Ειδήσεις και News για Showbiz-gossip, Σειρές, Media & μουσική

ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σκέψεις για νέα ευνοϊκή ρύθμιση για την εξόφληση χρεών προς την εφορία

Την αισιοδοξία της ότι θα υπάρξει πρόοδος στο Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας για τη β αξιολόγηση εξέφρασε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα λιτότητας που θα οδηγούν σε μείωση του εισοδήματος των πολιτών.

Σκέψεις για νέα ευνοϊκή ρύθμιση για την εξόφληση χρεών προς την εφορία

Την αισιοδοξία της ότι θα υπάρξει πρόοδος στο Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας για τη β αξιολόγηση εξέφρασε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα λιτότητας που θα οδηγούν σε μείωση του εισοδήματος των πολιτών. Ανακοίνωσε, επίσης, ότι εξετάζεται νέα ευνοϊκή ρύθμιση για την εξόφληση των χρεών προς την εφορία των μικροοφειλετών.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό real και σε ερώτηση σχετικά με το αφορολόγητο ποσό, επιβεβαίωσε τις απαιτήσεις των δανειστών και ιδιαίτερα του ΔΝΤ για τη μείωσή του. Η υφυπουργός είπε, όμως, ότι στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης είναι τόσο η μείωση του ΕΝΦΙΑ όσο και του ΦΠΑ και άλλων φόρων. Πρόκειται για μειώσεις φόρων, οι οποίες ζητούνται από την ελληνική κυβέρνηση μαζί με μείωση φόρου εισοδήματος στα φυσικά και στα νομικά πρόσωπα αλλά και των εισφορών.

Η υφυπουργός διευκρίνισε, πάντως, ότι αυτό που ζητείται δεν είναι η μείωση του αφορολόγητου για το 2016 ή το 2017 και το 2018, αλλά από το 2019 και μετά. Αναφερόμενη στα στοιχεία που επικαλείται το ΔΝΤ για τον αριθμό των φορολογούμενων που είναι “αφορολόγητοι” σημείωσε ότι συμπεριλαμβάνει σε αυτούς, ενώ δεν θα έπρεπε, και τους φορολογούμενους που δεν έχουν εισοδήματα και είναι άνεργοι.

Η Κατερίνα Παπανάτσιου εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι στο Eurogroup της Δευτέρας θα δοθεί μία ισχυρή ώθηση στην διαπραγμάτευση για την αξιολόγηση. Για το ΔΝΤ είπε ότι θα πρέπει να αποφασίσει αν θα μείνει ή εάν θα φύγει, γιατί τα μέτρα που ζητά είναι παράλογα.

Φορολογικές δηλώσεις

Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων θα είναι και φέτος η 15η Ιουλίου για τα φυσικά πρόσωπα και η 30η Ιουλίου για τα νομικά πρόσωπα, ανακοίνωσε η κα Παπανάτσιου. Σε ότι αφορά την καταληκτική ημερομηνία για την πρώτη δόση καταβολής του φόρου θα είναι η 30 Ιουλίου ενώ διευκρίνισε ότι θα παραμείνει το ισχύον σύστημα εξόφλησης του φόρου σε τρεις διμηνιαίες δόσεις.

Η Κ. Παπανάτσιου ανακοίνωσε επίσης ότι μελετάται να υπάρξει ευνοϊκή ρύθμιση από την εφορία, προκειμένου αν διευκολυνθούν οι οφειλέτες μικρών ποσών στην καταβολή τους. Αυτό όπως είπε θα γίνει μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης.

POS

Για τα POS η υφυπουργός ανέφερε ότι απομένει η έκδοση της απόφασης που θα ορίζει ποια επαγγέλματα θα πρέπει υποχρεωτικά να τα διαθέτουν για τις πληρωμές εκ μέρους πολιτών. Μεταξύ των κλάδων αυτών θα είναι, όπως είπε, οι εξής: εστίαση, επισκευές, εκπαίδευση, ενοικιάσεων, ένδυσης και υπόδησης, τηλεπικοινωνίες, ενέργεια, τυχερά παιγνίδια. Τα επαγγέλματα αυτά έως το τέλος Ιουνίου θα πρέπει υποχρεωτικά να βάλουν POS για να δέχονται πληρωμές με κάρτες από τους πολίτες.

Η υφυπουργός διευκρίνισε ότι θα είναι στο χέρι των πολιτών το πώς θα πληρώσουν αφού η νομοθεσία ορίζει ότι υποχρεωτικές είναι οι πληρωμές με κάρτες μόνο για συναλλαγές που υπερβαίνουν τα 500 ευρώ.

Πηγή: Fortunegreece.com

Ακολουθήστε το Alterinfo στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι όλα τα τελευταία νέα!

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ
PRODUCED BY WHISKEY