Ειδήσεις και News για Showbiz-gossip, Σειρές, Media & μουσική

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Emoji report: Ακυβέρνητο… καράβι το ANT1+

Ο Σταύρος Καλογεράκης σχολιάζει με το Emoji Report την κατάσταση με τις μεταδόσεις του Παγκοσμίου Κυπέλλου μέσα από το ΑΝΤ1+.

Emoji report: Ακυβέρνητο… καράβι το ANT1+

⛵ «Ακυβέρνητο καράβι… το κανάλι μας, ναυαγήσαμε κι οι δυο από τα λάθη μας». Θα μπορούσε να είναι η παραλλαγή του δημοφιλούς το τελευταίο διάστημα παραδοσιακού τραγουδιού του συμπαθέστατου Κώστα Σαφέτη που έφερε ξανά στην επιφάνεια η Ρενέ Αγέρη.

Γράφει ο Σταύρος Καλογεράκης

⚓ Όπου κανάλι ο ANT1, όπου ναυάγιο η μετάδοση των αγώνων του Μουντιάλ μέσα από τη νεοσύστατη πλατφόρμα του που φιλοδοξούσε να γίνει το… ελληνικό Netflix. Το κανάλι του Αμαρουσίου ήταν σίγουρο πως θα καταφέρει να μεταφέρει τη γιορτή του ποδοσφαίρου στο Κατάρ, προβάλλοντας τους μισούς (32) αγώνες από το ελεύθερο κανάλι του και τους υπόλοιπους από το ANT1+ και η αδυναμία του να υποστηρίξει κάτι τέτοιο φάνηκε από τα πρώτα λεπτά του αγώνα της Αγγλίας με το Ιράν.

🌌 «Ναυάγιο» όμως ήταν και η σημερινή προσπάθεια να μεταδοθεί ο αγώνας της Αργεντινής με τη Σαουδική Αραβία, ο οποίος λόγω της ώρας του (12 το μεσημέρι) ήταν αναμενόμενο πως θα συγκεντρώσει αρκετούς χρήστες (και) από τις δουλειές τους. Κάθε λίγο και λιγάκι βλέπαμε το «Ωχ!» και πατούσαμε την ανανέωση σελίδας για να μπορέσουμε να δούμε το κάζο της ομάδας του Μέσι που λύγισε απέναντι στους μαχητικούς Σαουδάραβες. Σε ένα κατά γενική ομολογία από τα πιο ενδιαφέροντα παιχνίδια της διοργάνωσης, που μπορεί να περάσει στο πανθέων της ιστορίας, αν η «αλμπισελέστε» δεν καταφέρει να διακριθεί στο τελευταίο τουρνουά του σούπερ σταρ της.

📹 Η λύση για τους υπόλοιπους αγώνες του σημερινού προγράμματος, όπως και χθες, δόθηκε από την ελεύθερη συχνότητα του ΑΝΤ1, όμως το θέμα είναι οι τεράστιες αντιδράσεις από μεριάς χρηστών που είχαν αγοράσει την εξάμηνη (με το ζόρι) συνδρομή στην προνομιακή τιμή των 19.99€. Αρκετοί από τους συνδρομητές έδειχναν έτοιμοι να καταφύγουν στο Ινστιτούτο Καταναλωτή, για να μπορέσουν να βρουν το δίκιο τους, και άλλοι ζητούσαν την παρέμβαση εισαγγελέα για να δοθεί λύση στο πρόβλημά τους. Μέχρι φέτος όλοι είχαμε συνηθίσει να παρακολουθούμε ελεύθερα όλα τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα, αλλά από τη στιγμή που το κανάλι κατάφερε να εξασφαλίσει τα δικαιώματα με το «πράσινο φως» της FIFA, κανείς δεν μπορούσε να φέρει αντίρρηση.

🤦 Πλέον μένει να φανεί αν ο ANT1 θα δώσει λύση στο πρόβλημα που οι ιθύνοντές του δημιουργήσαν, θέλοντας να μεταδώσουν ορισμένα παιχνίδια μέσα από τη νεοσύστατη πλατφόρμα τους που δεν είχε στήσει σε καμία περίπτωση για μαζική είσοδο χρηστών, όπως συνηθίζεται σε ανάλογες περιπτώσεις. Είμαι σε θέση να γνωρίζω πως ανταγωνιστικό κανάλι πριν από έναν περίπου χρόνο, είχε στήσει ολόκληρο μηχανισμό για να αντιμετωπίσει ανάλογη κατάσταση την ώρα που υπήρχε ένας μεγάλος διαγωνισμός στον τηλεοπτικό του αέρα. Ο ΑΝΤ1 δεν το έκανε και τα αποτελέσματα το αποδεικνύουν.

💻 Χθες η διοίκηση και οι άνθρωποι του Web ψάχτηκαν στην αγορά, μετά το πρώτο φιάσκο και ακολούθησε δεύτερο μετά από περίπου ένα 24ωρο. Το ερώτημα είναι θα τριτώσει το κακό, ή θα υπάρξει οπισθοχώρηση στη λογική οι αγώνες να μεταδίδονται και από το ΑΝΤ1+. Και αν ναι, τι θα γίνει με τους χρήστες που αγόρασαν συνδρομή; Πώς θα αποζημιωθούν, από τη στιγμή που έγιναν συνδρομητές για το Μουντιάλ και όχι για τις «Σέρρες» του αγαπημένου Γιώργου Καπουτζίδη ή την ενδιαφέρουσα ελληνοτουρκική σειρά «Γέφυρα»;

UPDATE: Τέλος ο ΑΝΤ1+ – Στην ελεύθερη τηλεόραση τα παιχνίδια – Τι προτίθεται να κάνει με τις συνδρομές;

⚽ Το μόνο σίγουρο είναι πως παρακολουθούμε ένα εξαιρετικό Παγκόσμιο Κύπελλο, με την πιο ηχηρή έκπληξη να είναι το ματς της Αργεντινής που έχασε από τη Σαουδική Αραβία και ακολούθησε το 0-0 της Δανίας με την Τυνησία, ενώ είχε προηγηθεί το εντυπωσιακό 6-2 της Αγγλίας με το Ιράν, το γεμάτο αγωνία ΗΠΑ-Ουαλία και αρκετοί είδαν το Κατάρ-Εκουαδόρ, αφού είχαν υπάρξει φήμες για χρηματισμό παικτών του Ισημερινού (Εκουαδόρ-Ισημερινός το ίδιο πράγμα είναι).

🎧 Και κλείνουμε μουσικά με Ρενέ Αγέρη και «μικρό καράβι… Ακυβέρνητο»

Ακολουθήστε το Alterinfo στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
PRODUCED BY WHISKEY