Ειδήσεις και News για Showbiz-gossip, Σειρές, Media & μουσική

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
showbiz

Νεκτάριος Σκαμνάκης: Πώς άφησε τη δημοσιογραφία και έγινε PR

O Νεκτάριος Σκαμνάκης είναι υπερκοινωνικός. Αυτό που κάνει καθημερινά είναι να πηγαίνει στα εστιατόρια και ξενοδοχεία φίλων του επιχειρηματιών με τις παρέες του.

Νεκτάριος Σκαμνάκης: Πώς άφησε τη δημοσιογραφία και έγινε PR

O Νεκτάριος Σκαμνάκης είναι υπερκοινωνικός. Αυτό που κάνει καθημερινά είναι να πηγαίνει στα εστιατόρια και ξενοδοχεία φίλων του επιχειρηματιών με τις παρέες του. Καλεί καλλιτέχνες, αθλητές και influencers, οι οποίοι χρησιμοποιούν τα social media, έτσι μέσα από τα ποσταρίσματά τους ένα καινούργιο μαγαζί μπορεί να γίνει σε χρόνο ρεκόρ hot spot. Όταν πέρασε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στο τμήμα δημοσιογραφίας, παράλληλα γράφτηκε στο Εργαστήριο ΜΜΕ του ΑΝΤ1.

«Ήμουν από τα τυχερά παιδιά γιατί είχα καθηγητές τον Νίκο Μάνεση και την Τατιάνα Στεφανίδου και όταν ένας συνεργάτης τους έφυγε από την ομάδα τους στο ραδιόφωνο, με πήραν μαζί τους. Έστηνα την σκαλέτα της εκπομπής. Επόμενο βήμα μου ήταν το πολιτικό ρεπορτάζ στην ραδιοφωνική εκπομπή του Θάνου Σιαφάκα, ειδησεογραφικού χαρακτήρα. Όταν δημιουργήθηκε η Ena productions του ΑΝΤ1, δούλεψα στην παραγωγή του BigBrother και πολλών ριάλιτι» αναφέρει .

Όμως, δεν του άρεσε ιδιαίτερα η δουλειά του δημοσιογράφου. «Από όταν θυμάμαι τον εαυτό μου ήθελα να ασχοληθώ με την επικοινωνία. Ένιωθα ότι θέλω να κάνω κάτι για να ξεχωρίσω. Μόνο το κομμάτι του πάνελ σε μια τηλεοπτική εκπομπή μου αρέσει ως ιδέα» ομολογεί. Υπήρξε ένας πολύ καλός μαθητής ακόμα και όταν χρειάστηκε στα 16 του χρόνια να δουλέψει βράδυ παράλληλα με το σχολείο.

«Ο πατέρας μου είχε ένα πρόβλημα υγείας, διαγνώστηκε τότε με καρκίνο στον λάρυγγα και ενώ ήμασταν πολύ καλά οικονομικά -ο πατέρας μου ήταν καπετάνιος- ξαφνικά με την αρρώστια του αυτό διαλύθηκε. Η μητέρα μου δεν εργαζόταν και είμαι μοναχοπαίδι, οπότε έπρεπε να βοηθήσω την οικογένειά μου. Δούλευα σερβιτόρος και μπάρμαν» λέει. Ευτυχώς, ο πατέρας του ξεπέρασε το πρόβλημα της υγείας του, αλλά η περίοδος που δούλεψε νύχτα τον βοήθησε να κάνει πολλές γνωριμίες.

«Πήγα φαντάρος στα 26 μου. Γυρνώντας ήθελα να κάνω κάτι εντελώς διαφορετικό, που να μην σχετίζεται με όσα είχα κάνει μέχρι τότε, αλλά δεν είχα ιδέα τι θα ήταν αυτό. Όμως παρακολουθώ τα σημάδια και που με πάει η ζωή. Το δικό μου σημάδι ήταν οι γνωριμίες που έκανα κατά τη διάρκεια της ζωής μου. Ο φίλος μου Δημήτρης Αργυρίου μου γνώρισε τον Ηλία Πανταζόπουλο, διοργανωτή των μεγαλύτερων πάρτι στην πόλη, έναν εξαιρετικά ευφυή άνθρωπο. Εκείνος με μύησε σε όλο αυτό. Αρχικά μου ζήτησε να φέρνω κόσμο σε νυχτερινά μαγαζιά και αργότερα αναγνωρίσιμους καλεσμένους. Δεν γνώριζα κανέναν από το χώρο της σόου μπιζ, οπότε για μένα αυτό ήταν μία πρόκληση» θυμάται.

Πώς κατάφερε να έρθει σε επαφή με τους celebrities; «Τότε το Facebook ήταν στην έξαρσή του. Ξεκίνησα με μηνύματα με τα οποία συστηνόμουν σε γνωστούς ανθρώπους και τους προσκαλούσα. Για αρκετό καιρό είχα πολλές αρνητικές απαντήσεις ή και καθόλου απάντηση. Με δικά μου χρήματα αποφάσισα να πηγαίνω στις θεατρικές παραστάσεις, να επισκέπτομαι τους ηθοποιούς στα καμαρίνια τους και να συστήνομαι. Θεωρούσα πάντα μέσα μου ότι έχω το ταλέντο της επικοινωνίας».

Ποιοι ήταν οι πρώτοι που τον στήριξαν μετά τα μηνύματα του στο Facebook; «Η Φωτεινή Δάρρα, η Έμυ Λιβανίου, η Δέσποινα Ολυμπίου, ο Θάνος Πετρέλης και ο Χρήστος Δάντης» λέει αναφέροντας μάλιστα πως ο τελευταίος ήταν και εκείνος που του απάντησε πρώτος σε μήνυμα στο Facebook.

«Ο ένας έφερνε τον άλλο. Αν χτίσεις ένα καλό όνομα από εκεί και πέρα μπορείς να κάνεις τα πάντα» τονίζει. Τι σημαίνει «χτίζω καλό όνομα» για τον Νεκτάριο; «Να είσαι αληθινός, ειλικρινής, να μην συνδυάζεται το όνομά σου με σκάνδαλα και αρπαχτές. Να κερδίσεις την εμπιστοσύνη του άλλου» τονίζει.

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη στο People, που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή, μαζί με το Πρώτο Θέμα.

Ακολουθήστε το Alterinfo στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
PRODUCED BY WHISKEY