίνα Σωτηροπούλου

Sotiropoulou

«Ζωές στο αντίθετο ρεύμα», Γιώργος Αγγελίδης (μτφρ. Eκδόσεις Bell)

image

https://harlenic.gr/product/%CE%B6%CF%89%CE%AD%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AF%CE%B8%CE%B5%CF%84%CE%BF-%CF%81%CE%B5%CF%8D%CE%BC%CE%B1/

Ενθουσιάζομαι όταν διαβάζω βιβλία πρωτοεμφανιζόμενων συγγραφέων με τόσο καλή πένα και με τεχνική που πατάει σε γερά θεμέλια. Πρόκειται για ένα βιβλίο που διαβάζεται απνευστί, είναι καλογραμμένο, γρήγορο, συναρπαστικό. Με ηρωίδες που ξεπηδούν από τη σελίδα και ιστορίες που ενώνονται αριστοτεχνικά.

«Ο ανήφορος», Νίκος Καζαντζάκης (εκδ. Διόπτρα)

image

https://www.dioptra.gr/vivlio/nikos-kazantzakis/aniforos/

Πώς να μιλήσεις για τον Καζαντζάκη; Κάθε λέξη του μιλάει στην ψυχή του αναγνώστη, δημιουργεί δονήσεις με έναν σχεδόν μεταφυσικό τρόπο και αν αφεθείς να συντονιστείς, το ταξίδι στα κατάβαθα της ανθρώπινης ψυχής είναι κάθε φορά μαγικό.

Το μυθιστόρημα της Χριστίνας Σωτηροπούλου «Φύλακες διάβολοι» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Bell

Μαρία Τζιρίτα

TZIRITA-MARIA-new-2020-1

«Η Ράφτρα», Αργυρώ Μαργαρίτη, εκδόσεις Ψυχογιός

image

https://www.psichogios.gr/el/h-raftra.html

Νούμερο ένα στην καρδιά μου για το 2022! Ένα βιβλίο που με ταξίδεψε σε μια άλλη εποχή, με μάγεψε με την ατμόσφαιρα του, με γοήτευσε με την χρήση της γλώσσας από την συγγραφέα του. Ιστορικό, λαογραφικό μα πάνω απ’όλα βαθιά ευαίσθητο και συναοσθηματικό. Κυριολεκτικά το λάτρεψα αυτό το βιβλίο!

«Κατά Ιωάννη», Σπύρος Πετρουλάκης, εκδόσεις Μίνωας

image

https://minoas.gr/product/kata-ioanni/

Ένα συγκλονιστικό βιβλίο, για γερά στομάχια – όπως τα περισσότερα του συγγραφέα! Με πολύτιμα ιστορικά στοιχεία, ανατροπές στην πλοκή και έντονα συναισθήματα που κόβουν την ανάσα και φέρνουν δάκρυα στα μάτια. Η λυρική γραφή του Πετρουλάκη με πηγαίνει πίσω σε κλασικούς συγγραφείς που άφησαν ιστορία στην ελληνική λογοτεχνία.

Το τελευταίο βιβλίο της Μαρία Τζιρίτα «Το λουλούδι του πάγου» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός

Ακολουθήστε το Alterinfo στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
PRODUCED BY WHISKEY