Ειδήσεις και News για Showbiz-gossip, Σειρές, Media & μουσική

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΕΛΛΑΔΑ

180˚: Η Κέρκυρα κάνει στροφή 180 μοίρες!

Κέρκυρα - 180˚: Δεν μένουμε στο γιατί - βρίσκουμε πώς!

180˚: Η Κέρκυρα κάνει στροφή 180 μοίρες!

Κέρκυρα – 180˚: Δεν μένουμε στο γιατί – βρίσκουμε πώς!

Η πόλη μας, το χωριό μας, o Δήμος μας, καθορίζουν την ζωή μας – από απλά και καθημερινά θέματα όπως το πώς θα περάσουμε τον ελεύθερο χρόνο μας, πώς θα αθληθούμε, έως ιδιαίτερα σημαντικά για το επίπεδο ζωής μας όπως πως θα επιβιώσουμε, σε ποιο περιβάλλον θα κατοικήσουμε και πως θα εξελίξουμε τις γνώσεις μας.

Σε όλα τα παραπάνω θέματα η επιλογή συνοδεύεται από ενημέρωση σχετικά με τη διαθεσιμότητα αυτών που πρώτα ταιριάζουν με τις προτιμήσεις μας αλλά και τις νέες δυνατότητες που αυτές δημιουργούν.

Αυτή τη στιγμή ζούμε όλοι μέσα σε ένα πρόβλημα. Το πρόβλημα του να ζεις σε μια πόλη που δεν είναι εκεί. Να δουλεύεις και να αναπτύσσεσαι μέσα σε αυτήν, αλλά όσο και αν δουλέψεις να μην είναι αρκετό για να κάνεις την παραμικρή διαφορά. Μια πόλη δίχως οδηγίες χρήσεις που δεν ζει μέσα από τους ανθρώπους της αλλά αγνοώντας τους.

Τι γίνεται όταν τα γεγονότα και οι επιλογές μας δεν οδηγούν στο επιθυμητό αποτέλεσμα; Όταν οι υποψήφιοι για τη νέα δημοτική αρχή πουλάνε ως νέα όλα όσα θα έπρεπε να έχουν υλοποιήσει ήδη;

Όπως την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και τις υπηρεσίες προς τους πολίτες, που θα έπρεπε ήδη να βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία, την αποτελεσματική διαχείριση απορριμμάτων και τα ανταποδοτικά οφέλη για τους δημότες; Γιατί δεν έχουν δημιουργηθεί τα περιφερειακά πάρκινγκ παρέχοντας τη δυνατότητα στους δημότες να κινηθούν δωρεάν μέσα στον δακτύλιο της παλαιάς πόλης με μικρό λεωφορείο και χωρίς τη χρήση του ιδιωτικού τους οχήματος; Γιατί η πόλη μας είναι απροσπέλαστη στα άτομα με κινητικά προβλήματα, ταλαιπωρούνται οι νέοι γονείς, οι ηλικιωμένοι και είναι επικίνδυνη για τα παιδιά, καθώς δεν υπάρχουν ράμπες, δεν υπάρχει προστασία στις διαβάσεις ή ποδηλατόδρομοι;

Όταν τα πράγματα δεν βελτιώνονται κάνεις στροφή στην αντίθετη κατεύθυνση. Κάνεις στροφή 180˚ μοιρών. Για να μπορείς να κοιμάσαι πιο καλά το βράδυ πρώτα από όλα και να μην πιάνεται το στομάχι σου. Γιατί η λύση δεν κρύβεται στις ατέλειωτες λίστες του “γιατί δεν” αλλά στην δημιουργικότητα του “πώς”.

Και η στροφή αυτή περιλαμβάνει δημιουργικές πρωτοβουλίες οι οποίες είναι σχεδιασμένες ολοκληρωμένα από την αρχή μέχρι το τέλος. Όταν η κίνηση μας, η Κέρκυρα 180˚, παρουσιάζει ένα ολοκληρωμένο πλάνο πεζοδρόμησης και ποδηλατοδρόμων δεν προτείνει απλά την ένωση ενός σημείου της πόλης με το άλλο, αλλά τη δημιουργία ενός ασφαλούς περιβάλλοντος για τα παιδιά μας τα οποία κινούνται μεταξύ των σχολείων τους, των αθλητικών και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων και των φροντιστηρίων τους.

Δεν φτάνει να ζωγραφίσουμε μόνο γραμμές στο έδαφος – η υλοποίηση πρέπει να περιλαμβάνει σταθερές δομές οι οποίες αποτρέπουν τα αυτοκίνητα να εισέλθουν στον ποδηλατόδρομο, μεταλλικές μπάρες κάθετες στο δρόμο ώστε να παραμένουν ελεύθερες οι διαβάσεις και ράμπες όπου απαιτείται ώστε να εξυπηρετηθούν μαζί με τους ποδηλάτες τα άτομα με κινητικά προβλήματα, που δύσκολα μπορούν να υπερβούν εμπόδια.

