Ειδήσεις και News για Showbiz-gossip, Σειρές, Media & μουσική

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΕΛΛΑΔΑ

Εφημερεύοντα νοσοκομεία και ξενύχτηδες φαρμακοποιοί

Η διανυκτέρευση είναι μια υπηρεσία που παρέχουν τα φαρμακεία στην Ελλάδα χωρίς κάποια έξτρα χρέωση.

Εφημερεύοντα νοσοκομεία και ξενύχτηδες φαρμακοποιοί

Η διανυκτέρευση είναι μια υπηρεσία που παρέχουν τα φαρμακεία στην Ελλάδα χωρίς κάποια έξτρα χρέωση.

Για τη λειτουργία των φαρμακείων γενικότερα, μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» o ιδιοκτήτης , Ηλίας Κατσόγιαννης, ο οποίος υποστήριξε πως τις μεταμεσονύχτιες ώρες βλέπει συνήθως επείγοντα περιστατικά.

Η λειτουργία τους από την αρχή της πανδημίας ήταν πολύ κρίσιμη, καθώς ο κόσμος σπεύδει στα φαρμακεία για να ζητήσει βοήθεια και καθοδήγηση.

Ο κ. Κατσόγιαννης μας πληροφόρησε πως η τιμή της μάσκας έχει πέσει πολύ, καθώς υπάρχει επάρκεια πλέον στην αγορά, ωστόσο αυξημένη παραμένει η τιμή των γαντιών.

Για τα αντιγριπικά εμβόλια είπε ότι υπάρχει σειρά αναμονής και πως αυτά έρχονται σε δόσεις.

Απάτη με sms – Άρπαξαν 12.000 ευρώ

Εν τω μεταξύ, το ποσό των 18.530 ευρώ κατάφεραν να «σηκώσουν» από τον τραπεζικό λογαριασμό ενός πολίτη στην Πιερία, μέσω sms που έλαβε στο κινητό του τηλέφωνο.

Συγκεκριμένα, το θύμα έλαβε μήνυμα (sms) στο κινητό του τηλέφωνο, που εμφανιζόταν ως αποστολέας τράπεζα και τον ενημέρωνε δήθεν ότι η χρεωστική του κάρτα έχει απενεργοποιηθεί και θα έπρεπε να ενεργοποιηθεί εκ νέου.

Μια ακόμα περίπτωση απάτης με τη μέθοδο του fake sms από τράπεζα καταγράφηκε τις τελευταίες ώρες, αυτή τη φορά στην Κρήτη.

Το θύμα έλαβε ένα γραπτό μήνυμα στο κινητό του τηλέφωνο με αποστολέα (να φαίνεται πως είναι) τράπεζα που τον ενημέρωνε ότι δήθεν η κάρτα του έχει απενεργοποιηθεί και θα έπρεπε, ακολουθώντας τις οδηγίες που υπήρχαν σε σύνδεσμο (link), να την ενεργοποιήσει και πάλι.

Το link τον οδηγούσε σε ιστοσελίδα που προσομοιαζόταν με την ιστοσελίδα της τράπεζας από την οποία είχε λάβει το sms. Το θύμα, πραγματοποίησε τα βήματα, εισάγοντας το όνομα χρήστη και τον κωδικό χρήστη του τραπεζικού του λογαριασμού. Οι επιτήδειοι κατάφεραν να του αρπάξουν, έτσι, περίπου 12.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το Alterinfo στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
PRODUCED BY WHISKEY