Σε επιφυλακή στον Έβρο λόγω υπερχείλισης

Σε επιφυλακή συνεχίζουν να βρίσκονται η πολιτική προστασία και οι τεχνικές υπηρεσίες της περιφερειακής ενότητας Έβρου, καθώς για δεύτερη ημέρα, το ύψος της στάθμης των ποταμών παραμένει υψηλότερα από το όριο συναγερμού αντοχής των αναχωμάτων.

\r\nΟι συνεχείς και έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, είχαν ως συνέπεια την υπερχείλιση των δυο μεγάλων φραγμάτων της Βουλγαρίας (Στουντέν Κλάντενετς και Ιβαήλοβγκραντ) και τη διοχέτευση μεγάλου όγκου νερού στην ελληνική κοίτη.\r\n

Σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις στον σταθμό των Κομάρων το ύψος του νερού μετρήθηκε στα 5,50μ., δηλαδή 30 εκατοστά., πάνω από το όριο συναγερμού, στο Πύθιο η στάθμη άγγιξε το όριο συναγερμού που είναι τα 5,70 μέτρα, ενώ στο Πέταλο ξεπέρασε το όριο επιφυλακής που είναι τα 5,60 μέτρα.

\r\n

Λόγω των βροχοπτώσεων και της μη σωστής λειτουργίας των αντλιοστασίων προκλήθηκαν πλημμύρες σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις στον κάμπο του Τυχερού Έβρου, καθώς και σε άλλες παρέμβριες περιοχές.

\r\n

Την ίδια ώρα, εξαιτίας της συνεχιζόμενης χιονόπτωσης, στο επαρχιακό δίκτυο του βορείου Έβρου (Ορεστιάδα, Διδυμότειχο), απαιτείται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, ενώ στο εθνικό δίκτυο η κυκλοφορία διεξάγεται χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Αφήστε το σχόλιό σας

σχόλια

Related posts