Πρέπει να έχουμε σαν Δήμος οργανωμένο και εφαρμόσιμο σχέδιο για την διαχείριση των απορριμμάτων μας, που δεν είναι απορρίμματα αλλά υλικά (άλλα οργανικά έτοιμα να γίνουν πρώτης τάξεως λίπασμα και άλλα ανακυκλώσιμα που πωλούνται ως πρώτες ύλες και επιστρέφουν στο κύκλο παραγωγής για επιπλέον χρήση, μειώνοντας τα έξοδα στο Δήμο και δραστικά τον όγκο απορριμμάτων που έχει να διαχειριστεί). Πρέπει να έχουμε σχέδιο για το κυκλοφοριακό, να μην αφήσουμε την πόλη μας όμηρο των ΙΧ και τουριστικών οχημάτων αλλά να δώσουμε τους χώρους πίσω στους πεζούς και τα ποδήλατα, αναβαθμίζοντας ταυτόχρονα τη δημοτική συγκοινωνία με πολλά, μικρά, ευέλικτα ΜΜΜ. Να εφαρμόσουμε ένα σχέδιο με αρχή, μέση και τέλος, με βραχυπρόθεσμους, μέσους και μακροπρόθεσμους υλοποιήσιμους στόχους.

Η κίνηση Κέρκυρα 180˚ αποτελείται από άτομα που προέρχονται από όλες τις κοινωνικές τάξεις, χωρίς χρώματα και κομματικές αγκυλώσεις, με κοινό γνώμονα τη θέληση να αλλάξουμε την Κέρκυρα προς το καλύτερο. Για αυτό το σκοπό είμαστε έτοιμοι με συγκεκριμένες και ξεκάθαρα αποτυπωμένες προτάσεις που προσφέρουν ολοκληρωμένες λύσεις για τα σημαντικά θέματα του νησιού της Κέρκυρας. Οι λύσεις έχουν αρχίσει να παρουσιάζονται στο διαδικτυακό μας τόπο ώστε να είναι προσβάσιμες από όλους. Αποτελούν προϊόν έρευνας προερχόμενη από διεθνείς πρακτικές οι οποίες έχουν προσαρμοστεί στην Ελληνική πραγματικότητα και οι λύσεις που προτείνονται έχουν ήδη εφαρμοστεί επιτυχημένα σε άλλους Δήμους της Ελλάδας.

Δεν κρύβουμε τις λύσεις και τη διαδικασία εφαρμογής τους καθώς θέλουμε να βελτιώσουμε τη ζωή των κατοίκων της Κέρκυρας. Δεν φοβόμαστε αλλά επιζητούμε την καλοπροαίρετη κριτική γιατί με αυτήν γινόμαστε καλύτεροι. Τις επόμενες ημέρες μέσω του διαδικτυακού τόπου μας www.kerkyra180.gr θα παρουσιασθούν όλες οι λύσεις από τους συνεργάτες μου που έχουν αναλάβει την σύνταξη και οργάνωση τους.

Ήταν ένα πρωινό του Φλεβάρη όταν ξεκινήσαμε.

– Δεν νομίζω ότι μπορώ να μην το κάνω. Είναι πολύ δύσκολο, αλλά αν δεν γίνει θα το μετανιώνω για πολύ καιρό, είπε η Μαρία.

– Σε πήρα να σου πω το ίδιο. Πρέπει από κάπου να ξεκινήσουμε, εμείς – και θα μας ακολουθήσουν, συμπλήρωσε η Χρύσα.

Βρεθήκαμε το ίδιο βράδυ για να τελειώσουμε το αρχικό μας κείμενο. Μείναμε μέχρι αργά και δουλέψαμε, βάλαμε λέξεις μαζί για να οργανώσουμε το προβλημα μας- πριν το λύσουμε. Γίναμε ομάδα, μαζί με τον Γιάννη, το Γιώργο, τον Κάρολο, τη Ναντίνα, τον Κωνσταντίνο, τη Βάνα, τον Τάσο, τη Δάφνη, τη Μαίρη και όλους τους υπόλοιπους.

Είμαι η Μαρία Δρυ, εκλεγμένη εκπρόσωπος του συνδυασμού Κέρκυρα 180˚, η μόνη εκπρόσωπος που προέκυψε από ψηφοφορία, για τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων. Δεν είμαι τέλεια, δεν ξέρω τα πάντα αλλά ξέρω να μαθαίνω και να δουλεύω σκληρά – και αυτή είναι η ανάγκη μας. Kάντε στροφή 180˚ μαζί μας.

image

Ακολουθήστε το Alterinfo στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
PRODUCED BY WHISKEY