Νικητής του Αυστραλιανού Όπεν ο Τζόκοβιτς

Ο Τζόκο επιβεβαίωσε ότι ο τίτλος του Νο1 στην παγκόασμια κατάταξη μόνο τυχαίος δεν είναι. Ο Σέρβος κατάφερε να κερδίσει Αυστραλιανό Όπεν, επικρατώντας με 3-1 σετ του Σκοτσέζου Andy Murray στον τελικό.\r\n\r\nΉταν η τρίτη συνεχόμενη κατάκτηση του πρώτου Grand Slam της χρονιάς για τον Σέρβο, η τέταρτη συνολικά στην Αυστραλία, καθώς και το έκτο Grand Slam της καριέρας του.\r\n\r\nΤο πάνω χέρι φαινόταν να έχει ο Djokovic σε όλο το πρώτο σετ σε αντίθεση με το 2ο σετ, όπου τα πράγματα εξελίχθηκαν διαφορετικά. Κι αυτό γιατί ήταν ο Murray εκείνος που φαινόταν να το ελέγχει και να βρίσκεται πιο κοντά στο σπάσιμο του σερβίς του αντιπάλου του.

\r\n

Στον ίδιο ρυθμό και χωρίς το σερβίς να κινδυνεύει σοβαρά για κανέναν από τους δύο συνεχίστηκε ο αγώνας, ώσπου στο όγδοο game συνέβη για πρώτη φορά! Ο Djokovic εκμεταλλεύθηκε το τρίτο από τα break points μετά από το 0-40 στο σερβίς του Murray και σέρβιρε για το σετ στο 5-3.

\r\n

Το νερό είχε μπει πλέον στο αυλάκι για τον Σέρβο. Αφού κατόρθωσε να σβήσει την τελευταία ελπίδα του Murray αποτρέποντας το break στο δεύτερο game με τρία διαδοχικά αγύριστα σερβίς.

\r\n

Το παιχνίδι μεταξί των δύο αθλητών, κρίθηκε στην διαφορά ενέργειας και στα αβίαστα λάθη. Ο Djokovic, πιο ξεκούραστος από τον αντίπαλό του που έπαιξε πέντε σετ απέναντι στον Federer και μάλιστα μια μέρα αργότερα, ανέβαινε όσο περνούσε το ματς.

Αφήστε το σχόλιό σας

σχόλια

Related posts