Ειδήσεις και News για Showbiz-gossip, Σειρές, Media & μουσική

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΕΞΟΔΟΣ

Χτυποκάρδια στο θρανίο: Αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές στην επιστροφή του έργου

Οι Θεατρικές Σκηνές και ο Λάκης Λαζόπουλος παρουσιάζουν τον Οκτώβριο τη θρυλική κωμωδία του Αλέκου Σακελλάριου «Χτυποκάρδια στο θρανίο».

Χτυποκάρδια στο θρανίο: Αυτοί είναι οι πρωταγωνιστές στην επιστροφή του έργου

Οι Θεατρικές Σκηνές και ο Λάκης Λαζόπουλος παρουσιάζουν τον Οκτώβριο τη θρυλική κωμωδία του Αλέκου Σακελλάριου «Χτυποκάρδια στο θρανίο».

Η Λίζα Πετροβασίλη επιστρέφει στο σανίδι 56 χρόνια μετά την πρώτη της θεατρική και κινηματογραφική επιτυχία για να προσφέρει στιγμές γέλιου και νοσταλγίας με το ανέμελο, ξέγνοιαστο και ατίθασο ταμπεραμέντο της, σ’ ένα έργο που έχουν αγαπήσει όλοι οι Έλληνες.

Στη διασκευή, σκηνοθεσία και επιμέλεια του έργου-σταθμού στην ελληνική κωμωδία, «Χτυποκάρδια στο Θρανίο» ο αστείρευτος και πολυπράγμων Λάκης Λαζόπουλος θα ζωντανεύσει τη χρυσή εποχή του ελληνικού θεάτρου, με την πρωτότυπη μουσική του Μάνου Χατζιδάκι. Στο ρόλο της Λίζας Πετροβασίλη η Κατερίνα Γερονικολού και στον ρόλο του καθηγητή Δημήτρη Παπαδόπουλου ο Ορέστης Τζιόβας. Στον ρόλο της υπηρέτριας Τασίας, η Σοφία Βογιατζάκη.

Στις 8 Δεκεμβρίου του 1962, η Αλίκη Βουγιουκλάκη ανεβαίνει για πρώτη φορά στη σκηνή του θεάτρου «Κοτοπούλη», ενσαρκώνοντας τη Λίζα Πετροβασίλη σε μία κωμωδία του Αλέκου Σακελλάριου με τίτλο “Χτυποκάρδια στο Θρανίο”, και μουσική Μίμη Πλέσσα. Το 1963 γυρίζεται η ομώνυμη ταινία, πλαισιωμένη από μουσική του Μάνου Χατζιδάκι, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Αλέκου Σακελλάριου γεμίζοντας ασφυκτικά τις κινηματογραφικές αίθουσες επί σειρά μηνών.

Πενήντα έξι χρόνια μετά όλοι γνωρίζουν και αγαπούν την ιστορία της μαθήτριας, που όταν μία μέρα είναι αδιάβαστη, προσποιείται την άρρωστη για να αποφύγει το σχολείο. Ο γιατρός που καλείται απ τους ανήσυχους γονείς της να την εξετάσει, πείθεται να μην αποκαλύψει το ψέμα της, αλλά την ερωτεύεται και πολύ σύντομα παντρεύονται. Ο γάμος τους και ο μήνας του μέλιτος είναι ονειρικοί αλλά πολύ σύντομα η Λίζα νοσταλγεί το σχολείο και τις συμμαθήτριές της και έτσι αποφασίζει να επιστρέψει κρυφά στα θρανία…

Η πολυαναμενόμενη υπερπαραγωγή των Θεατρικών Σκηνών που έχει ήδη κεντρίσει το ενδιαφέρον των θεατρόφιλων δίνει ραντεβού στο πρώτο κουδούνι της χρονιάς τον Οκτώβριο στο θέατρο ΗΒΗ.

Ακολουθήστε το Alterinfo στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
PRODUCED BY WHISKEY