Ειδήσεις και News για Showbiz-gossip, Σειρές, Media & μουσική

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΕΞΟΔΟΣ

Μπουζούκια με… πορτοκαλάδα, δεν γίνεται!

Ένα σκληρό μέτρο για την αντιμετώπιση του Covid-19 αποφάσισε να πάρει η Κυβέρνηση που επηρεάζει άμεσα τη νυχτερινή διασκέδαση σε όλη τη χώρα.

Μπουζούκια με… πορτοκαλάδα, δεν γίνεται!

Ένα σκληρό μέτρο για την αντιμετώπιση του Covid-19 αποφάσισε να πάρει η Κυβέρνηση που επηρεάζει άμεσα τη νυχτερινή διασκέδαση σε όλη τη χώρα.

Συγκεκριμένα, από σήμερα, από τις 12 τα μεσάνυχτα ως τις 7 το πρωί, θα παραμένουν κλειστά κλαμπ, μπαρ και εστιατόρια, στις εξής περιοχές:

Τις Περιφέρειες Κρήτης, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,

Τις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Λάρισας και Κέρκυρας,

Τους Δήμους Μυκόνου, Πάρου, Σαντορίνης, Βόλου, Κατερίνης, Ρόδου, Αντιπάρου, Ζακύνθου, Κω.

Η απαγόρευση δεν αποκλείεται να επεκταθεί σε άλλες περιοχές ή και οριζόντια, ανάλογα με την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Σε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση, η κυβέρνηση – με τις οδηγίες της ειδικής ομάδας λοιμωξιολόγων – αποφάσισε να κλείνει μαγαζιά νωρίτερα, χάνοντας σημαντικά έσοδα από τα εστιατόρια και τα κλαμπ, ενώ η ίδια ήταν που άνοιξε τα σύνορα για να έρθουν τουρίστες και οι Έλληνες παράλληλα είχαν τη δυνατότητα να πάνε στα Βαλκάνια την ώρα που χτυπούσε «κόκκινο» η (επαν)εμφάνιση του ιού.

Ήδη ένα νυχτερινό κέντρο στη Θεσσαλονίκη «εναρμονίστηκε» με τη συγκεκριμένη οδηγία, όμως δεν πρόκειται για κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση. Γιατί τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, όπως είναι τα μπουζούκια, ήταν από τους πρώτους χώρους που ακολούθησαν πιστά τις οδηγίες των ειδικών, με εξαίρεση τους υπαίθριους χώρους που εκεί χάνεται η μπάλα.

Έχουν «επόπτες», υπεύθυνους που παρακολουθούν την κίνηση και συγκεκριμένο αριθμό τραπεζοκαθισμάτων. Επίσης, απαγορεύτηκαν οι χοροί στις πίστες και μπορούν τουλάχιστον να παρακολουθήσουν από κοντά τον αγαπημένο τους καλλιτέχνη, ως μία μορφή διασκέδασης και ανάτασης της ψυχικής υγείας.

Το να ανοίγουν όμως τα μπουζούκια στις 7 το απόγευμα και να κλείνουν στις 12 δεν έχει προηγούμενο και ο καλλιτέχνης / ιδιοκτήτης καταστήματος που έκανε αυτή την κίνηση είναι σα να βάζει «αυτογκόλ» ή να παραδέχεται πως δεν μπορεί να διαχειριστεί την ισχύουσα κατάσταση.

Η δική μας τοποθέτηση είναι πως μπουζούκια με… πορτοκαλάδες δεν γίνεται ή με το… αλάτι από τη θάλασσα, αφού εκείνη την ώρα οι περισσότεροι θα επιστρέφουν από τις παραλίες, εκμεταλλευόμενοι τις καλοκαιρινές άδειές τους.

Θα πρέπει οι ιδιοκτήτες νυχτερινών κέντρων που έχουν τραπεζοκαθίσματα μαζί με τους καλλιτέχνες να έρθουν σε επαφή και ως μία «γροθιά» να κάνουν τη δική τους αντιπρόταση στην Κυβέρνηση (όπως έγινε για να λέμε την αλήθεια από άλλους κλάδους), ώστε να μην κλείσει κανένα μαγαζί που προσφέρει έσοδα σε ανθρώπους του μεροκάματου και παράλληλα φέρνει «ζεστό» χρήμα στο Κράτος.

Αλλά όλα με μέτρα, όπως κάνουν ήδη τα μπουζούκια, που δεν υπάρχει το παραμικρό να αναφερθεί εις βάρος τους στη μετά καραντίνας εποχή! Άλλωστε, είμαστε η μόνη χώρα στον κόσμο που έχει τέτοιας μορφής διασκέδαση και θα είναι πραγματικά κρίμα να βυθιστεί κι άλλο η συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων, που έχει δοκιμαστεί τα τελευταία χρόνια από την οικονομική κρίση και τώρα από τον Covid-19.

Ακολουθήστε το Alterinfo στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
PRODUCED BY WHISKEY