Ειδήσεις και News για Showbiz-gossip, Σειρές, Media & μουσική

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΕΞΟΔΟΣ

The Hunger Games (Αγώνες Πείνας) | Από 26 Οκτωβρίου στα Village Cinemas

ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΕΡΗΜΙΑ ΕΝΩ ΟΛΟΙ ΠΑΣΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΜΗ ΔΕΙΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ;

The Hunger Games (Αγώνες Πείνας) | Από 26 Οκτωβρίου στα Village Cinemas

Από τα ερείπια ενός μέρους που κάποτε ήταν γνωστό ως Βόρεια Αμερική έχει αναδυθεί το έθνος της Πάνεμ, μια λαμπερή Κάπιτολ που περιβάλλεται από δώδεκα απομακρυσμένες επαρχίες.

Η Κάπιτολ είναι σκληρή και αμείλικτη και κρατά τις επαρχίες υπό τον έλεγχό της αναγκάζοντάς τις να στέλνουν από ένα αγόρι και ένα κορίτσι ηλικίας από δώδεκα μέχρι δεκαοχτώ για να συμμετάσχουν στους ετήσιους Αγώνες Πείνας, έναν αγώνα θανάτου που μεταδίδεται ζωντανά από την τηλεόραση.

Για την δεκαεξάχρονη Κάτνις Έβερντιν, που ζει μόνη μαζί με τη μητέρα και τη μικρότερη αδερφή της, η απόφαση της να πάρει εθελοντικά τη θέση της αδερφής της στους Αγώνες δεν διαφέρει και πολύ από μια θανατική ποινή. Όμως η Κάτνις έχει φτάσει κι άλλη φορά κοντά στο θάνατο – και η επιβίωση είναι δεύτερη φύση για εκείνη. Χωρίς να το επιδιώκει πραγματικά, διεκδικεί σοβαρά τη νίκη. Αλλά για να νικήσει, θα πρέπει να αρχίσει να κάνει επιλογές που φέρνουν σε σύγκρουση την επιβίωση με την ανθρωπιά και την αγάπη με τον έρωτα.

Το πρώτο μέρος του υπέρ-επιτυχημένου franchise κυκλοφορεί από 26 Οκτωβρίου για να μας θυμίσει τους 74ους Αγώνες που τα άλλαξαν όλα, λίγο πριν την κυκλοφορίας της ταινίας THE HUNGER GAMES Η ΜΠΑΛΑΝΤΑ ΤΩΝ ΑΗΔΟΝΙΩΝ & ΤΩΝ ΦΙΔΙΩΝ, η οποία θα μας μεταφέρει πίσω στο χρόνο στους 10ους Αγώνες Πείνας, και στην ιστορία του Σνόου, ο οποίος εξελίχθηκε σε αυτό τον μοχθηρό χαρακτήρα που γνωρίσαμε. Οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν αποκλειστικά ένα bonus feature με αποκλειστικές σκηνέςτης νέας ταινίας.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ:142’
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: 2012
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: GaryRoss
ΣΕΝΑΡΙΟ: Gary Ross, Suzanne Collins, Billy Ray
Βασισμένη στο βιβλίο της Suzanne Collins

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth, Woody Harrelson, Elizabeth Banks, Lenny Kravitz, Stanley Tucci, Donald Sutherland, Wes Bentley, Toby Jones, Alexander Ludwig, Isabelle Fuhrman, Amandla Stenberg

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Αποτελεί το πρώτο μέρος μιας τριλογίας με τα εξής επόμενα μέρη: το δεύτερο βιβλίο με τίτλο “CATCHING FIRE” (ελλην. Τίτλος: ΦΩΤΙΑ) και το τρίτο με τίτλο “MOCKINGJAY” (ελλην. Τίτλος:ΚΟΤΣΥΦΟΚΙΣΣΑ). Η αναγνωρισμένη συγγραφέας Suzanne Collins προσφέρει ισάξια μέρη αγωνίας και φιλοσοφίας, περιπέτειας και ρομαντισμού, σ’ αυτό το συγκινητικό μυθιστόρημα που διαδραματίζεται σε ένα μέλλον το οποίο έχει ανησυχητικές ομοιότητες με το παρόν μας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρώτο βιβλίο “The HungerGames” πούλησε 8,2 εκατομμύρια αντίτυπα στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής ξεπερνώντας σε πωλήσεις τις σειρές Harry Potter και Twilight.
Στην Ελλάδα τα βιβλία κυκλοφορούν από τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ.

Κριτικές του βιβλίου:
Η ιστορία δε με άφηνε να κοιμηθώ για πολλές νύχτες. Ακόμα και αφού το είχα τελειώσει, έμενα ξύπνια και το σκεφτόμουνα… Οι Αγώνες Πείνας είναι εκπληκτικοί.
– Stephenie Meyer (συγγραφέας του TWILIGHT)

Οι Αγώνες Πείνας, είναι ένα βίαιο, σοκαριστικό, γρήγορο μυθιστόρημα με διαρκές σασπένς. Η ανάγνωση των Αγώνων Πείνας είναι εθιστική.
– Stephen King

Συναρπαστικό, ευφάνταστο και τρομακτικό…
– Los Angeles Times

Αν υπάρχει μια καινούρια σειρά βιβλίων που θα μπορέσει να ανταγωνιστεί την επιτυχία του Χάρι Πότερ και των βρικολάκων του Λυκόφωτος, αυτή είναι οι Αγώνες Πείνας.
– Chicago Sun-Times

Ένας Τρομακτικός Καινούριος Κόσμος… Η συγγραφέας έχει οραματιστεί το μέλλον με τρομακτική ακρίβεια και έχει ζωγραφίσει έξοχα τους χαρακτήρες της…… Συναρπαστική αφήγηση, το μέλλον πειστικό και τρομακτικό, ενώ μας επιτρέπει να δούμε τις ομοιότητες ανάμεσα στον κόσμο της Κάτνις και το δικό μας.… Πλούσια αλληγορική δύναμη…… Άψογη πλοκή…
– NEW YORK TIMES

Ακολουθήστε το Alterinfo στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
PRODUCED BY WHISKEY