Ειδήσεις και News για Showbiz-gossip, Σειρές, Media & μουσική

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΕΞΟΔΟΣ

Στη ταινία «Παράσιτα» το Όσκαρ Καλύτερης ταινίας – Βραβεία σε Χόακιν Φίνιξ και Ζελβέργκερ

Απόλυτος θρίαμβος για την ταινία «Παράσιτα» που κατέκτησε το Όσκαρ Καλύτερης ταινίας, ολοκληρώνοντας τη βραδιά με τέσσερα χρυσά αγαλματίδια.

Στη ταινία «Παράσιτα» το Όσκαρ Καλύτερης ταινίας – Βραβεία σε Χόακιν Φίνιξ και Ζελβέργκερ

Απόλυτος θρίαμβος για την ταινία «Παράσιτα» που κατέκτησε το Όσκαρ Καλύτερης ταινίας, ολοκληρώνοντας τη βραδιά με τέσσερα χρυσά αγαλματίδια.

Η ταινία του Μπονγκ Τζουν Χο ερχόταν ως outsider, όμως κατάφερε και έκανε την απόλυτη έκπληξη κατακτώντας το μεγάλο βραβείο της ακαδημίας κινηματογράφου στο Kodak Theater.

Ο Χοακίν Φοίνιξ κέρδισε το πρώτο του Όσκαρ για τη μοναδική του ερμηνεία ως Τζόκερ, ένας από τους πιο γνωστούς κακούς του σινεμά. Ο Φοίνιξ ήταν άλλωστε το ακλόνητο φαβορί, και έγινε πράξη. 

Ο σταρ του Χόλιγουντ αναγκάστηκε να χάσει 22 κιλά για να υποδυθεί τον Arthur Fleck, ένα αδύναμο, ψυχικά άρρωστο κλόουν, που βρίσκει τη φήμη μέσα από μία πράξη βίας στη Νέα Υόρκη του 1980.

Ο Φοίνιξ έγινε ο δεύτερος ηθοποιός που κερδίζει το βραβείο για τον χαρακτήρα του Τζόκερ. Ο Heath Ledger κέρδισε ένα χρυσό μεταθανάτιο Όσκαρ το 2009 για την ερμηνεία του στο «The Dark Knight» του Κρίστοφερ Νόλαν.

Η Ρενέ Ζελβέγκερ κέρδισε το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της ως Τζούντι Γκάρλαντ στη βιογραφική ταινία «Judy».

Αυτή είναι η δεύτερη νίκη της ηθοποιού ανάμεσα σε τέσσερις υποψηφιότητες για την 50χρονη σταρ από το Τέξας, που είχε λάβει βραβείο δεύτερου γυναικείου ρόλου για την «Επιστροφή στο Cold Mountain» (Cold Mountain) το 2004 και ήταν υποψήφια τέσσερις φορές.

Η Ζελβέγκερ διεκδικούσε το αγαλματίδιο μαζί με την Σαρλίζ Θερόν στο «Bombshell», την Σκάρλετ Γιόχανσον στο «Marriage Story», τη Σύνθια Ερίβο στο «Harriet» και την Saoirse Ronan στις «Μικρές Κυρίες».

Η νοτιοκορεάτικη ταινία «Παράσιτα» (Parasite), υβρίδιο μαύρης κωμωδίας και θρίλερ για τους έχοντες και τους μη έχοντες στη Σεούλ, κέρδισε το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας. Η ταινία του Μπονγκ Τζουν-χο , που ήδη απέσπασε σημαντικές διακρίσεις, σημείωσε επίσης μεγάλη εισπρακτική επιτυχία, με έσοδα 161 εκατομμυρίων δολαρίων παγκοσμίως (30 εκατ. στη βόρεια Αμερική).

Το βραβείο διεκδικούσαν φέτος ταινίες από 92 χώρες.

Βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας στον Μπονγκ Τζουν-χο 

Ο Μπονγκ Τζουν-χο έλαβε το Όσκαρ καλύτερης σκηνοθεσίας για την ταινία «Παράσιτα» (Parasite), υβρίδιο μαύρης σάτιρας, θρίλερ και αλληγορίας για την ζωή των προνομιούχων και των μη προνομιούχων στη σύγχρονη Σεούλ, ταινία που σύμφωνα με την κριτική της εφημερίδας The Wall Street Journal «είναι πάντα μπροστά από τον θεατή της, σε κάθε σεκάνς».

Ο Μπονγκ κέρδισε το βραβείο που διεκδικούσαν το ιερό τέρας του Χόλιγουντ Μάρτιν Σκορτσέζε, ο Κουέντιν Ταραντίνο, ο Σαμ Μέντες, ή ο Τοντ Φίλιπς με τον «Τζόκερ» του. Το φιλμ του Μπονγκ ήδη εξασφάλισε σημαντικές διεθνείς διακρίσεις, συμπεριλαμβανομένου του βραβείου καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας στα φετινά Όσκαρ.

Τα βραβεία αναλυτικά

Καλύτερη Ταινία

«Parasite»

Σκηνοθεσία

Μπονγκ Τζουν Χο, «Parasite»

Α’ Ανδρικός Ρόλος

Χοακίν Φοίνιξ, «Joker»

Α’ Γυναικείος Ρόλος

Ρενέ Ζελβέγκερ, «Judy»

Β’ Ανδρικός Ρόλος

Μπραντ Πιτ, «Once Upon a Time in Hollywood»

B’ Γυναικείος Ρόλος

Λόρα Ντερν, «Marriage Story»

Διασκευασμένο Σενάριο

Τάικα Γουαϊτίτι, «Jojo Rabbit»

Πρωτότυπο Σενάριο

Μπονγκ Τζουν-χο, Χαν Τζιν-γουον, «Parasite»

Φωτογραφία

«1917»

Κοστούμια

«Little Women»

Μοντάζ

«Ford v Ferrari»

Μακιγιάζ και Κομμώσεις

«Bombshell»

Μουσική

«Joker» – Χίλντουρ Γκούντναντατιρ

Τραγούδι

I’m Gonna Love Me Again, «Rocketman»

Καλλιτεχνική Διεύθυνση

«Once Upon a Time in Hollywood»

Ήχος

«Ford v Ferrari»

Ηχητικά Εφέ

«1917»

Οπτικά Εφέ

«1917»

Ταινία Κινουμένων Σχεδίων

«Toy Story 4»

Διεθνής Ταινία

«Parasite»

Ντοκιμαντέρ – Μεγάλου Μήκους

«American Factory»

Ντοκιμαντέρ – Μικρού Μήκους

«Learning to Skateboard in a War Zone If You’re a Girl»

Μικρού Μήκους Ταινία – Animation

«Hair Love»

Μικρού Μήκους Ταινία – Live Action

«The Neighbor’s Window»

Ακολουθήστε το Alterinfo στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
PRODUCED BY WHISKEY