Νέος ΕΝΦΙΑ: Περισσότερες δόσεις, λίγες οι αλλαγές

Με μικρές αλλαγές αναμένεται να ολοκληρωθεί τελικά το πολυαναμενόμενο «λίφτινγκ» στον ΕΝΦΙΑ, μετά τη θύελλα αντιδράσεων και τα πολλαπλά «εγκεφαλικά» από τις στρεβλώσεις, που έκαναν πολλούς να χάσουν τον ύπνο τους. 

Συγκεκριμένα, τα νέα εκκαθαριστικά, τα οποία αναμένεται να έχουν εκδοθεί μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου, δεν εκτιμάται ότι θα έχουν μεγάλες αλλαγές, όπως είχε αφεθεί να εννοείται από το κυβερνητικό και οικονομικό επιτελείο, αλλά μόνο τις απαραίτητες διορθώσεις στον υπολογισμό φόρου αναφορικά με τους 4.000 οικισμούς που βρίσκονται εκτός αντικειμενικών αξιών. 

Σημαντική ελάφρυνση ωστόσο θα αποτελέσει για όλα τα υπόχρεα νοικοκυριά το σενάριο που φαίνεται να επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών για επτά δόσεις στον ΕΝΦΙΑ αντί για τέσσερις που είχε αρχικά υπολογιστεί.

Οι ουσιαστικές αλλαγές στη φορολόγηση των ακινήτων ωστόσο δεν πρέπει να αναμένονται πριν το 2016, έτος στο οποίο θα επανακαθοριστούν οι αντικειμενικές αξίες, καθώς σήμερα σε μεγάλη πλειοψηφία των ακινήτων βρίσκονται πολύ πάνω από τις αντίστοιχες εμπορικές.\r\n\r\nΠηγή: newsbeast.gr

Αφήστε το σχόλιό σας

σχόλια

Related posts