Τέλος η επιστροφή φόρου για όσους χρωστούν στα Ταμεία

Το ΔΝΤ πιέζει να εφαρμοστεί άμεσα το μέτρο για να αυξηθούν τα έσοδα των Ταμείων και έτσι οι ανακοινώσεις που θεσμοθετήθηκαν αλλά έμειναν στα χαρτιά φαίνεται ότι μπαίνουν άμεσα σε εφαρμογή.

Στελέχη του ΔΝΤ ξεκαθάρισαν προς την ελληνική πλευρά ότι θα ενταχθεί στα προαπαιτούμενα για τη δόση ο συμψηφισμός οφειλών με επιστροφές φόρων προς τους ελεύθερους επαγγελματίες.\r\n\r\nΑυτή τη στιγμή του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών (ΚΕΑΟ) διαχειρίζεται περισσότερες από 200.000 υποθέσεις οφειλών προς τα Ταμεία που ξεπερνούν τα 10 δισ. ευρώ.

Για να μειωθεί το ποσό το ΔΝΤ ζητά να γίνει συμψηφισμός και κάπως έτσι χιλιάδες φορολογούμενοι ή δικαιούχοι επιδομάτων δεν θα λάβουν επιστροφή φόρου εισοδήματος , ΦΠΑ ή το επίδομα που δικαιούνται καθώς το ποσό θα παρακρατηθεί για την εξόφληση των χρεών προς τα Ταμεία.

Για την ακρίβεια το ΔΝΤ ζητά τον άμεσο συμψηφισμό με χρήση από το ΚΕΑΟ όλων των στοιχείων που έχουν οι φορολογικές αρχές ώστε το μέτρο να εφαρμοστεί άμεσα, αλλά ταυτόχρονα και την κατάσχεση χρημάτων από τραπεζικούς λογαριασμούς.\r\n\r\n\r\nΑπό το μέτρο δεν θα εξαιρούνται ούτε όσοι έχουν χρέη μέχρι 5.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων και των προστίμων πέραν της κύριας οφειλής.

Προτείνεται τέλος να δημιουργηθεί ένα τηλεφωνικό κέντρο το οποίο θα ενημερώνει τους οφειλέτες και ειδικά με όσους έχουν μικρά χρέη ώστε να προχωρούν άμεσα στην εξόφλησή τους.

Ουσιαστικά με τον τρόπο που θα γίνεται ο συμψηφισμός ο φορολογούμενος δεν θα έχει επιλογή, ούτε και φαίνεται ότι θα γίνεται τμηματική εξόφληση. Αντίθετα θα αφαιρείται ολόκληρο το ποσό και κανείς δεν γνωρίζει προς το παρόν εάν θα υπάρχει ειδική πρόβλεψη για όσους έχουν ενταχθεί σε κάποια από τις ρυθμίσεις.

Αφήστε το σχόλιό σας

σχόλια

Related posts