Ειδήσεις και News για Showbiz-gossip, Σειρές, Media & μουσική

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΚΟΙΝΩΝΙA

Κυψέλη: Σοκ προκαλεί η κατάθεση της αδελφής του μικρού Ανδρεα

Σοκ και ανατριχίλα προκαλεί η κατάθεση της 14χρονης σήμερα Ιωάννας, αδελφής του Αντρέα που δολοφονήθηκε στα 7 του χρόνια από το ζευγάρι της φρίκης.

Κυψέλη: Σοκ προκαλεί η κατάθεση της αδελφής του μικρού Ανδρεα

Το ανήλικο κορίτσι αποκάλυψε πως ο 33χρονος έσπαγε τα δάχτυλα του αγοριού με σιδερένια εργαλεία και πως το άφηνε για ώρες χωρίς φαγητο και νερό μέχρι να καταρρευσει.

Σοκ και ανατριχίλα προκαλεί η κατάθεση της 14χρονης σήμερα Ιωάννας, αδελφής του Αντρέα που δολοφονήθηκε στα 7 του χρόνια από το ζευγάρι της φρίκης.

«Ο 33χρονος κατηγορούμενος χτυπούσε τον Ανδρέα, τον ανάγκαζε να κάθεται όρθιος στις γωνιές του σπιτιού, του απαγόρευε τη σίτιση και στις περιπτώσεις που λόγω πείνας έπαιρνε φαγητό από την κουζίνα τον ξαναχτυπούσε. Ο 33χρονος με τη χρήση σιδερένιου εργαλείου “έσπαγε» τα δάχτυλα του αδελφού μου»,δήλωσε η 14χρονη Ιωάννα.

Το ζευγάρι βασάνιζε και την αδελφή του Ανδρέα, σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας.

«Ο σύντροφος της μάνας μου με έβαζε να κάθομαι πολλές ώρες όρθια αλλά και γονατιστή ως τιμωρία»,συμπλήρωσε η Ιωάννα.

4 χρόνια μετά έμαθε για τον Ανδρέα
Το 2018 και ενώ ο αδελφός της ειχε δολοφονηθει η Ιωάννα βρήκε καταφύγιο στην κιβωτό του κόσμου.

«Πρέπει να προστατέψουμε την ανήλικη, τον ψυχισμό της και την ανάδοχη οικογένεια στην οποία βρίσκεται και έχει βρει καταφύγιο και ασφάλεια. Έχουμε να κάνουμε με μια έφηβη που βιώνει τρομερά δύσκολες στιγμές από τη στιγμή που πληροφορήθηκε αυτό το τραγικό γεγονός»,υποστηρίζει η υπεύθυνη της κοινωνικής υπηρεσίας «Κιβωτός του Κόσμου».

Κόντρα για τις ευθύνες
Ευθύνες στην εισαγγελία και τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου, καταλόγισε η Δόμνα Μιχαηλίδου για τη δολοφονία του 7χρονου.

«Από τη στιγμή που η αρμόδια αρχή και η εισαγγελία και οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου γνώριζαν ότι υπήρχε κακοποιητική συμπεριφορά εις βάρος του ενός παιδιού και άρα υπάρχει υποψία ότι αυτή η κακοποιητική συμπεριφορά θα υπάρχει και εις βάρος του άλλου παιδιού να ψάξουν που είναι το άλλο παιδί και να το μεταφέρουν μακρυά», δήλωσε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Σκληρή ήταν η απάντηση της εισαγγελίας.

«Η άσκηση δημόσιας κριτικής στο έργο της Δικαιοσύνης, ως διακριτής λειτουργία της Πολιτείας – από τους εκπροσώπους των λοιπών εξουσιών αυτής – θα πρέπει να εδράζεται σε ασφαλή πληροφόρηση τους και να μην εκφέρεται με ελλιπή γνώση των πεπραγμένων των εκάστοτε αρμοδίων οργάνων της», αναφέρει η ανακοίνωση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Η κ. Μιχαηλίδου απάντησε πως «καλόπιστα αναφέρω τις ευθύνες πώς να δουλεύουμε καλύτερα ετσι ώστε κανένα παιδι να μην χαθεί στο μέλλον».




Ακολουθήστε το Alterinfo στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
PRODUCED BY WHISKEY