Ειδήσεις και News για Showbiz-gossip, Σειρές, Media & μουσική

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΕΛΛΑΔΑ

Αίθριος σήμερα ο καιρός με αραιές νεφώσεις και υψηλές θερμοκρασίες

Λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν δίνονται λίγες βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες σε περιοχές της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας, περιμένουμε σήμερα Δευτέρα.

Αίθριος σήμερα ο καιρός με αραιές νεφώσεις και υψηλές θερμοκρασίες

Λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν δίνονται λίγες βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες σε περιοχές της Θεσσαλίας και της Μακεδονίας, περιμένουμε σήμερα Δευτέρα.

Από αργά το απόγευμα ωστόσο και κυρίως τις βραδινές ώρες ο καιρός στα δυτικά θα παρουσιάσει επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες που σταδιακά θα επεκταθούν στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα και πιθανόν στις Σποράδες. Κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Τρίτη θα επηρεαστούν και τα νησιωτικά τμήματα του Ανατολικού Αιγαίου.

Νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Παράλληλα από τις μεσημεριανές ώρες και μετά αναμένεται έντονη μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ, με σταδιακή ενίσχυση από το απόγευμα σε σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ και από αργά το βράδυ στα ανατολικά και νότια πελάγη τοπικά σε θυελλώδεις 8 μποφόρ.

Στο Ιόνιο θα πνέουν αρχικά νότιοι νοτιοανατολικοί άνεμοι εντάσεων 5 με 6 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ, αλλά μέχρι το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με εντάσεις 6 έως 7 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: αραιές νεφώσεις κατά τόπους, οι οποίες βαθμιαία από τα δυτικά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως από το απόγευμα. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν το βράδυ στη Μακεδονία και τη νύχτα στη Θράκη. Βελτίωση τη νύχτα στα δυτικά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα και κατά τόπους ομίχλες τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και από το απόγευμα στα ανατολικά 4 με 6 πρόσκαιρα τη νύχτα έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 05 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: λίγες νεφώσεις οι οποίες αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στα υπόλοιπα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από αργά το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στο ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ, στρεφόμενοι το βράδυ σε δυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 08 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά τόπους, οι οποίες από το απόγευμα θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές κυρίως το βράδυ στα δυτικά και τα βόρεια. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και από το μεσημέρι 4 με 6 βαθμιαία στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ, στρεφόμενοι τη νύχτα σε δυτικούς.
Θερμοκρασία: από 06 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν με τοπικές βροχές τη νύχτα στις Κυκλάδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα και κατά τόπους ομίχλες τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και από το μεσημέρι 4 με 6 βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 20 και στη βόρεια Κρήτη έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν με τοπικές βροχές από το βράδυ στα βόρεια οι οποίες τη νύχτα θα ενταθούν. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα και κατά τόπους ομίχλες τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και από το μεσημέρι 4 με 6 βαθμιαία τοπικά 7 και πιθανώς τη νύχτα τοπικά έως 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις οι οποίες από αργά το απόγευμα θα πυκνώσουν.
Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα στα ανατολικά και τα νοτιά τοπικά 6 μποφόρ, στρεφόμενοι τη νύχτα σε δυτικούς.
Θερμοκρασία: από 07 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν, με τοπικές βροχές κυρίως από το απόγευμα και το βράδυ πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 και από το απόγευμα πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 06 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Alterinfo στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
PRODUCED BY WHISKEY