Ειδήσεις και News για Showbiz-gossip, Σειρές, Media & μουσική

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Το Rise είναι μία ωδή στην οικογένεια και να μην τα παρατάς ποτέ!

Ο Σταύρος Καλογεράκης είδε το Rise, την ταινία που αφορά τη ζωή του Γιάννη Αντετοκούνμπο και της οικογένειάς του στο Disney+ και μεταφέρει τις δικές του εντυπώσεις.

Το Rise είναι μία ωδή στην οικογένεια και να μην τα παρατάς ποτέ!

Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και την οικογένειά του έχουν γραφτεί εκατοντάδες χιλιάδες κείμενα. Για την ιστορία ζωής των γονιών του, τη ζωή της οικογένειας στην Ελλάδα, το «αμερικάνικο όνειρο» φτάνοντας στην κορυφή του NBA και κατακτώντας το πρωτάθλημα με τη φανέλα των Μπακς.

Όπως δήλωσε και ο Έλληνας σταρ, η Disney δεν ήθελε να κάνει άλλη μία ταινία για το μπάσκετ, αλλά να παρουσιάσει από… μέσα τη ζωή μίας οικογένειας που έχει καταφέρει να αποτελέσει πρότυπο σε όλον τον κόσμο.

Ουσιαστικά εκείνο που θέλει να αναδείξει το Rise είναι οι θυσίες που έκανε η οικογένεια Αντετοκούνμπο, αφήνοντας τη Νιγηρία για ένα καλύτερο μέλλον στην Ευρώπη και τον τρόπο που έφτασε στην Ελλάδα.

Στην ταινία βλέπουμε την καθημερινότητα της οικογένειας, τον τρόπο ζωής της και την αγάπη του Τσαρλς Αντετοκούνμπο για το ποδόσφαιρο που ήθελε να μεταφέρει στα παιδιά του. Έτσι εξηγείται γιατί ο Γιάννης στην εφηβική του ηλικία ασχολήθηκε με την μπάλα στο δάπεδο, πριν την πάρει στα χέρια του και με τη σκληρή δουλειά του καταφέρει να την κάνει μαγική, παρουσιάζοντας το πλούσιο ταλέντο του.

Στο φιλμ παρακολουθούμε πώς η οικογένεια τα έφερνε δύσκολα, πώς τα τέσσερα αδέρφια μοιραζόντουσαν το διπλό κρεβάτι των γονιών τους που εκείνοι κοιμόντουσαν αγκαλιά στον καναπέ για να έχουν μεγαλύτερη «άπλα» εκείνα.

Ένα από τα σημεία που μπορεί κάποιος να σταθεί είναι η στάση της Βερόνικα Αντετοκούνμπο, η οποία φαίνεται πως είχε καθοριστικό ρόλο στην πραγμάτωση του ονείρου των μεγαλύτερων παιδιών της, του Θανάση και του Γιάννη, που είχαν δεχθεί πρόταση να παίξουν για τον Φιλαθλητικό.

Όσο και σε κάποιους μπορεί να μην αρέσει υπάρχει αναφορά στο ρατσισμό που δέχθηκε η οικογένεια και τον πόλεμο κλήθηκε να αντιμετωπίσει ακόμα και από ανθρώπους ίδιας καταγωγής με εκείνους που ήθελαν να εκμεταλλευτούν το γεγονός πως τα έφερναν δύσκολα.

Φυσικά γίνεται αναφορά και στην γνωριμία με τον μετέπειτα μάνατζερ του Γιάννη (το πραγματικό του όνομα είναι Γιώργος Πάνου), τον τρόπο που τους προσέγγισε και πώς μέσα από την ευκαιρία που του δόθηκε από την οικογένεια Αντετοκούνμπο, έγινε τελικά μέλος της.

Αφού οι άνθρωποι που έρχονται κοντά μας, όταν ενδεχομένως δεν αξίζουμε τίποτα, έχουν μεγαλύτερη αξία από εκείνους που έρχονται μετά από την επίτευξη ενός μεγάλου στόχου.

Στο Rise μεταφέρεται η αγωνία όλης της οικογένειας, την εποχή που ο Γιάννης και ο Θανάσης ταξίδεψαν μαζί με τον μάνατζέρ τους στην Αμερική για τα draft του NBA το 2013, και τις επαφές που έκαναν με γνωστή αθλητική εταιρία για να μπορέσουν να κάνουν τα παιδιά το όνειρό τους πραγματικότητα και παράλληλα η οικογένεια να παραμείνει ενωμένη.

Υπάρχουν στιγμές που συγκινείσαι, που αντιλαμβάνεσαι τις δυσκολίες και όσα πράγματα πέρασε αυτή η οικογένεια μέχρι να μπορέσει να φτάσει στη «μεγάλη ζωή», χωρίς να ξεχάσει όσα (καλά ή κακά) πέρασε στην Ελλάδα, τους φίλους της και φυσικά την ζωή στα Σεπόλια που πάντα αποτελεί το σημείο αναφοράς της.

Ο τρόπος με τον οποίο ολοκληρώνεται η ταινία αφήνει περιθώρια για συνέχεια, προκειμένου να δούμε και άλλες άγνωστες ιστορίες της οικογένειας, κάποια backstage από τη ζωή στο Μιλγουόκι ή προσωπικές εξομολογήσεις από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές που βίωσαν στο πετσί τους κάθε στιγμή χαράς, ευτυχίας, στεναχώριας ή και απογοήτευσης, όπως κάθε φορά που πήγαινε ο Τσαρλς μαζί με τη Βερόνικα να εξασφαλίσουν άδεια παραμονής στην Ελλάδα που τελικά ήρθε μέσω των ΗΠΑ, με την διάκριση του Γιάννη στα draft.

Ακολουθήστε το Alterinfo στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
PRODUCED BY WHISKEY