Ειδήσεις και News για Showbiz-gossip, Σειρές, Media & μουσική

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
showbiz

Ο Γιώργος Μαυρίδης έχει δυσλεξία και στέλνει μήνυμα σε όλον τον κόσμο

Πρώτη φορά μιλά ανοιχτά για τις μαθησιακές δυσκολίες που αντιμετώπισε και αποκαλύπτει πως έχει διάσπαση προσοχής και δυσλεξία.

Ο Γιώργος Μαυρίδης έχει δυσλεξία και στέλνει μήνυμα σε όλον τον κόσμο

Πρώτη φορά μιλά ανοιχτά για τις μαθησιακές δυσκολίες που αντιμετώπισε και αποκαλύπτει πως έχει διάσπαση προσοχής και δυσλεξία. Ο Γιώργος Μαυρίδης έχει μοιραστεί με τον κόσμο πως δεν κατάφερε να τελειώσει το σχολείο. Σταμάτησε στη δευτέρα λυκείου, γιατί ήρθε το χαρτί στράτευσης και ήταν ευκαιρία να κάνει τη θητεία, ώστε να μπορέσει μετά να εργαστεί χωρίς να επιβαρύνει πια τη μητέρα του.

Αυτήν τη φορά όμως αποκαλύπτει στο People και την Σόνια Καζόνι, πως πέρα από τις δυσκολίες της ζωής (πήγαινε νυχτερινό για να δουλεύει πακετάς σε γυράδικο το πρωί και το βράδυ σε πιτσαρία, ώστε να ενισχύσει το οικογενειακό εισόδημα) είχε και μαθησιακές, που τις ανακάλυψε πολύ μεγαλύτερος.

«Ανακάλυψα μόλις πριν από τρία χρόνια πως είμαι δυσλεξικός. Το κατάλαβα μέσα από κάποιους φίλους καθηγητές. Το διαπίστωσα μετά από μία επίσκεψη σε λογοθεραπευτή. Έχω διάσπαση προσοχής και δυσλεξία. Αποφάσισα να το λέω γιατί έχει δυσλεξία και η ανιψιά μου και όλοι μου είπαν πόσο σημαντικό είναι να μοιράζεσαι κάτι τέτοιο, να μην είναι ταμπού. Υπάρχουν πολλά παιδιά που το αντιμετωπίζουν και, αν το γνωρίζεις, μπορείς να πάρεις σημαντική βοήθεια και να πάψεις να νιώθεις άβολα που σε κάποια πράγματα λειτουργείς διαφορετικά από τα άλλα παιδιά στο σχολείο.

Οι σημερινοί 40άρηδες ανακάλυψαν μεγάλοι πως είχαν δυσλεξία. Οι περισσότεροι νόμιζαν πως απλά ήταν σκράπες στο σχολείο. Ξέρεις σε ποιο μάθημα είχα πάντα 18; Στη γεωγραφία. Γιατί μάθαινα μέσα από τις εικόνες. Ήταν σοκαριστικό και όλοι νόμιζαν πως κάνω σκονάκι!” λέει γελώντας, αυθόρμητος και χειμαρρώδης σε όλα του.

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη στο People, που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή!

Ακολουθήστε το Alterinfo στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
PRODUCED BY WHISKEY