Ειδήσεις και News για Showbiz-gossip, Σειρές, Media & μουσική

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τέλος οι επιστροφές φόρου και αυτόματες κατασχέσεις – 4 εκατομμύρια πολίτες στο στόχαστρο

Τέλος οι επιστροφές φόρου μέσω αυτόματων συμψηφισμών αλλά και παρακρατήσεων υπέρ... μελλοντικών φόρων, αλλά και αυτόματες κατασχέσεις μισθών, συντάξεων και καταθέσεων φέρνουν οι αλλαγές στον τρόπο είσπραξης της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Τέλος οι επιστροφές φόρου και αυτόματες κατασχέσεις – 4 εκατομμύρια πολίτες στο στόχαστρο

Τέλος οι επιστροφές φόρου μέσω αυτόματων συμψηφισμών αλλά και παρακρατήσεων υπέρ… μελλοντικών φόρων, αλλά και αυτόματες κατασχέσεις μισθών, συντάξεων και καταθέσεων φέρνουν οι αλλαγές στον τρόπο είσπραξης της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Το σύστημα αυτοματοποιείται πλήρως και μαζί και η λήψη αναγκαστικών μέτρων με κατασχέσεις εισοδημάτων, καταθέσεων και περιουσιακών στοιχείων.

Ουσιαστικά όμως δεν μπαίνουν στο στόχαστρο μόνον όσοι έχουν ήδη οφειλές, αλλά όλοι οι φορολογούμενοι που πληρώνουν κανονικά τις δόσεις σε εφορία και Ασφαλιστικά Ταμεία.

Αυτό καθώς η ΑΔΑΕ μέσω του νέου πληροφοριακού συστήματος θα πραγματοποιεί κάθε χρόνο αυτόματους συμψηφισμούς των επιστροφών φόρου με τις μηνιαίες δόσεις ΕΝΦΙΑ ή αν δεν υπάρχουν δόσεις για τα ακίνητα που εκκρεμούν θα γίνεται συμψηφισμός με χρέη προηγούμενων ετών. Εάν ούτε προηγούμενες οφειλές υπάρχουν τα χρήματα θα παρακρατούνται για την αποπληρωμή δόσεων του επόμενου έτους.

Ουσιαστικά το κράτος με άμεσο τρόπο καταργεί πλήρως τις επιστροφές φόρου με στόχο τόσο τη διασφάλιση πληρωμής φορολογικών υποχρεώσεων, ακόμη και μελλοντικών, αλλά και για την αποφυγή συσσώρευσης χρεών του δημοσίου προς τους πολίτες.

Οι επιστροφές φόρου θα μπορούν να συμψηφίζονται και με άλλες οφειλές που έχουν τα φυσικά ή τα νομικά πρόσωπα προς άλλους φορείς του Δημοσίου.

Εάν κάποιος είναι λοιπόν δικαιούχος επιστροφής, δεν έχει χρέη για ΕΝΦΙΑ ή δεν έχει άλλα χρέη προς την εφορία, αλλά έχει χρέη προς τον ΕΦΚΑ δεν θα λαμβάνει επιστροφή φόρου, θα γίνεται αυτόματος συμψηφισμός.

Επί της ουσίας με τον τρόπο αυτό το Δημόσιο καταργεί τις επιστροφές και στερεί από πολίτες και επιχειρήσεις το δικαίωμα διαχείρισης των χρημάτων.

newsit.gr

Ακολουθήστε το Alterinfo στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
PRODUCED BY WHISKEY