Ανείπωτη θλίψη στο τελευταίο «αντίο» στον Στέλιο Σκλαβενίτη

Δεν είναι το πλήθος του κόσμου που πήγαν στον Πειραιά για να πουν αντίο στον Στέλιο Σκλαβενίτη. Δεν είναι ούτε οι «επώνυμοι».

Είναι ο βουβός πόνος της οικογένειάς του. Των τεσσάρων παιδιών που αφήνει, της συζύγου, της αδελφής του Μαρίας και του αδελφού του Γεράσιμου. Είναι οι φωνές των εργαζομένων στα σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτης», μιας εταιρείας διαφορετικής από τις περισσότερες αλυσίδες λιανεμπορίου, όπου η βασική επιδίωξη δεν είναι το κέρδος αλλά η κοινωνική προσφορά. Και ο αντικειμενικός σκοπός του Στέλιου, της Μαρίας και του Γεράσιμου Σκλαβενίτη, των τριών παιδιών που «έτρεχαν» την οικογενειακή επιχείρηση που κατέστη συνώνυμο αυτού που τα τελευταία χρόνια μάθαμε να αποκαλούμε «success story» ήταν η προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. Κι αυτό, που για κάποιον που δεν γνωρίζει μπορεί να μοιάζει με δημοσιογραφική υπερβολή, μπορούν να βεβαιώσουν εκατομμύρια πελάτες της εταιρείας. Μπορούν να το πιστοποιήσουν με όλη τη δύναμη της καρδιάς τους οι εργαζόμενοι της εταιρείας, αλλά και η καθημερινότητα μιας επιχείρησης που λειτουργεί καθημερινά με κριτήρια και standards που οι περισσότεροι γνωρίζουν μόνο από τις εταιρικές παρουσιάσεις για το πώς πρέπει να λειτουργεί μια εταιρεία που θέλει να καταστεί πρότυπο και ηγέτιδα δύναμη.

Σήμερα, είναι μια μαύρη ημέρα για την εταιρεία «Σκλαβενίτης», το ελληνικό λιανεμπόριο, την ελληνική επιχειρηματική τάξη. Ακόμη και οι θεωρούμενοι σαν ανταγωνιστές του «Σκλαβενίτη» επέλεξαν να αποτίσουν όρο τιμής στον Στέλιο Σκλαβενίτη, δείχνοντας τον σεβασμό τους σε έναν άνθρωπο που βοήθησε στη βελτίωση του ελληνικού λιανεμπορίου με γνώμονα μοναδικό την εξυπηρέτηση του πελάτη. Είναι ενδεικτικό ότι την ώρα της κηδείας του 52χρονου Στέλιου Σκλαβενίτη έκλεισαν και τα καταστήματα της αλυσίδας «My Market».

Τι να σκέφτονται όμως οι άνθρωποι που είχαν την τύχη να βρίσκονται καθημερινά δίπλα στον Στέλιο Σκλαβενίτη; Η θλίψη, άφατη, είναι το κυρίαρχο συναίσθημα. Ξέρουν ότι ο δικός τους Στέλιος έφυγε για πάντα. Και τα λόγια που με πόνο ψυχής βγαίνουν από το στόμα των ανθρώπων που συνεργάζονταν κάθε μέρα με τα αδέλφια Σκλαβενίτη κάνουν εμάς, τους πολλούς που δεν γνωρίσαμε προσωπικά τον εκλιπόντα, να αισθανόμαστε λύπη για τον χαμό του και τον απέραντο πόνο της οικογένειάς του.

«Αποτελούσε ηθικό παράδειγμα για την κοινωνία. Καλός οικογενειάρχης, απλός, χαμογελαστός. Ο Στέλιος ήταν άνθρωπος με Α κεφαλαίο. Καθε μέρα μαζί του ξεχωριστή. Δεν γκρίνιαζε ποτέ. Κοντά του έμαθα να βλέπω τα πράγματα στη ζωή θετικά κι ότι όλα τα προβλήματα να έχουν τη λύση τους. Καλοσύνη, ευγένεια, δικαιοσύνη. Πάνω από όλα έβαζε την οικογένειά του. Ένιωθα μεγάλη ευγνωμοσύνη προς τους εργαζόμενους. Ήθελε να είμαστε πρότυπο για τους άλλους. Καλό παράδεισο, αγαπημένε μας» είπε η Ευγενία Τζωρτζάτου, διευθύντρια του γραφείου του Στέλιου Σκλαβενίτη.

«Ο κ. Στέλιος αγαπούσε όλη την Ελλάδα. Σήμερα δεν αποχαιρετούμε τον εργοδότη μας αλλά έναν σπουδαίο άνθρωπο που μου πρόσφερε πολλά σε εμένα και την οικογενειά μου. Ο Θεός να σε έχει κοντά του» είπε ο Νίκος Λαβίδας, γενικός εμπορικός διευθυντής της «Σκλαβενίτης» κομπιάζοντας.

Τα μέλη της οικογένειας του Στέλιου Σκλαβενίτη δεν μπόρεσαν να μιλήσουν. Με το άγγελμα του θανάτου ποτέ δεν μπορείς να συμφιλιωθείς. Πολύ περισσότερο όταν γνωρίζεις την ποιότητα του ανθρώπου σου που έφυγε. Ιδίως ότα ακούς από τους άλλους, όλους εκείνους που είχαν την τύχη να τον γνωρίζουν, να τον περιγράφουν και να μιλούν για εκείνον λες και σκιαγραφούν το πρότυπο του καλού καγαθού ανθρώπου.

Χιλιάδες άνθρωποι στο τελευταίο κατευόδιο του Στέλιου Σκλαβενίτη

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στον Πειραιά που τελείται η εξόδιος ακολουθία του Στέλιου Σκλαβενίτη.

Συγγενείς, φίλοι, συνεργάτες και υπάλληλοι του ομίλου βρίσκονται για το τελευταίο αντίο στον επιχειρηματία, που έφυγε απροσδόκητα από τη ζωή το πρωί της Κυριακής σε ηλικία 52 ετών.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί κατά τη διάρκεια της τελετής και συγκεκριμένα από τις 15:00 έως τις 17:00 θα παραμείνουν κλειστά όλα τα καταστήματα, οι μονάδες και τα κεντρικά γραφεία της Σκλαβενίτης και της αλυσίδας Cash and Carry The Mart. Παράλληλα σε ψήφίσμα του τα Δ.Σ. των δύο εταιρείων μεταξύ των άλλων αποφάσισαν «ότι κατά την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας σε όλα τα καταστήματα να αναρτηθεί μεσίστια η σημαία της εταιρείας και να μην αναπαράγεται μουσική ή να πραγματοποιούνται ανακοινώσεις για προσφορές και τυχόν εκδηλώσεις». Επίσης ανακοινώθηκαν και δωρεές σε ιδρύματα στη μνήμη του Στέλιου Σκλαβενίτη.

Πηγή: protothema.gr – tatianalive

Αφήστε το σχόλιό σας

σχόλια

Related posts